Danske Bank

Danske Bank er en nordisk bank, der servicerer både privat- og erhvervskunder samt institutionelle kunder.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 01/05/2023

Forbind din konto i Danske Bank med dit regnskab i Dinero – så kan du endnu nemmere se, om det bogførte stemmer med ind- og udbetalinger på din bankkonto.
Se, hvordan du forbinder Dinero med Danske Bank.
Danske Bank

Hvad er Danske Bank?

Helt konkret er Danske Bank altså en nordisk bank, der – indtil 2023 – fortsat har hovedsæde i det indre København ved Holmens Kanal. Banken tilbyder altså bankaktivitet for både private og erhvervsmæssige kunder, men bankaktivitet er ikke det eneste, der tilbydes af den nordiske bank. Banken gør sig også i livsforsikrings- og pensionsprodukter, realkredit, kapitalforvaltning, ejendomsmæglerservice samt leasing.

Danske Bank tilbyder altså forskellige services, og netop den store alsidighed er en årsagerne til, at banken betjener mange danskere og danske virksomheder.

Banken er til stede i hele 16 lande, og den nordiske bank er i 2018 den største bank i Danmark. Danske Bank har gennem årene haft stor succes med at implementere en række teknologiske tiltag herunder blandt andet MobilePay og Netbank, hvor især førstnævnte har oplevet stor succes.

Digitale tiltag

For nogle år tilbage så vi en digitalisering af især banksektoren, og i dag tilbyder langt de fleste banker netbank-løsninger. Det varierer dog fra bank til bank, hvordan mulighederne i bankernes netbank ser ud, men som udgangspunkt er netbank til for at erstatte den fysiske bank. Her kan du blandt andet betale regninger, skrive til din bankrådgiver og flytte penge mellem konti.

Danske Banks Netbank

Danske Bank har nydt godt af deres egne digitale tiltag, og bankens egen netbank har gennem årene ligeledes nydt godt af succesen. Med Danske Netbank er det muligt at ordne bankforretningerne, når tiden tillader det. Her slipper du ligeledes for de gebyrer, der ofte er forbundet med at bevæge dig fysisk ned i din bank. Enkelte pengeinstitutter kræver dog fortsat gebyrer – endda på deres netbank.

En anden positiv side ved Danske Netbank er, at man kommer papirspild til livs. Fordi det er faktisk muligt både at sende og modtage elektronisk post, underskrive og opbevare aftaledokumenter digitalt. Dermed er alle bankdokumenter altid samlet ét sted – nemlig i banken. Netbank fås også til smartphone, hvor det i stedet hedder Mobilbank.

MobilePay

MobilePay er en applikation, der kan benyttes til betaling med et betalingskort, der skal være registreret på applikationen. Danske Bank har haft enorm succes med applikationen, der i dag har aftaler med langt de fleste webshops og fysiske butikker. Udover brugen i webshops og butikker kan MobilePay også benyttes til fakturabetaling eller ganske almindelige overførsler venner og veninder imellem.

Og netop sidstnævnte mulighed for at overføre venner og veninder imellem har givet nye muligheder for danskerne. Fysiske penge er ikke en nødvendighed, som det var engang. Denne digitalisering er et led i Danske Banks vision, der blandt andet består i at simplificere bankaktiviteten for deres kunder.

Hvis du kunne tænke dig at læse om en anden form for bank, Arbejdernes Landsbank, klik her

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram