Sidst opdateret 29/04/2019

Flyt dit regnskab til Dinero i dag – nemt og hurtigt!

Guide til at flytte regnskab
Guiden er lavet til dig, der skal i gang med Dinero på en nem og hurtig måde og ønsker at skifte fra et andet regnskabssystem.
Bemærk, at vi kan flytte det for dig gratis – klik her.

Er det første gang, du skal have et regnskabssystem? Så bør du i stedet tjekke vores guide til at komme godt i gang med Dinero.

Sådan flytter du regnskab – trin for trin

1. Opret bruger
2. Flyt dine regnskabstal
3. Eksempel på indtastning
4. Import af kontakter og/eller produkter
5. Typiske fejl

Er du typen, der gerne vil se vores kontoplan i Excel, kan du se den her.

Til at starte med skal du oprette dig som bruger af Dinero. Klik herunder og indtast din mailadresse og et password.

– Opret din virksomhed
Det næste step er at indtaste informationer om din virksomhed. Du kan med fordel bruge vores søgemaskine, som kan udfylde navn og adresse for dig.

Husk at vælge den rigtige virksomhedstype (enkeltmandsvirksomhed, anpartsselskab mv.).

– Opret regnskabsår
Det sidste skridt, før du er i gang, er oprettelsen af regnskabsåret.
Klik på “Opret regnskabsår” (under indstillinger) og udfyld, hvornår dit regnskabsår starter og slutter. Regnskabsåret løber i mange tilfælde fra 1. januar til 31. december.

Opret regnskabsaar - så du klar til at flytte dine regnskabstal

Hvis du er ved at flytte regnskabssystem midt i en regnskabsperiode, skal du huske at vælge et andet ”Næste købs-/finansbilagsnummer” – se ovenstående billede.

Indtastning af sidste års regnskabstal

For at få sidste års ultimo regnskabstal ind i Dinero, skal du indtaste dem i åbningsbalancen. Følg nedenstående skridt:

A – Find tidligere års regnskabstal
B – Indtast tidligere års regnskabstal i Dinero

Følg guiden herunder og bliv klar til at bruge Dinero på få minutter.

A – Find tidligere års regnskabstal
Anvender du E-conomic, Billy, SummaSummarum, Web-regnskab eller Simpeltregnskab, kan du læse nedenstående guides. Bruger du et andet system, skal du hente en balance frem og indtaste den i Dinero.

Bemærk, at denne guide udelukkende gennemgår processen for flytning af regnskabstal ved årsafslutningen. Flytter du regnskabssystem midt i en regnskabsperiode, skal du udover balancetallene huske at overflytte resultatopgørelsens tal.

E-conomic
Log ind på din konto på e-conomic og vælg ”Balance” under “Rapport”.

Vælg den sidste periode, du har anvendt i e-conomic (fx 1. januar – 31. december 2015) og udskriv denne rapport.

Husk at medtage periodens resultat under egenkapitalen ved indtastningen i Dinero.

Hop til punkt 3, hvor indtastningen i Dinero gennemgås.

Billy
Log ind på din konto på Billy og vælg ”Balance” under menupunktet ”Regnskab”.

billysbilling

Vælg den sidste periode, du har anvendt Billy i, og udskriv denne rapport.

Hop til punkt 3, hvor indtastningen i Dinero gennemgås.

SummaSummarum
Åben dit SummaSummarum og opret først et nyt regnskabsår ved at klikke på:
Filer –> Opret nyt regnskabsår –> Klik “OK” til informationen –> Klik “OK”.

Herefter skal regnskabet afsluttes. Det gør du ved at vælge:
Filer –> Afslut regnskab –> Klik “OK” –> Klik “OK” –> Vælg ”Yes” til afslutningen af året.

Find balancen og udskriv den ved at klikke på:
Rapporter –> Årsrapport

Bemærk, at SummaSummarum også viser resultatopgørelsen i denne rapport. Det er udelukkende balancen, du skal anvende.

Hop til punkt 2, hvor indtastningen i Dinero gennemgås.

