Skift regnskabsprogram – De typiske spørgsmål og svar hertil

Theis Jørgensen Sidst opdateret: 13/11/2017
Den 4. februar 2016

Vi har i denne guide udarbejdet en FAQ med de typiske spørgsmål, der måtte opstå i forbindelse med flytning fra et andet regnskabsprogram til Dinero.

Hvordan udligner jeg debitorer fra mit gamle regnskabsprogram?

Vi har oprettet en ny konto i din kontoplan. Kontoen er “53010: Debitorer, gammelt system”. På denne konto står det beløb, du har tilgode hos dine debitorer, da vi flyttede dine tal. Når din debitor/kunde betaler dig, skal du registrere det. Hvordan du gør, kan du se i guiden (husk at indsætte konto 53010 som modkonto i stedet for 53000). Klik her for at gå til guiden.

Hvordan udligner jeg en kreditor fra mit gamle regnskabsprogram?

Vi har igen oprettet en ny konto til dig i din kontoplan. Kontoen er “63010: Kreditorer, gammelt system”. Husk derfor at indsætte denne konto i stedet for konto 63000 som vist i guiden. Du kan i guiden se, hvordan du gør. Klik her for at gå til guiden.

Hvordan håndterer jeg moms fra det gamle regnskabsprogram?

Vi har samlet alt, hvad der har med din moms at gøre på konto “64100: Momsafregning”. Derfor er det den eneste konto, du skal have i spil, når du skal bogføre dine gamle moms. Du kan se, hvordan du gør i denne guide.

NB: Guiden er delt op i to dele. Du skal tænke på del 1. Vi har allerede fikset del 2 for dig.

Hvordan håndterer jeg skyldig SKAT, ATP, AM-bidrag og feriepenge?

Vi har udviklet nogle skabeloner, der kan håndtere udligningen af disse poster for dig. Alle skabeloner ligger under fanen ”Bogføring”. Det eneste du skal sørge for her, er, at indtaste beløb, dato og hvilken konto, du har betalt pengene fra.

Skyldig SKAT & AM-Bidrag:

Gå til “Bogføring” -> ”Betaling af A-skat og AM-bidrag”

Skyldig ATP:

Gå til Bogføring -> ”Betaling af ATP”

Skyldige feriepenge:

Gå til “Bogføring” -> ”Betaling af feriepenge”

Enkeltmandsvirksomhed – Hvordan er min egenkapital overflyttet?

Alle konti der vedrører, at din egenkapital er overflyttet og samlet på konto 60100: “Egenkapital primo”. Dog med undtagelse af din mellemregning, der ikke er med i denne konto. Mellemregningen er indtastet på en særskilt konto. Hvordan du bogfører og udligner din mellemregning, kan du læse mere om i guiden. Klik her for at gå til guiden.

Hvad gør jeg med data fra mit gamle regnskabsprogram?

Du skal kunne fremvise dine bilag 5 år tilbage i tiden til SKAT. Derfor er det vigtigt, at du har back-up af dine gamle data! Hvordan du gør er helt op til dig selv. Du kan fx. gøre det i Dropbox, lokalt på din computer, på USB-stik el.lign. Det vigtigste er sådan set, at du har backup af dine data, så SKAT kan få adgang til dem 5 år tilbage.

Hvad gør jeg, hvis jeg har efterposteringer?

Hvis vi har flyttet dit regnskab for dig, har vi indtastet din balance i dit forrige regnskabsår. Dvs. skal du i gang med 2016, har vi indtastet det pr. 31/12/2015. Det betyder, at du kan gå tilbage til 2015 og bogføre dine efterposteringer heri. Med andre ord betyder det, at du ikke behøver vente til din revisor er færdig med at afslutte dit regnskab. Jo før du kommer i gang med Dinero, desto bedre er det sådan set.

Ovenstående scenarier er de typiske spørgsmål, der kan opstå ved at have flyttet regnskabsprogram. Har du yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til at tage fat i os på chatten eller på support@dinero.dk.

God arbejdslyst :-)