Stiftelsesdokument

Før oprettelse af et selskab, skal pågældende virksomheds stifter(e) have udfyldt og underskrevet et stiftelsesdokument.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 21/12/2023


Stiftelsesdokument – Hvad er det?

Stiftelsesdokumentet er et dokument, som alle virksomhedens stiftere skal have udfyldt og underskrevet før oprettelse af et selskab.

Dokumentet skal indeholde nogle obligatoriske oplysninger og desuden uploades på virk.dk, for at være tilgængeligt for Erhvervsstyrelsen. Dette skal ske inden for 2 uger, efter underskrivelsen af stiftelsesdokumentet.

Ovenstående er en betingelse for at dokumentere virksomheden og på denne måde få et CVR-nummer og blive momsregistreret.

Dinero er et godkendt regnskabsprogram

Alle pakker i Dinero er certificeret af Erhvervsstyrelsen. Du har fx mulighed for upload af bilag i skyen, bankafstemning og modtage og sende EAN-fakturaer. Fokusér 100% på virksomheden i stedet for støvede paragraffer. Læs mere her.

Hvad skal et stiftelsesdokumentet indeholde?

Det skal indeholde bopæl og evt. CVR-nummer på selskabets
stiftere. Et selskabs stiftere kan både være privatpersoner eller andre selskaber. Et selskab der er under stiftelse, kan ikke være en stifter. Et selskab der er under tvangsopløsning, kan heller ikke være stifter. Et selskab under likvidation, kan dog godt være stifter.

I forlængelse af stiftelsesdokumentet udarbejdes ejerbog og vedtægter, der også skal fremgå. Desuden skal datoen for stiftelsens ikrafttrædelse og eventuelle afholdelse af omkostninger ved stiftelsen af selskabet fremgå.

Ovenstående var minimumskravet til indholdet i et stiftelsesdokument for et IVS, som dog ikke længere kan oprettes. Kender du nogen, der har et IVS, hjælper vi med både omdannelse og lukning af IVS.

Er det i stedet et ApS du stifter er der en række flere ting, der kan være krav til indholdet i et stiftelsesdokument. Det kan for eksempel være at der er truffet beslutninger omkring fordele for visse stiftere, indgåelse af direktørkontrakt. Ydermere skal der være specifikationer omkring indskud til selskabskapitalen til- eller fravalg af årsregnskabsrevision.

Det kan anbefales at du læser Erhvervsstyrelsens vejledninger til “Stiftelse”. Nogle vælger også at rådføre sig med en advokat, for oprettelse af et stiftelsesdokument.

Skabelon til stiftelsesdokument

Skabelonen er meget omfattende da der i et stiftelsesdokument er mange oplysninger der skal noteres. Blandt andet fremkommer følgende:

  • Oplysninger på stifter og direktør
  • Vedtægter – herunder selskabets kapital og formål m.m.

Download stiftelsesdokument skabelon

Skabelon til stiftelsesdokument: Få en skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram