Selskaber får to måneder ekstra til skatteindbetalinger

Fristen for oplysningsskemaet for selskaber er udskudt, så den nye frist nu er d. 25. august. Udsættelsen skyldes udfordringer med it-systemet. Fristen for årsregnskabet er dog ikke ændret, og her gælder den oprindelige frist stadig.


Hvad er udskudt?

Det er udelukkende fristen for selskabers oplysningsskema, der er udskudt. Det er altså indberetningen af dit skatteregnskab, hvor fristen er rykket fra d. 30 juni til d. 25. august. 

Du skal altså stadig udarbejde dit skatteregnskab, da du skal bruge det til at beregne din selskabsskat, der skal være med i årsrapporten, du skal sende til Erhvervsstyrelsen (senest 30. juni). 

Sådan indberetter du din årsrapport.

Hvorfor er fristen for indberetning af oplysningsskemaet udskudt?

Nogle selskaber har oplevet udfordringer med at indberette deres oplysningsskema hos Skattestyrelsen. Da der er risiko for, at det ikke er alle selskaber, der pga. it-problemerne vil kunne overholde oplysningsfristen, bliver den derfor udskudt de otte uger.

Det er især problemer med uhensigtsmæssige lange svartider og mistet forbindelse til systemet, der er skyld i udfordringerne med indberetning.

Det gælder kun selskaber

Det er kun oplysningsskemaet for selskaber, der er udskudt. Fristen for oplysningsskemaet for selvstændige med fx enkeltmandsvirksomhed er ikke udskudt.

Så hvis du har en personligt ejet virksomhed, gælder den oprindelige frist stadig. 

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram