Hvad skal en faktura indeholde?

Som ved så mange andre formelle dokumenter findes der en række krav til, hvad der skal stå på den faktura, du sender eller modtager. I indlægget her kan du få et hurtigt overblik over kravene til fakturaoplysninger. Bruger du Dinero regnskabsprogram, er du sikker på at overholde alle fakturaregler – men skulle du alligevel have lyst til at kende de danske lovkrav til fakturaer, så læs videre.


Hvad skal der stå på en faktura?

Især mange nystartede stiller sig selv spørgsmålet: “Hvad skal en faktura indeholde?”. Som nævnt findes der en del krav til, hvilke oplysninger en faktura skal indeholde. For at leve op til kravene skal din faktura som minimum indeholde informationerne herunder:

 • Udstedelsesdato (fakturadato)
 • Fakturanummer (et fortløbende nummer, der bruges til at identificere fakturaen)  
 • Sælgers momsregistreringsnummer (cvr-nummer el. SE-nummer)
 • Sælgers navn og adresse
 • Købers navn og adresse
 • Mængden og arten af de leverede varer/ydelser
 • Datoen for levering eller afslutning af varen eller ydelsen 
 • Momsgrundlaget, pris pr. enhed uden moms, eventuelle prisnedslag, bonus og rabatter, hvis disse ikke er medregnet i prisen pr. enhed
 • Den gældende momssats
 • Det pågældende momsbeløb, som skal betales.

Kilde: Retsinformation

Eksempel: En faktura, der overholder krav til fakturaoplysninger

Hvad skal en faktura indeholde

Ovenfor kan du se et eksempel på en faktura fra Dinero. Som nævnt overholder den de danske faktura regler, så du ikke behøver at huske kravene.

Krav til faktura som privatperson er de samme, som hvis der sendes som virksomhed.

Hvad er en kassebon?

Hvis din virksomhed anvender et salgsregistreringssystem, kan du i stedet for en faktura lave en kassebon. En kassebon er i virkeligheden en forsimplet version af en faktura.

En kassebon kaldes også for en kvittering, og skal indeholde følgende:

 • Virksomhedens navn eller CVR-nummer
 • Datoen for købet
 • En beskrivelse af varen og antal 
 • Beløbet og hvor meget momsen udgør

Der er altså flere krav til, hvad en faktura skal indeholde, sammenlignet med en kassebon. 

EU-lovkrav til faktura

Ved EU-handel skal fakturaen indeholde mange af de samme grundlæggende oplysninger som ovenfor. Herunder blandt andet: Udstedelsesdato, fakturanummer, sælgers momsregistreringsnummer, sælgers navn og adresse, købers navn og adresse m.m.

Hvis du ønsker at kende alle fakturakravene for EU-handel kan du besøge Skattestyrelsens hjemmeside.

Afslutningsvis skal du endnu engang huske, at du allerede overholder alle fakturakrav og krav til fakturering ved EU-handel, så længe du bruger Dineros fakturaer. Bruger du Dinero, kan du altså læne dig tilbage og koncentrere dig om andre vigtigere opgaver i din virksomhed.

Vil du have gratis adgang til nem og sikker fakturering, momsafregning og meget mere? Læs mere om vores mange funktioner her – og se hvordan vi kan gøre hverdagen lettere for dig.

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

 1. Jeg har en mindre privat virksomhed (MPV). Ikke moms pligtig! Skal jeg skrive moms delen på fakturaen for de ydelser jeg laver for andre virksomheder, der selv er moms pligtige?

  1. Hej Palle

   Nej, du skal aldrig fakturere med moms til andre, hvis du ikke er momspligtig. Du må slet ikke fakturaer med moms, hvis du ikke er momsregistreret og du skal derfor lave dine fakturaer uden moms.

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram