Sådan bogføres momsbetaling fra dit gamle regnskabsprogram

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Momsbetaling fra dit gamle regnskabsprogram

Bogføringen af momsafregninger fra andre regnskabssystemer kan Dinero af gode grunde ikke håndtere med vores smarte momsfunktion. Denne guide vil hjælpe dig igennem en momsafregning, som stammer fra et gammelt bogføringssystem.

Sådan bogfører du momsbetaling fra gammelt regnskabssystem

Guiden er delt op i to dele – del to er mest til dig, der elsker at lege med regnskab 😊

1. Første del af guiden hjælper dig igennem selve betalingen af momsen fra det gamle system.
  2. Den anden del af guiden hjælper dig med at rydde op i balancen, såfremt det gamle system ikke har bogført momsen så pænt. Del to er ikke et krav og er udelukkende en skønsmæssig ting.

Når du har betalt den skyldige/tilgodehavende moms fra 4. kvartal eller 2. halvår, skal du registrere det i Dinero via bogføring efter nedenstående.

Bemærk: Bogfør aldrig på købs- og salgsmoms mv., uden du ved, hvad du gør – ej heller ved betaling af moms fra gammelt system.

Bogføring under diverse, vælg Finansbilag Indtast nedenstående:

Dato: Dato du har betalt eller modtaget din moms
Tekst: F.eks. Momsbetaling for 4. kvartal/2. halvår 20xx
Konto: 55000 Bank
Beløb: -5.000 (minus = betale – plus = modtage)
Modkonto: 64100 Momsafregning

Tryk på Godkend, og du har nu bogført momsbetalingen – det var alt.

Nu kan du bare glæde dig over, at du kan bruge vores smarte momsfunktion fremadrettet 😊

Moms vedrørende gamle perioder bør stå på momsafregningssaldoen i stedet for at være delt på fx salgs- og købsmoms.

Har du indtastet dine primoposteringer, så de ligner nedenstående, kan du vælge at rykke dem alle til momsafregningskontoen for at skabe en pænere balance.

For at samle det hele skyldige eller tilgodehavende momsbeløb i åbningsbalancen skal du klikke på Indstillinger (tandhjul i toppen) → Regnskabsår

Herefter skal du i højre side af regnskabsåret trykke på Mere vælge Rediger regnskabsår.

Sæt det samlede beløb på momsafregning, så det ligner nedenstående og tryk Gem regnskabsår øverst oppe på siden.

Tips & bonusinfo

• Ønsker du vores hjælp til indtastning af åbningsbalance, klik her.