Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Hvornår får man negativ moms tilbage fra Skattestyrelsen?

Du får penge tilbage i moms, hvis du har haft negativ moms i en momsperiode. Der går typisk mellem 2-3 uger, før du får penge tilbage i moms – men der kan i nogle tilfælde gå længere tid.

Hvornår får man negativ moms tilbage fra Skat

Pengene bliver automatisk overført til virksomhedens NemKonto, når indberetningen er blevet godkendt. Hvis virksomheden skylder penge til det offentlige, vil de typisk blive modregnet, inden du får dem udbetalt.

Hvad er negativ moms?

Negativ moms betyder, at købsmomsen i virksomheden overstiger salgsmomsen. Det betyder med andre ord, at du har købt for mere, end du har solgt, når du indberetter moms på de forskellige momsfrister. Indberetning af negativ moms kaldes også for et negativt momstilsvar. Når du indberetter negativ moms, skal du have penge tilbage. 

Moms på køb af varer og ydelser kaldes for købsmoms og indgående moms, mens moms på salg kaldes for salgsmoms og udgående moms. Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler for moms i udlandet.

Det er ofte nystartede virksomheder, som har negativ moms. Det skyldes typisk, at de køber en masse udstyr til at starte virksomheden op med. For mere etablerede virksomheder skyldes det typisk, at der er investeret meget i virksomheden i perioden. 

Der er derfor som udgangspunkt intet galt i at have negativ moms i en periode, som du så får tilbage fra Skattestyrelsen. Hvis du har flere perioder med negativ moms, vil du typisk blive bedt om at dokumentere, hvilke varer du trækker fra i din momsafregning, så Skattestyrelsen sikrer sig, at alt går rigtigt til.

Hvor hurtigt får man moms tilbage?

Du skal senest have penge tilbage for moms 21 dage efter, Skattestyrelsen har modtaget din momsindberetning. Der går typisk mellem 2-3 uger, før du har pengene stående på din bankkonto.

Der kan gå længere tid end de 21 dage, før du får pengene udbetalt. Det gælder fx, hvis Skatteforvaltningen ikke kan lave en kontrol af indberetningen. På skat.dk kan du læse mere om tilbagebetaling af skatter og afgifter.

Hvis virksomheden skylder penge til det offentlige, modregnes det også, før du får pengene udbetalt. Hvis du fx skal have 20.000 kroner tilbage i moms, men debetsaldoen (penge, du skylder) på din Skattekonto er på 7.000 kroner, vil du få udbetalt 13.000 kroner. 

Hvordan får jeg moms tilbage?

Du får moms tilbage fra Skattestyrelsen, når du har indberettet negativ moms i forbindelse med en momsperiode. Dinero kan bogføre al momsen med bare ét klik, ligesom du løbende kan følge med i, om du skal have penge tilbage i moms, eller om du skal betale. Du indberetter moms på skat.dk.

Hvis du skal have penge tilbage i moms, foregår det helt automatisk. Hvis du skal have moms refunderet, overfører Skattestyrelsen nemlig automatisk pengene til virksomhedens NemKonto

Hvis du ikke allerede har en erhvervskonto, anbefaler vi, at du opretter en, så du ikke blander virksomhedens økonomi sammen med din privatøkonomi.

Spørgsmål og svar

Kan man få moms tilbage?

Du kan få moms tilbage, hvis du fx har købt for mere, end du har solgt. Så er du ofte berettiget til at få udbetalt differencen, hvis alle udgifter er momspligtige. 

Hvornår får man moms tilbage?

Du får typisk moms tilbage 2-3 uger efter indberetningen. Der kan dog gå længere tid i nogle tilfælde. 

Hvordan får jeg moms tilbage?

Du får udbetalt den negative moms ved at indberette den, når den pågældende momsperiode er afsluttet. Skattestyrelsen overfører automatisk beløbet til virksomhedens NemKonto, hvis de godkender indberetningen.

Lasse Baagøe Hansen
Lasse Hansen
Lasse er content specialist hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?