Sidst opdateret 14/10/2019

Moms efterindberetning – Sådan laver du en efterindberetning af moms

Vi har lavet denne guide til dig, der har lavet en fejl (bare rolig, det sker for os alle) i dit regnskab, som du nu har rettet og derfor skal efterindberette momsen til Skat. I Dinero har vi gjort det nemt for dig. Du kan nemlig både slette (modpostere) og rette bilag. På baggrund af dine rettelser giver vi dig de præcise tal, som du skal efterindberette.

Guiden tager udgangspunkt i et eksempel. Vi viser dig, hvordan du laver en efterindberetning i Dinero, og hvordan du efterindberetter momsen til Skat.

Sådan laver du en efterindberetning af moms

Som det første skal du sørge for at få rettet de fejl, du har lavet i dit regnskab. Det kan være, at du har glemt at bogføre bilag, men du kan også have lavet fejl i allerede bogførte bilag. De fejl skal du sørge for at få rettet.

Har du glemt at bogføre bilag, skal du bogføre dem, som du normalt ville gøre. Husk at få bogført med den korrekte dato. Skal du rette en fejl, kan du her se, hvordan du gør.

Lad os tage udgangspunkt i et eksempel. Vi har rettet og bogført et par bilag, som vi havde glemt. Det har givet os følgende efterindberetning som du finder under fanen skat -> moms:

Efterindberetning moms

Af ovenstående kan vi se, at vi har 120 kroner, der skal efterindberettes og betales til Skat.

Med ovenstående momsangivelse klar til efterindberetning skal vi nu logge ind på Skat. Det kan du gøre ved at klikke her. Her logger du ind med virksomhedens NemID eller TastSelv-kode.

På forsiden vælger du “Indberet moms” –> I menuen til venstre vælger du “Tidligere indberettet” –> Her kan du nu vælge, hvilken periode du skal rette. Ud for perioden vælger du “Ret indberetning” som vist nedenfor.

Efterindberette moms

Så snart du har klikket på “Ret indberetning”, bliver du mødt af nedenstående billede, hvor du nu kan indtaste dine rettelser:

Efterindberette moms - Dinero

I ovenstående har vi indtastet vores efterindberetninger i feltet “Ændring”. Tallene er dem, der kom fra guidens 1. del. Feltet “Resultat” skal du ikke røre ved – det sørger Skat helt automatisk for.

Tilbage er nu blot at trykke “Godkend” i bunden af siden.

Skal du betale moms, skal du sørge for at gøre det, når du er færdig. Skal du have penge tilbage, skal du blot afvente, at pengene er på din bankkonto. I guidens 3. del kan du se, hvordan du bogfører det i Dinero.

3. del er den sidste i denne guide, før du er i mål. Her skal du bogføre, at du har betalt moms eller fået penge tilbage for din efterindberetning.

I Dinero hopper du ind på Skat –> Moms. Her finder du din efterindberetning. Her trykker du på “Afregning af moms” –> Vælg den dato, du har betalt/fået indbetalt momsen.

Det var det. Du er nu i mål med efterindberetning af din moms 🙂

Tips og bonusinfo:

• Skal du ikke efterindberette moms, men er bare på udkig efter, hvordan du bogfører en helt almindelig momsafregning? Se mere her.