Faktura til det offentlige

Har du brug for at sende en faktura til det offentlige? Så er der en række punkter, du lige skal være opmærksom på! For at gøre det så nemt som muligt at fakturere det offentlige har vi lavet indlægget her, hvor vi fortæller dig alt det, du skal vide.


Hvornår skal jeg sende elektronisk faktura til det offentlige?

Lige så snart at du arbejder med kunder fra det offentlige; altså i staten, regionerne eller kommunerne, skal du faktisk sende din faktura elektronisk. Det betyder, at du ikke kan sende fysiske fakturaer fx pr. brev – de vil nemlig blive afvist.

Hvad er en elektronisk faktura?

Jo, når vi taler om elektroniske fakturaer, skal du forstå det som en måde at sende og behandle fakturaer på.
Et stykke papir eller en mail med faktura som pdf-fil tæller ikke som en e-faktura og kan altså ikke bruges, når du skal have gang i den elektroniske fakturering til det offentlige.

I stedet skal fakturaen sendes og modtages i et særligt elektronisk format mellem kunden og leverandøren.

Hvilke informationer skal jeg bruge fra kunden?

Når du skal fakturere en kunde fra det offentlige, skal du bruge det, der kaldes et EAN-nummer. Det er et nummer, som alle offentlige institutioner har – måske har du set det på eksempelvis brevpapir nær adressefelt og lign. i “gamle dage”.

Mere specifikt er det et 13-cifret nummer, der bruges til at identificere og fakturere pågældende offentlige institution. Det er ikke muligt at lave en faktura til det offentlige uden at have EAN-nummeret.

Desuden kan du komme ud for, at nogle offentlige kunder også modtager deres fakturaer via deres CVR-nummer, og derfor skal du (muligvis) også have det nummer for at få faktureringen gennemført korrekt. Husk, at du jo altid kan spørge din kunde, om du også skal angive deres CVR-nummer, hvis du er i tvivl. 

Hvordan sender jeg en faktura til det offentlige?

Som tidligere nævnt går det ikke at gemme din faktura som pdf-fil for derefter at sende pr. mail. Du er nødt til at sende din faktura fra dit økonomisystem. Alt efter dit økonomisystem kan du enten klare det direkte fra systemet eller koble et andet system til, som du kan danne og sende en EAN-faktura fra.

Få en nem fakturering til det offentlige

Med Dinero kan du sende fakturaer til det offentlige både nemt og hurtigt. Det er endda muligt at sende fem EAN-fakturaer helt gratis som gratisbruger – men skal du bruge flere, kan du bruge Dinero Pro, hvor du får et ubegrænset antal af EAN-fakturaer. 

Den ekstra bonus er, at du gennem Dinero bare skal sende din faktura til det offentlige gennem på helt samme måde, som du sender faktura normalt. Du skal altså kun vælge, at den skal sendes som en e-faktura – så klarer vi udsendelsen for dig nemt og hurtigt.

Læs mere om forskellen på Dinero Starter og Pro her.

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

4 kommentarer

 1. Hej jeg prøver at fakturere en kommune, men kan ikke få lov til at skrive EAN nummeret under kontakten.

  1. Hej David

   Det vil vi meget gerne hjælpe dig med at få løst. Vil du ikke kontakte os på vores live-chat eller via, så vi kan hjælpe dig helt konkret i denne sag.

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

 2. Hej Sophia

  Dette gør du ved at oprette kontakten under “kontakt” –> “Opret ny kontakt”. Så skal du sørge for at have valgt firma og ikke privatperson. Her kan du indsætte EAN nummer 🙂

  Håber det svarer på spørgsmålet! Ellers må du endelig skrive til vores chatsupport, hvis du har svært ved at finde det 🙂

  De bedste hilsner

  Endrit – Dinero Support

 3. Hvordan opretter jeg en offentlig kunde under Opret kontakt – her kan man nemlig kun vælg mellem firma og privat og ikke offentlig og man kan kun angive CVR nummer ikke EAN nummer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram