Hvornår får man negativ moms tilbage fra Skattestyrelsen?

Du får penge tilbage i moms, hvis du har haft negativ moms i en momsperiode. Der går typisk mellem 2-3 uger, før du får penge tilbage i moms – men der kan i nogle tilfælde gå længere tid.


Pengene bliver automatisk overført til virksomhedens NemKonto, når indberetningen er blevet godkendt. Hvis virksomheden skylder penge til det offentlige, vil de typisk blive modregnet, inden du får dem udbetalt.

Hvad er negativ moms?

Negativ moms betyder, at købsmomsen i virksomheden overstiger salgsmomsen. Det betyder med andre ord, at du har købt for mere, end du har solgt, når du indberetter moms på de forskellige momsfrister. Indberetning af negativ moms kaldes også for et negativt momstilsvar. Når du indberetter negativ moms, skal du have penge tilbage. 

Moms på køb af varer og ydelser kaldes for købsmoms og indgående moms, mens moms på salg kaldes for salgsmoms og udgående moms. Vær opmærksom på, at der gælder særlige regler for moms i udlandet.

Det er ofte nystartede virksomheder, som har negativ moms. Det skyldes typisk, at de køber en masse udstyr til at starte virksomheden op med. For mere etablerede virksomheder skyldes det typisk, at der er investeret meget i virksomheden i perioden. 

Der er derfor som udgangspunkt intet galt i at have negativ moms i en periode, som du så får tilbage fra Skattestyrelsen. Hvis du har flere perioder med negativ moms, vil du typisk blive bedt om at dokumentere, hvilke varer du trækker fra i din momsafregning, så Skattestyrelsen sikrer sig, at alt går rigtigt til.

Hvor hurtigt får man moms tilbage?

Du skal senest have penge tilbage for moms 21 dage efter, Skattestyrelsen har modtaget din momsindberetning. Der går typisk mellem 2-3 uger, før du har pengene stående på din bankkonto.

Der kan gå længere tid end de 21 dage, før du får pengene udbetalt. Det gælder fx, hvis Skatteforvaltningen ikke kan lave en kontrol af indberetningen. På skat.dk kan du læse mere om tilbagebetaling af skatter og afgifter.

Hvis virksomheden skylder penge til det offentlige, modregnes det også, før du får pengene udbetalt. Hvis du fx skal have 20.000 kroner tilbage i moms, men debetsaldoen (penge, du skylder) på din Skattekonto er på 7.000 kroner, vil du få udbetalt 13.000 kroner. 

Hvordan får jeg moms tilbage?

Du får moms tilbage fra Skattestyrelsen, når du har indberettet negativ moms i forbindelse med en momsperiode. Dinero kan bogføre al momsen med bare ét klik, ligesom du løbende kan følge med i, om du skal have penge tilbage i moms, eller om du skal betale. Du indberetter moms på skat.dk.

Hvis du skal have penge tilbage i moms, foregår det helt automatisk. Hvis du skal have moms refunderet, overfører Skattestyrelsen nemlig automatisk pengene til virksomhedens NemKonto. 

Hvis du ikke allerede har en erhvervskonto, anbefaler vi, at du opretter en, så du ikke blander virksomhedens økonomi sammen med din privatøkonomi. Pengene kan også blive udbetalt til din private NemKonto, hvis du ikke har en erhvervskonto tilknyttet virksomheden.

Spørgsmål og svar

Kan man få moms tilbage?

Du kan få moms tilbage, hvis du fx har købt for mere, end du har solgt. Så er du ofte berettiget til at få udbetalt differencen, hvis alle udgifter er momspligtige. 

Hvornår får man moms tilbage?

Du får typisk moms tilbage 2-3 uger efter indberetningen. Der kan dog gå længere tid i nogle tilfælde. 

Hvordan får jeg moms tilbage?

Du får udbetalt den negative moms ved at indberette den, når den pågældende momsperiode er afsluttet. Skattestyrelsen overfører automatisk beløbet til virksomhedens NemKonto, hvis de godkender indberetningen.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

16 kommentarer

 1. Hej, Får man negativ moms i forhold til brugtmoms ordningen, hvis man sælger en f.eks bil til mindre end man har købt den til?

  1. Hej Nino

   Du kan i princippet godt få negativ brugtmoms, men det er ikke noget, du kan trække fra, ligesom det er tilfældet med almindelig negativ moms.

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 2. spørgsmål ; kan man få sin negative moms udbetalt til min alm bank konto ? ( har ikke oprette virksomheds konto endnu )

  1. Hej Tina

   Det eneste krav til din konto for at de kan udbetale penge til den, er at det skal være en NemKonto. Det har ingen betydning om det er en erhvervskonto eller ej, hvor mange banker dog vil tvinge dig til at få en erhvervskonto.

   De bedste hilsner Frederik Nielsen

 3. Hej Jeg har fået negativ moms tilbage fra skat, hvordan tilføjer jeg dette i mit Dinero regnskab? Jeg går ud fra at det på en eller anden måde skal fremgå af mit regnskab. Lige nu figurere det jo blot på mit kontoudtog.

  Hilsen Nickie

  1. Hej Nickie

   Det er korrekt – i Dinero har du en knap til at afregne din moms, se eventuelt vores vejledning om moms eller spørg på vores chat support for konkret hjælp til netop dit regnskab. https://dinero.dk/support/adgang-til-indberetning-af-moms/

  1. Hej Karl Emil

   Nej – man beskattes ikke af moms, hverken positiv eller negativ som man betaler eller får tilbage fra skattestyrelsen. 🙂

 4. Hvad hvis man har opdaget at man for 16 måneder siden har indberettet en for høj salgsmoms( bi indberette moms på midler vi fik via clearhaus)

  1. Hej Lasse

   Når du har en rettelse til din moms skal du lave en efterindberetning for den periode, det kan du gøre inde på skattestyrelsens side under moms og tidligere indberettet. Du vil få din overskydende momsretur, præcist som skrevet i indlægget her, indenfor 2-3 uger normalvis.

 5. Hej! Jeg står med negativ moms (alt som følge af privat indskud) på min enkeltmandsvirksomhed og skal til at oprette ApS i stedet, da jeg er gået hen og har fået en partner. Hvordan forholder det sig med udbetaling af den moms, hvis EMV lukkes og der oprettes et nyt ApS?

  1. Hej Nicolas

   Bare sørg for at få afregnet din moms og luk så virksomheden helt og kør den bare uden drift i lidt tid. Jeg tænker ikke der laves en skattefri virksomhedsomdannelse, så du får blot dine penge retur på det gamle CVR nummer. 👍

 6. Mit firma A&B cvr 93835751 blev lukket 08-12-2020 og negativ moms er indberettet (gr varer købt til eksport). Mine erhvervskonti er lukket og alt er privat nu. Der resterer blot noget moms retur som jeg ikke har modtaget. Det er bogført og mit regnskab for 2020 er afleveret. Jeg (vi) har også fået skat retur. Vi skylder ikke noget til det offentlige. ?

  1. Hej Bent

   Det lyder meget konkret – hvis jeg var dig ville jeg give skattestyrelsen et kald. 👍

 7. Hej. Hvis man har en personlig gæld til skat, og en enkeltmandsvirksomhed og skal ha penge tilbage i moms tager skat dem så til modregning på privat gæld ?

  1. Hej Kasper

   Hvis din gæld er hos Skat så ja, det kan de sagtens finde på. Du og din virksomhed er nemlig den samme juridiske enhed og hæfter derfor også for den samme gæld. 👍

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram