B-skat – Sådan bogføres en B-skattebetaling

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 09/06/2022


Hvad er en B-skatterate?

B-skatterater er kun relevant for dig, der har en personlig virksomhed (Enkeltmandsvirksomhed, PMV, mv.).

Hvor meget, du skal betale i B-skat, udregnes ud fra, hvor meget du forventer at tjene i løbet af året. Dette opgiver du på din forskudsopgørelse. Din B-skat betales efterfølgende i ti rater, som fordeler sig over kalenderåret. Du modtager ti indbetalingskort fra Skattestyrelsen, når du har udfyldt din forskudsopgørelse.

Disse indbetalingskort skal du enten tilmelde til betalingsservice eller hente på skat.dk, hvor du kan finde betalingsinformationerne. De bliver ikke sendt til dig på brev.

Hvordan bogfører jeg en betalt B-skatterate?

Vi har udviklet en skabelon, der gør det muligt for dig at bogføre din betalte B-skatterate med ét klik. Skabelonen er en Pro-feature, ligesom bogføringshjælp er i det hele taget. Hvis du ikke har Dinero Pro, skal du lave en manuel bogføring ved at bruge et finansbilag eller kassekladden.

Du finder skabelonen under BogføringSkabelonerBetaling af B-skat. Når du har valgt skabelonen, er du næsten allerede i mål. Det eneste, du nu skal gøre, er at vælge hvilken måned, du har betalt din B-skat for, hvad du har betalt B-skatten med, samt angive beløbet. Med skabelonen skal du ikke tænke på, om beløbet skal stå i plus eller minus. Dinero tager automatisk højde for alt det bagvedliggende, så du skal blot angive beløbet i plus.

Som Dinero Pro-bruger kan du som en ekstra bonus uploade dit bilag til skyen, hvilket gør, at du efter bogføringen kan smide det fysiske bilag ud. Hvordan du uploader et bilag til skyen, kan du læse mere om her.

Omhandler din B-skat betaling ikke en bestemt måned, men er i stedet for en restskattebetaling fra tidligere år. Så vælger du nederst i B-skat skabelonen “Tidligere år” i stedet for. I dette tilfælde bliver du henvist videre til skabelonen “Hævet privat” som er denne man skal bruge hvis din betaling af B-skat omhandler restskat fra tidligere regnskabsår.

God fornøjelse!

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram