Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Leasing – Sådan bogfører du det

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 26/04/2022


Har du leaset et aktiv til din virksomhed og er i tvivl om, hvordan du bogfører dette? Så er du nok ikke den eneste – heldigvis er der hjælp at hente i denne guide.

Der findes 2 typer af leasing: “Finansiel leasing” og “Operationel leasing”. Bogføringen kan være forskellig for de to forskellige typer. Nedenfor gennemgår vi de to forskellige typer. Det kan være svært at finde ud af, hvilken type leasingaftale du har. I nogle tilfælde kan det læses ud fra aftalens vilkår og ellers kan du kontakte leasingfirmaet.

Vil du vide mere om forskellene på de to leasingtyper, kan du med fordel læse vores blogindlæg om operationel leasing vs. finansiel leasing her.

Du kan lease flere forskellige typer af aktiver til din virksomhed. Det mest leasede aktiv er en firmabil – derfor tager guidens eksempel udgangspunkt heri.

I de fleste tilfælde er der moms på din leasingydelse. Det momsfradrag får du når du bogfører ydelsen.

Leasing er et meget kompleks område, hvor helt specifikke ting har stor betydning for måden, du bogfører ydelsen på. Derfor er det stort set også umuligt at lave selv helt generelle eksempler, da der er så mange forbehold og meget specifikke regler for både finansiel og operationel leasing.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram