Udgivet 24/04/2020

Konkursbo: Sådan gør du krav

Du skal have penge i kassen – så hvad gør du, hvis en samarbejdspartner går konkurs? Læs med, når vi forklarer, hvordan du gør krav mod et konkursbo.

Louisa Henchel Vinther
Skrevet af Louisa H. Vinther
Læsetid: 2 min.
Sådan gør du krav overfor konkursbo

Når krisen kradser, eller andre uheldige omstændigheder får din samarbejdspartner til at gå konkurs, er det en trist sag for både dem og for din forretning, der måske er afhængig af at få penge for dit arbejde.

For at få dine penge skal du i gang med at gøre krav mod det, der nu er et konkursbo – og her får du en guide til at komme i gang.

Hvad er et konkursbo?

Før vi går i krig med selve guiden, så lad os slå fast: Når virksomheden ikke kan betale og begæres konkurs, kommer den under konkursbehandling.

Det betyder, at alle ejendele/værdier bliver til et konkursbo. De, der har penge til gode, skal nu “bede om” penge hos konkursboet – og her er det en såkaldt kurator, der skal fordele værdierne. Måske er man heldig, at man får en del af konkursboet; altså det, der kaldes en dividende.

Anmeldelse af krav i konkursbo – sådan gør du

Når Dinero eller andre har fortalt dig, at din kunde er under konkurs, og at du desværre har en eller flere ubetalte fakturaer, skal du altså i gang med at gøre dit krav gældende. Det gør du sådan her:

Få styr på beløbet: Start med at få et overblik over, hvad du mangler betaling for – altså det beløb, virksomheden skyldte dig (inkl. renter) den dag, de blev begæret konkurs. Som sagt viser vi dig i Dinero, hvis du har ubetalte fakturaer.

Kontakt kurator hurtigst muligt: Tag herefter kontakt til konkursboets kurator via Statstidendes hjemmeside ved at søge på din kundes cvr-nummer eller firmanavn. Når du søger, vil du kunne se, hvem der er udpeget som kurator.

Vær opmærksom på, at du skal have gjort dit krav gældende senest fire uger fra den dato, hvor bekendtgørelsen er udgivet. Sørg også for at vedhæfte dokumentation for dit krav; fx i form af fakturaer, en lønseddel eller købsaftaler.

Overskredet frist: Nåede du ikke at gøre dit krav gældende indenfor de fire ugers frist, så ro på.

Du kan have en chance for at nå det, hvis du gør det inden det afsluttende møde i Skifteretten, hvor boet gøres endeligt op.

Hvornår det møde holdes, kan variere meget – men er der aktiver til stede i boet, så der rent faktisk er mulighed for at tilbagebetale kreditorerne (bl.a. dig) i en eller anden grad, holdes det afsluttende møde typisk ikke indenfor seks måneder.

Er der tale om en personlig konkurs? Læs mere her.

Hvornår kan jeg forvente at få mine penge fra konkursboet?

Det er ikke til at sige, hvor længe du skal vente på at få svar – og eventuelt penge. Jo færre aktiver (værdier) og kreditorer, jo hurtigere er sagen klaret.

Louisa Henchel Vinther
Louisa H. Vinther Dinero
Louisa er Dineros Communications Manager. Her arbejder hun hver dag med at lave kampagner, tænke i brugeroplevelser og udtænke indhold, der gør regnskabslivet som iværksætter bare en tand lettere.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram