Spring til indholdet

Sidst opdateret 10/05/2019

Artikel kun for Dinero Pro

B-skat – Sådan bogføres en B-skattebetaling

Hvad er en B-skatterate?

B-skatterater er kun relevant for dig, der har en personlig virksomhed (Enkeltmandsvirksomhed, PMV, mv.).

Hvor meget, du skal betale i B-skat, udregnes ud fra, hvor meget du forventer at tjene i løbet af året. Dette opgiver du på din forskudsopgørelse. Din B-skat betales efterfølgende i ti rater, som fordeler sig over kalenderåret. Du modtager ti indbetalingskort fra SKAT, når du har udfyldt din forskudsopgørelse.

Disse indbetalingskort skal du enten tilmelde til betalingsservice eller hente på skat, hvor du kan finde betalingsinformationerne. De bliver ikke sendt til dig på brev.

Hvordan bogfører jeg en betalt B-skatterate?

Vi har udviklet en skabelon, der gør det muligt for dig at bogføre din betalte B-skatterate med ét klik. Skabelonen er en Pro-feature.

Du finder skabelonen under Bogføring -> Skabeloner -> Betaling af B-skatterate. Når du har valgt skabelonen, er du næsten allerede i mål. Det eneste, du nu skal gøre, er at vælge hvilken måned, du har betalt din B-skat for, hvad du har betalt B-skatten med samt angive beløbet. Med skabelonen skal du ikke tænke på, om beløbet skal stå i plus eller minus. Dinero tager automatisk højde for alt det bagvedliggende, så du skal blot angive beløbet i plus.

Som Dinero Pro-bruger kan du som en ekstra bonus uploade dit bilag til skyen, hvilket gør, at du efter bogføringen kan smide det fysiske bilag ud. Hvordan du uploader et bilag til skyen, kan du læse mere om her.

Omhandler din b-skat betaling ikke en bestemt måned, men er istedet for en restskatte betaling fra tidligere år. Så vælger du nederst i b-skat skabelonen “tidligere år” istedet for

God fornøjelse 🙂

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Så mange har tilmeldt sig

0

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?