Sådan laver du en efterindberetning af moms

• Læsetid: 5 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Vi har lavet denne guide til dig, der har lavet en fejl (bare rolig, det sker for os alle) i dit regnskab, som du nu har rettet og derfor skal efterindberette momsen til SKAT. I Dinero har vi gjort det nemt for dig. Du kan nemlig både slette (modpostere) og rette bilag. På baggrund af dine rettelser giver vi dig de præcise tal, som du skal efterindberette.

Guiden tager udgangspunkt i et eksempel. Vi viser dig, hvordan du laver en efterindberetning i Dinero, og hvordan du efterindberetter momsen til SKAT.

Sådan laver du en efterindberetning af moms

Som det første skal du sørge for at få rettet de fejl, du har lavet i dit regnskab. Det kan være, at du har glemt at bogføre bilag, men du kan også have lavet fejl i allerede bogførte bilag. De fejl skal du sørge for at få rettet.

Har du glemt at bogføre bilag, skal du bogføre dem, som du normalt ville gøre. Husk at få bogført med den korrekte dato. Skal du rette en fejl, kan du her se, hvordan du gør.

Lad os tage udgangspunkt i et eksempel. Vi har bogført et bilag, som vi havde glemt. Det har givet os følgende efterindberetning som du finder under fanen SkattestyrelsenMoms.

(Klik på billedet for at forstørre det)

Af ovenstående kan vi se, at vi har 70 kroner i købsmoms, der skal efterindberettes og som vi skal have retur fra SKAT.

Med ovenstående momsangivelse klar til efterindberetning skal vi nu logge ind på SKAT. Det kan du gøre ved at klikke her. Her logger du ind med virksomhedens Mit-ID eller TastSelv-kode.

På forsiden vælger du Moms → Momsindberetning → Se tidligere momsindberetninger. Her kan du nu vælge, hvilken periode du skal rette. Ud for perioden klikker du på ikonet under fanen Ret som vist nedenfor.

Så snart du har klikket på ikonet under fanen Ret, bliver du mødt af nedenstående billede, hvor du nu kan indtaste dine rettelser:

I ovenstående har vi indtastet vores efterindberetninger i feltet Ændring. Tallene er dem, der kom fra guidens 1. del. Der skal kun indtastes tal i de felter, hvor der er en ændring.
Feltet Resultat skal du ikke røre ved – det sørger Skat helt automatisk for.

Tilbage er nu blot at trykke Godkend i bunden af siden.

Skal du betale moms, skal du sørge for at gøre det, når du er færdig. Skal du have penge tilbage, skal du blot afvente, at pengene er på din bankkonto. I guidens 3. del kan du se, hvordan du bogfører det i Dinero.

3. del er den sidste i denne guide, før du er i mål. Her skal du bogføre, at du har betalt moms eller fået penge tilbage for din efterindberetning.

I Dinero hopper du ind på SkattestyrelsenMoms. Her finder du din efterindberetning. Her trykker du på Jeg har indberettet differencenJa, jeg har indberettet manuelt.

Vælg den dato, du har betalt/fået indbetalt momsen.

Det var det. Du er nu i mål med efterindberetning af din moms 😊

Hvis du skal have moms retur, og denne er mindre end 200 kroner er det sandsynligt, at SKAT ikke udbetaler beløbet direkte til dig, men modregner det ved lejlighed senere. Derfor skal du bogføre din momsbetaling på dine skattekonto-beholdning i dit regnskab.  Har du ikke en skattekonto i dit regnskab, og er du i tvivl om, hvordan du opretter en? Så kontakt vores support på chatten nederst til højre.

Tips & bonusinfo

• Skal du ikke efterindberette moms, men er bare på udkig efter, hvordan du bogfører en helt almindelig momsafregning? Se mere her.
  • Stemmer din skattekonto ikke, og er der løbet renter på? Se her hvordan du får afstemt din skattekonto.