Momsfritaget virksomhed – Hvordan gør jeg?

Er din virksomhed fritaget for moms? Så kan Dinero være et rigtig godt valg af regnskabsprogram for dig!

Inden vi går igang med at vise, hvordan vores momsfritagede version fungerer, så lad os kigge på, hvilke virksomhedstyper der typisk er momsfritaget.

Hvilke virksomheder er typisk fritaget for moms?
  • Personlig Mindre Virksomhed (PMV) – er per definition momsfritaget
  • Foreninger – de fleste foreninger i Danmark er momsfritaget
  • Behandlere (f.eks. fysioterapeuter, læger, massører, psykologer mv.) – behandlinger er typisk momsfritaget
  • Virksomheder med omsætning under 50.000 DKK ex. moms indenfor en periode på 12 måneder, kan vælge at være momsfritaget – man kan dog også vælge at blive momsregistreret, selvom man omsætter for under 50.000 DKK ex. moms indenfor perioden på 12 måneder. Med andre ord betyder det også, at du SKAL momsregistreres, hvis du omsætter for over 50.000 DKK ex. moms indenfor en periode på 12 måneder.

Tip – er du i tvivl om, hvorvidt din virksomhed er fritaget for moms? Du kan slå dit CVR-nummer op i dette link. Vil du gerne momsregistrere din virksomhed kan du gøre det i dette link.

Sådan bruger du Dinero som momsfritaget

Tips og bonusinfo:

• Integration til Dinero: Når du går fra momspligtig til momsfri i Dinero, skal du huske at tjekke hos din integrationspartner, at det hele er sat ordentlig op.
  • Hvad hvis jeg i min virksomhed er både momspligtig og momsfri? Så skal du IKKE bruge vores momsfrie version – her skal du i stedet bruge den almindelige version af Dinero.
  • Hvis du ikke ved hvad du skal gøre, når du køber fra en ikke-momsregistreret virksomhed, så klik her.
  • Hvis du har under 50.000 i omsætning, og bruger Dinero, læs med her.