Omregistrering af bil fra papegøjeplader til hvide plader

Hvis du vil omregistrere din bil fra papegøjeplader til hvide plader, skal du først og fremmest have bygget bilen om. Der skal bagsæder og seler i. Derudover skal du have bilen synet som personbil og betale en ekstra registreringsafgift. Det kan i de fleste tilfælde ikke betale sig i forhold til at købe en ny bil.


I en papegøjepladebil må du både køre privat og erhvervsmæssig kørsel. Men hvis du ikke længere skal bruge din bil til at køre erhvervsmæssigt, eller hvis du gerne vil have bagsæder i din bil, skal du omregistrere den.

I papegøjepladebiler må du nemlig ikke have bagsæder. Det må du gerne i en bil på hvide plader. 

I det følgende kan du læse om de afgifter og priser, der er, når du skal skifte dine papegøjeplader til hvide plader. Er du i tvivl om, du skal omregistrere eller ej? Se forskellene på de to plader her.

Fra papegøjeplader til hvide plader – Hvad er prisen?

Prisen for at skifte fra papegøjeplader til hvide plader afhænger af, hvilken bil der er tale om. Ofte koster det mellem 40.000 kr. og 80.000 kr. Der er forskellige ting, du skal regne med i den samlede pris:

 • Ombygning af bilen
 • Få bilen synet som personbil
 • Ekstra registreringsafgift
 • Et nyt sæt nummerplader
 • En ny sats i ejerafgift, vægtafgift eller CO2-afgift, når bilen er omregistreret

Når du skal skifte fra papegøjeplader til hvide plader, skal du have bilen bygget om. Hvis den skal fra papegøjeplader til hvide plader, er det nemlig et krav, at den har bagsæder og seler. Varebiler må ikke have hvide plader på.

Når du har fået bilen ombygget, skal du have den synet som personbil. Det koster den pris, som synshallen tager for synet. Derudover skal du betale en ekstra registreringsafgift. Og så skal du også betale for et sæt hvide nummerplader – de koster 1.180 kr.

For at slippe for overraskelser kan du også vælge at få et bindende svar på, hvad din bil kommer til at koste, før du bygger den om. Det hedder en værdifastsættelse. 

Sidst, men ikke mindst, skal du huske at medregne den nye sats i ejerafgift, vægtafgift eller CO2-afgift i prisen.

Mens din bil skal have sat bagsæder i, hvis den skal have hvide plader på, skal den modsat have taget bagsæderne ud, hvis du vil omregistrere fra hvide plader til papegøjeplader.

I de fleste tilfælde kan det ikke betale sig at omregistrere fra papegøjeplader til hvide plader. Det er derimod ikke ret besværligt at omregistrere fra papegøjeplader til gule plader.

Hvor meget skal jeg betale i afgift?

Du har to muligheder for at finde ud af, hvor meget du skal betale i ekstra registreringsafgift. Mulighederne er:

 • Få et bindende svar, inden du ombygger bilen
 • Afmeld bilen, byg om, få den synet på ny

Du er ikke tvunget til at indregistrere bilen, efter du har ombygget den. Du kan også lade være med at indregistrere den, og så behøver du ikke at betale afgiften. Men så kan du naturligvis heller ikke køre i den. Det kan du først, når du har indregistreret og betalt registreringsafgiften.

Et bindende svar fra Motorstyrelsen koster et gebyr på 400 kr. Hvis du ikke får den lavet, kan du ikke på forhånd vide, hvor meget du skal betale i ekstra registreringsafgift.

Ved hjælp af Motorregistrets beregner kan du også selv lave en beregning af den ekstra registreringsafgift. Men den beregning er kun vejledende og altså ikke et facit. 

Den ekstra registreringsafgift kaldes også difference-afgift, fordi den udgøres af differencen mellem registreringsafgiften for bilen som varebil og registreringsafgiften for bilen som personbil.

Hvis du vil se nogle eksempler på beregninger af den ekstra registreringsafgift (difference-afgiften), har Skattestyrelsen lavet et godt skema.

Regler for vægtafgift, grøn ejerafgift eller CO2-afgift for bil på hvide plader

Når du omregistrerer din bil fra papegøjeplader til hvide plader, skal du betale nye periodiske afgifter. Typen af afgift er fastsat efter, hvornår bilen blev indregistreret første gang. 

AfgiftstypeDato for første indregistrering af din personbilHvad afhænger afgiftens størrelse af?
VægtafgiftFør d. 1. juli 1997Bilens vægt
Grøn ejerafgiftMellem d. 1. juli 1997 og d. 30. juni 2021Bilens brændstofforbrug
CO2-ejerafgiftD. 1. juli 2021 og derefterMængde CO2 udledt pr. km.

Reglerne er altså, at det er køretøjets første indregistreringsdato, der afgør, hvilken af de tre typer afgift du skal betale. 

Du kan beregne, hvor meget du kommer til at skulle betale i grøn ejerafgift, vægtafgift eller CO2-afgift ved hjælp af denne beregner fra Skattestyrelsen.

Når du har omregistreret din bil fra papegøjeplader til hvide plader, skal du også være opmærksom på, at der gælder nye momsregler. Ligesom du også skal huske, at du ikke længere skal betale skat af fri bil og dermed heller ikke føre et kørselsregnskab.

Oftest stillede spørgsmål

Ofte koster det mellem 40.000 kr. og 80.000 kr. Men prisen for at skifte fra papegøjeplader til hvide plader afhænger af, hvilken bil du har.

Du skal betale en ekstra registreringsafgift, når du skifter fra papegøjeplader til hvide plader. Præcis hvor stor den ekstra registreringsafgift er, afhænger af hvilken bil, du har.

Savanna Ankjær
Savanna Ankjær Visma Dinero
Savanna er uddannet journalist. Hos Visma Dinero gør hun sit bedste for at formidle svært stof på en måde, så det bliver hurtigt og nemt at forstå. Sammen med resten af teamet udvikler hun også nyt indhold til dig, der gerne vil i gang med din egen virksomhed – eller allerede har en.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

 1. Hej hvad koster det at omregistrere en Nissan nv200 fra gule plader til hvide plader?

  1. Hej Joshua

   Omregistrering af køretøjer fra gule plader til hvide plader indebærer nogle omkostninger så som, omregistreringsafgift, ændring af registreringsattest, forsikringsomkostninger mm.

   For at få præcise oplysninger om omkostningerne ved omregistrering af din Nissan NV200 fra gule til hvide plader, anbefales det at kontakte et motorkontor eller en autoriseret bilforhandler. De vil være i stand til at give dig detaljerede oplysninger om de specifikke omkostninger og krav i dit område.

   Du ønskes en god dag 😊

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram