Skal du ændre din forskudsopgørelse?

Skat har nu åbnet op for, at du kan foretage ændringer i din forskudsopgørelse for 2019. Det er ikke sikkert, at du behøver at ændre noget, men du kan med fordele logge ind og se, om tallene ser fornuftige ud.


Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, en PMV (personligt ejet mindre virksomhed) eller et I/S (interessentskab), vil vi anbefale dig at tage et kig på din forskudsopgørelse. Her kan du selv angive, hvad du forventer at få i overskud eller underskud i din virksomhed i 2019. Hvis du gør det, bliver din skat for 2019 korrekt.

Skattestyrelsen laver automatisk en vurdering af, hvad resultatet bliver for din virksomhed. Du kan bruge deres vurdering, eller du kan vælge selv at indtaste, hvad du forventer, dit resultat bliver. Tallene fra Skattestyrelsen er et sjus, og dit eget bud på næste års overskud eller underskud er uden tvivl tættere på virkeligheden end Skattestyrelsens bud.

Husk: Du kan regulere løbende, så hvis tallene lige pludselig ændrer sig i den ene eller anden retning, er du ikke “låst”.

Vil du vide mere om forskudsopgørelsen? Læs mere i vores regnskabsordbog.

Hvad sker der, hvis du ikke ændrer i forskudsopgørelse?

Det er som nævnt ovenfor helt op til dig selv, om du vil ændre noget.

Skat har allerede lavet deres vurdering af, hvad dit overskud eller underskud bliver i 2019. Hvis du er tilfreds med deres vurdering, behøver du ikke gøre noget. Men Skat rammer ikke nødvendigvis plet.

Det kan derfor godt betale sig at forskudsregistrere. Lad os tage et eksempel fra den virkelige verden: Dinero-verdenen.

En af vores kære kolleger har ved siden af sit job i Dinero sin egen virksomhed. Det er der faktisk en del af vores medarbejdere, der har. Der tjener han et par tusind kroner om måneden. Ikke noget, der giver hverken en kvart, halv eller hele Ferrari i garagen, men det giver lidt ekstra at forsøde tilværelsen med.

Skattestyrelsen vurderede, at hans virksomhed i 2019 ville lave et overskud på cirka 100.000 kroner. Skat vurderer, at han laver et væsentligt højere resultat, end han selv forventer. Derfor ændrede han resultatet på forskudsopgørelsen til noget mere realistisk.

Hvis han ikke havde ændret beløbet, så havde det overskud, som Skattestyrelsen havde sjusset sig frem til, ædt hele hans personlige fradrag. Han havde derfor fået en væsentligt højere trækprocent i hele 2019 – også selvom denne trækprocent reelt ikke er hans korrekte trækprocent. Altså havde han betalt alt for meget i skat hver eneste måned, og det ville påvirke hans rådighedsbeløb hver eneste måned.

De penge ville han selvfølgelig få tilbage i april 2020… men det er altså lang tid at vente på sine velfortjente penge 🙂

Hvor skal jeg ændre i min forskudsopgørelse?

Det kommer an på, om du regner med at få et overskud eller et underskud i 2019.

Overskud noteres i rubrik 221.

Underskud noteres i rubrik 435.

Hvornår skal jeg senest ændre min forskudsopgørelse?

Skat har åbnet op for forskudsopgørelsen for 2019, så du kan gøre det allerede nu. Du kan altid gå ind og ændre din forskudsopgørelse, men hvis du gerne vil sikre dig de rigtige fradrag i januar, kan du med fordel gøre det hurtigst muligt.

Hvor kan jeg forskudsregistrere?

Det gør du ovre hos Skattestyrelsen. Klik her og kig på din forskudsopgørelse allerede i dag 🙂

0 kroner forskudsopgørelse
Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram