Skatteberegner – Sådan fungerer vores skatteberegner (forskudsberegner)

Theis Jørgensen Sidst opdateret: 14/11/2017
Den 10. august 2016

Har du set skatteberegneren på din forside? Den er smart, for du kan løbende holde øje med, om du betaler den skat, du skal – og på den måde, kan du undgå et skattesmæk i slutningen af året.

Beregn din skat - Dinero

Tip – skal du ændre i de tal, som du har tastet i Dinero? Klik på “spørgsmål” i ovenstående, og du kan rette dine tal.

Funktionen tager udgangspunkt i din forskudsopgørelse og det, du har bogført i Dinero. Det er derfor vigtigt, at du har styr på de tal, som du har indtastet på din forskudsopgørelse. Ændres dine forventninger til, hvad du forventer at tjene i løbet af året, er det vigtigt, at du husker at få det ændret på din forskudsopgørelse (på Skat.dk) – og selvfølgelig også i Dinero.

Guiden inddeles i tre dele. Første del handler om, hvordan funktionen virker. Anden del handler om, hvordan du får udfyldt alle felterne korrekt, mens tredje del er bonusinfo og spørgsmål fra jer brugere, som vi har fået til denne funktion.

1. Del – Hvordan virker jeres skatteberegner?

Skatteberegneren fungerer således, at du indtaster de informationer, som du har udfyldt på din forskudsopgørelse på Skat.dk. De informationer du har indtastet her, sammenholder vi med det, du har bogført i Dinero. På den måde kan du på din forside i Dinero se, om du har skat tilgode, skal betale skat, eller er “on track” med din skat. Skatteberegneren viser tallet pr. den dato, du har bogført til. Dvs. har du bogført til og med d. 1/8, så viser skatteberegneren dig, at du pr. 1/8 har skat tilgode – eller skal betale skat.

Inden du kan komme i gang med skatteberegneren skal du svare på nogle spørgsmål. Der er 11 spørgsmål i alt – jo flere du besvarer, jo mere præcist kan vi beregne din skat. Din besvarelse af spørgsmålene bruges til at finde en skatteprocent, som sammenholdes med det du har bogført i Dinero.

Er tallet på forsiden rødt, skal du betale skat. Er tallet på forsiden grønt, skal du have penge tilbage.

2. Del – Sådan udfylder du alle felter korrekt

I denne del tager vi dig igennem, hvordan du får vores funktion til at virke helt optimalt! Felterne gennemgås én efter én, og du kan klikke på det spørgsmål, du har brug for hjælp til, lige nedenfor. Det er nu, du skal have din forskudsopgørelse frem – den finder du i dette link. Log ind på din forskudsopgørelse. Når du er logget ind, klikker du på “Se beregning (PDF).” Efterfølgende får du dannet en PDF-fil – det er den, vi tager udgangspunkt i.

Husk – jo flere spørgsmål du besvarer, jo mere præcist kan vi fortælle kan vi beregne din skat.

Dinero skatteberegner

3. Del – Tips, bonusinfo og spørgsmål vi har fået til funktionen

Læs mere om priser, hvad du får med i vores skattepakke, mv. i dette link.