Simpeltregnskab
Log ind på din konto på Simpeltregnskab og tryk på:
Regnskab –>  Vælg året 2015

Udskriv rapporten.

Hop til punkt 3, hvor indtastningen i Dinero gennemgås.

Bemærk: Du bør tage kopi af de tidligere års balancer og kontoudtog i det gamle regnskabssystem og gemme dem på din computer. Kontakt udbyderen, hvis du er i tvivl om, hvordan du gør.

B – Indtastning af tidligere års regnskabstal i Dinero (flyt regnskabstal)
I forbindelse med oprettelse af regnskabsåret findes der længere nede på siden en åbningsbalance. Hvis du allerede har klikket rundt i Dinero, kan du klikke på ”Regnskabsår” under “Indstillinger” (oppe i højre hjørne).

Guide

Herefter skal du i højre side af regnskabsåret trykke på mere og vælge ”Redigér regnskabsår”.

redigere

Nu er du klar til at indtaste din åbningsbalance fra dit gamle regnskabssystem. Du indtaster tallene under de ønskede konti i balancen under overskriften ”Saldo”.

Har du fx 10.000 kr. i banken, indtaster du 10.000 på konto 55000 (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

bank

Bemærk, at passiver skal indtastes med et minus foran. Fx hvis du har en gæld til leverandører på 15.000 kroner (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

kreditor

To gode råd:

1. Summen af alle momskonti fra det gamle system skal samles på konto 64100 – momsafregning.

2. Bogfør ikke på debitor- og kreditorkontoen, medmindre du selv kan holde styr på de gamle kreditorer. Opret eventuelt en konto til de gamle.

Obs: Moms fra tidligere skal bogføres samlet på momsafregning, så det ikke tæller med i den efterfølgende momsangivelse.
Læs mere om samling af moms.

En balance fra dit regnskabssystem kunne se således ud :

Varelager

2.500

Bank

11.000

PERIODENS RESULTAT

-10.680

Kreditorer, ubetalte regninger

-150

Momsafregning

-2.670

I alt :

0

Gå ind og tast din åbningsbalance i Dinero ved at trykke på:

Indstillinger –> Regnskabsår

Herefter skal du i højre side af regnskabsåret trykke på mere og vælge ”Redigér regnskabsår”.

redigere

Nu skal vi indtaste tallene fra tidligere.

Ofte skal der stå minus foran de tal, som skal indtastes blandt passiverne i balancen. Det er altid fra egenkapitalen og ned. I Dinero er det alle konti efter konto 4 cifre – altså 9999.

Det kunne se således her ud:

(Bemærk: For enkeltmandsvirksomheder skal du indtaste resultat fra tidligere år på konto 60100 Egenkapital Primo).

Uden navn

Bemærk at summen af alle momskonti fra det gamle system bør samles på konto 64100 – momsafregning.

Tryk nu “Gem regnskabsår” – og du er i gang 🙂

Du har mulighed for at importere dine kontakter og/eller produkter fra dit gamle regnskabsprogram. Det kræver bare, at du har en CSV-fil (Excel).

I ovenstående to guides kan du se, hvordan du nemt og enkelt klarer importen.

Den typiske fejl er, at balancen ikke giver nul. Får du den fejlmeddelelse, så tjek nedenstående:

1. Tjek, at indtastede tal rent faktisk giver nul – brug fx din lommeregner.
  2. Kontrollér, at alle tal, som står i minus i den gamle balance, også gør det i Dinero.
  3. Ofte skal der minus foran de tal, som skal indtastes i passiverne i balancen. Det er altid fra egenkapitalen og ned. I Dinero er det alle konti med mere end fire cifre, altså efter 9999.
  4. Husk, at det kun er tal, som står på en konto (med nummer), som skal indtastes.
  5. Husk også, at årets resultat nogle gange kan stå for sig selv uden et kontonummer. Et overskud skal indtastes med minus foran, mens et underskud skal stå i plus.

Der skal kun stå noget i resultatopgørelsen, hvis du flytter dit regnskab midt i året.

Summen af resultatposterne = årets resultat, som skal placeres under “Overført resultat tidligere år”.