Debitorbogholderi

Et debitorbogholderi er en oversigt over debitorer, der har et udestående med din virksomhed. En debitor er en kunde, som skylder dig penge.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 20/08/2020


Hvad er et debitorbogholderi?

Et debitorbogholderi er altså en oversigt, som giver dig mulighed for at holde styr på de kunder, der måtte have et udestående med din virksomhed. I korte træk er et debitorbogholderi til for, at du kan holde styr på dine kunder og bogføring med disse. Du kan altså holde styr på dine kunders køb samt betaling.

Helt basalt udsteder du via dit debitorbogholderi fakturaer, som dine kunder naturligvis skal betale. Så simpelt er det dog ikke altid, og der vil være kunder, som ikke betaler deres fakturaer, hvorfor debitorbogholderiet er vigtigt.

Sådan gør du, hvis dine kunder ikke betaler

Debitorbogholderiet er utrolig effektivt, hvis du har problemer med kunder, der ikke reagerer på de fakturaer, som du sender. Som altid bør du rykke for betaling 2 gange, men hvis der fortsat ikke er modtaget betaling efter 2 rykkere, kan du videresende dine debitorer til inkasso.

De fleste virksomheder har prøvet at have problemer med debitorer, der ikke betaler deres faktureringer. Derfor er debitorbogholderiet så effektivt, idet det altid giver et præcist og nemt overblik over skyldnere og antal rykkere.

Hvad kan debitorbogholderiet specifikt benyttes til?

Debitorbogholderiet kan have flere funktioner, men i korte træk er det effektivt til at holde styr på dine debitorer. Det er dog langt fra det eneste, som systemet benyttes til. Systemet benyttes nemlig til både fakturering, debitorindbetalinger, debitorafstemning, kontoudtog og rykkerprocedurer.

Det vil altså sige, at systemet her er utrolig effektivt, hvis din virksomhed handler med kunder på kredit. Med et debitorbogholderi er du sikker på, at der altid er styr på tingene i din virksomhed. Hvis du har debitorer, der eksempelvis nægter, at du skulle have sendt rykkere kan du ligeledes ganske simpelt og let bevise, at din virksomhed har sit på det rene.

Debitorbogholderiet holder din virksomhed fra problemer

Virksomheder med høj indtjening kan også komme i problemer, hvis likviditeten ikke er tilstrækkelig. Af grunde som disse er det vigtigt, at du fakturerer, når det er muligt. Det er også vigtigt, at du rykker dine kunder, når eventuelle indbetalinger udebliver. Uanset virksomhedens størrelse kan der opstå problemer, hvis der pludselig mangler likviditet som følge af debitorproblemer, der kunne have været undgået med et debitorbogholderi.

Et debitorbogholderi er derfor noget, som bør være en integreret del af din virksomhed.

Se hvor nemt det er at se sine skyldnere i dinero

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram