Den nemmeste virksomhed at starte? Få gode iværksætteridéer her

Det at blive iværksætter er sjældent nemt – men visse idéer og former kan være nemmere at gå til end andre, og det er dem, vi sætter spot på her. Læs med om ideer til iværksættere og få inspiration til, hvilke iværksættereventyr du kan kaste dig ud i.


Indlægget er en del af vores ny virksomhed-univers

Dinero er lavet af iværksættere til iværksættere – altså de mennesker, der har trangen til at starte virksomhed løbende i blodet. De færreste tænker “iværksætter”, når de overvejer, “hvad kan jeg blive“, selvom det også fylder rygsækken med gode kompetencer.

Men det kan være svært at turde tage springet, og netop derfor forsøger vi i indlægget her at give et overblik over, hvilke virksomheder der er de nemmeste at starte.

Er en webshop sagen? Få idéer til din webshop

Når det kommer til, hvilken virksomhed der er den nemmeste at starte, tænker mange nok på en webshop

En del idéer til virksomheder opstår ud fra den tanke, da man i dag relativt nemt kan komme til at sælge sine produkter og/eller ydelser online ved selv at bygge sin webshop, alliere sig med professionelle – eller ved at købe sig til en færdig webshop-løsning.

Mangler du en idé til webshop, men brænder for at komme i gang med at drive en webshop, er det også muligt at købe en allerede eksisterende forretning. Det kan du blandt andet gøre på virksomhedsbørsen Saxis, som er et sted for sælgere og købere af virksomheder.

Hvad sælger du? Få idéer til dit produkt

Hvis du er på udkig efter nemme idéer til produkter, du kan producere og/eller sælge, må vi desværre skuffe: Der findes intet magisk svar på, hvad der er lettest bare lige at gå i krig med.

Men: Det betyder ikke, at du altid behøver at opfinde den dybe tallerken for at kunne sælge et produkt. Du kan prøve at se, om der er mulighed for at skille dig ud med et specifikt produkt – og på den måde lokke forbrugere til din bod.

Det kan være, du kan tilbyde ekstra ydelser i forbindelse med salg af et produkt, eller måske blot kan give en bedre personlig oplevelse eller rådgivning.

Det bedste råd, når du skal finde et produkt, går altså på, at du skal tænke over, hvad du kan tilbyde med produktet. Er det din ekspertise? Dine leveringsmuligheder? Dit produktudvalg? Din service – eller noget helt andet. Find ud af, hvilket produkt du godt kunne tænkte dig at arbejde med og sælge, samt hvad du kan tilbyde dine kunder, som gør, at de vælger netop dig. 

Selvom det er svært at sige, hvad man nemmest kaster sig ud i at producere eller sælge, kommer vi alligevel med en række idéer til produkt:

– Tøj

– Elektronik

– Smykker

Måske sidder du selv med endnu en idé, vi har overset? Så smid en kommentar nedenfor. 

Guide til valg af regnskabsprogram

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvilket regnskabsprogram du vil vælge – eller overvejer du at skifte regnskabsprogram? Vi har lavet en guide, hvor du gode råd og anbefalinger til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge regnskabsprogram. Hent den her.

Idéer til virksomhed – som ung iværksætter

Som ung har du ofte endnu ikke skrabet den største opsparing sammen – og for mange kan det derfor virke endnu mere uoverskueligt at springe ud som selvstændig. Du kan godt starte en virksomhed som ung iværksætter under 18 år – det kræver dog en godkendelse fra Familieretshuset.

Kan du genkende det? Frygt ej. Som alternativ til en webshop med produkter kan du i stedet overveje muligheden for at specialisere sig indenfor et felt og tilbyde dine ydelser.

Det kan være, at du har en passion eller uddannelse indenfor grafisk arbejde, online marketing, journalistik eller andet. Det kan også være, at du har skruet hænderne rigtigt på og bare elsker godt gammeldags håndværk – og så kan du måske sælge serviceydelser, der får de evner i spil?

Fra idé til virksomhed – sådan kommer du i gang

Har du fundet din idé og tænker: Hvad gør jeg herfra? Du er ikke alene.  

Det kan være svært at gå fra idé til virksomhed og komme rigtigt i gang med din nye virksomhed. Det gælder nemlig om at blive helt skarp på din idé, så du ved præcis, hvad du vil med idéen. Du skal undersøge markedet, konkurrenter, love, regler priser osv.

Til at lette den proces og give dig det bedst mulige grundlag for at lave en rentabel forretning, er det en god idé at lave en forretningsplan

I sådan en forretningsplan får du nedfældet alt indhold omkring din forretningsidé – men vigtigst af alt får du et grundlag for alt det, der skal understøtte, at din idé viser sig succesfuld. Forretningsplanen skal nemlig blandt andet indeholde informationer om markedsføring, udvikling, markedet, budget, finansiering m.m.

Og faktisk kan en veludført forretningsplan også være altafgørende for at sikre finansiering til din idé. Det kan eksempelvis være, at du allerede nu ved, at du har brug flere penge til at realisere din idé og skal søge investeringer udefra. Om det er fra banken eller fra private investorer afhænger blandt andet af, hvordan din forretningsplan bliver modtaget. Derfor er det essentielt, at du gør dig umage, når du laver forretningsplanen – uanset om du skal bruge en investering eller ej, da det som nævnt skal danne grundlag for selve din forretningsidé.

Crowdfunding

Et alternativ til at skaffe penge til din virksomhed er crowdfunding. Det er en mulighed, der bruges mere og mere som alternativ til banken og private investorer.
Crowdfunding er en måde at indsamle penge på til et individ, en virksomhed eller en organisation. Du kan altså lettere søge og modtage funding online. Der findes en del crowdfunding-platforme, hvoraf de fleste nok har hørt om Kickstarter og Indiegogo.

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram