Indberet årsregnskab – guide til indberetning af årsrapport

I indlægget her kan du se hvordan du skal foretage en indberetning af årsregnskab – følg blot guiden og kom nemt i mål med din indberetning.


Før vi går i gang med den egentlige guide til indberetning af årsregnskab, vil vi først kort fortælle om årsregnskab, og hvornår perioden typisk forløber sig over.

Årsregnskabet skal udarbejdes én gang om året og beskriver en virksomheds økonomiske situation, da den giver et billede af, hvordan virksomheden har klaret sig. Det gør den ved at give en redegørelse for indtægter og udgifter for denne. Det er med andre ord en måde at gøre status over virksomhedens økonomi på.

Dit årsregnskab løber over en periode, der typisk følger kalenderåret fra 1. januar til 31. december. Man kan dog også føre det, som hedder et forskudt regnskabsår, ved at lave et årsregnskab, som gælder for d. 1. juli til d. 30. juni.

Få hjælp til årsregnskab

Frist for indberetning af dit årsregnskab

 • Personligt ejede virksomheder (enkeltmandsvirksomheder, PMV og I/S) skal senest indberette deres regnskab 1 juli 2021 for regnskabsåret 2020.
  Indberetning af årsregnskab for disse virksomhedstyper foregår på den personlige årsopgørelse. Den kan vi hjælpe dig med i Dinero – læs mere her.
  (Fristen er i 2021 udskudt til 1. september).
 • Selskaber (ApS, IVS og A/S) skal senest indberette deres regnskab fem måneder efter sidste dag i deres valgte regnskabsår. Slutter regnskabsåret 31. december 2020, skal regnskabet altså først være indberettet 31. maj 2021.
  Også årsregnskaber til IVS, ApS og A/S kan vi hjælpe dig med. Læs mere her.
  (Fristen er i 2021 udskudt til 30. juni 2021).

Indberet årsregnskab – sådan gør du

I det følgende vil vi gennemgå, hvilke datoer og krav du skal være opmærksom på i forbindelse med din indberetning af årsregnskab. Vi giver dig desuden en trin-for-trin-guide til indberetning af årsregnskab.

Før du foretager din indberetning af årsregnskab, skal du sørge for at have alle dine oplysninger klar og din medarbejdersignatur i orden. 

Når du skal indberette årsrapport/årsregnskab, skal du først og fremmest gå på Virk.dk. For mindre virksomheder i regnskabsklasse B skal informationer indtastes i “Regnskab Basis”. 

Trin-for-trin-guide

Nedenfor finder du en trin-for-trin-guide til indberetning af årsregnskab:

 1. Gå til “Regnskab Basis” på Virk’s hjemmeside
 2. Log ind, og klik på ‘Start’
 3. Indtast alle dine regnskabsinformationer
 4. Udskriv derefter PDF-versionen af årsrapporten, og medbring den på generalforsamlingen. Det er her, du skal sørge for at få årsrapporten godkendt samt underskrevet.
 5. Log igen ind på “Regnskab Basis” på Virk.dk, og klik på ‘Indberet godkendt årsrapport’.
 6. Gem kvitteringer og en kopi af den endeligt underskrevne årsrapport.

Hvornår er fristen for indberetning af årsregnskab overholdt?

Som nævnt i guiden vil du modtage en kvittering for modtagelse, når indberetningen af årsrapporten/årsregnskabet er modtaget ved Erhvervsstyrelsen. Det sker straks efter, at den er indberettet digitalt og modtaget i Erhvervsstyrelsen, og den er dit bevis for, at alt er modtaget. 
Fristen for indberetning er overholdt, hvis Erhvervsstyrelsen har modtaget årsregnskabet inden fristen. Det er altså ikke nødvendigvis nok, at du har indsendt/indberettet i tide. Det er i stedet afgørende, hvornår modtagelsestidspunktet i Erhvervsstyrelsen har været.

Få hjælp til årsregnskab

Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er en af Dineros skarpe content-skribenter. Han hjælper med at producere brugbart indhold om alt fra regnskab til revisorregler til såvel Dinero-brugere som andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram