Inkasso – Hvad er det?

Kan du ikke betale dine regninger, kan din gæld blive sendt til inkasso. Inkasso betyder, at enten en advokat eller et inkassobureau overtager inddrivelsen af den gæld, som du ikke har betalt som aftalt. Du vil, som skyldner, blive kontaktet af inkassoselskabet, og det er dig, der skal betale alle udgifter i forbindelse med inkasso.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 02/10/2023

Dinero giver dig mulighed for med få klik at sende en kunde, der ikke har betalt sine rykkere, direkte til inkasso.

Hvad er inkasso?

Har du gæld, har du en række gældsforpligtelser. Du skal betale de lånte penge tilbage indenfor en fastlagt tidsramme, ellers kan du risikere at din sag ryger til inkasso. Betaler du ikke de penge, som du skal, vil du til at starte med modtage en rykker.

Betaler du heller ikke efter at have modtaget en rykker, kan du risikere, at din gæld vil blive sendt til inkasso. Efter blot at have modtaget én rykker med varsel om inkasso, er den person eller den virksomhed, som du skylder penge, i sin fulde ret til at sende sagen til inkasso.

For at finde ud af hvem der skylder dig penge, i forhold til inkasso. Så virksomheder mange gange en debitoroversigt. Så de kan se hvem der skylder penge, og hvem der ikke gør. Du kan også finde skyldnere i Debitor Registret og RKI, som er registre med oplysninger om dårlige betalere.

At din sag bliver sendt til inkasso, betyder at den, som du skylder penge, opgiver at inddrive gælden. En advokat eller et inkassobureau overtager så inddrivelsen af din gæld. De vil sammen med dig forsøge at finde en løsning, så den, som du skylder penge, kan få sine penge.

Hvad sker der, hvis din sag ryger til inkasso?

Det første, der sker, er, at du vil blive kontaktet af inkassoselskabet. Det er dig, som skyldner, der skal betale alle udgifter til inkasso, og du gør derfor klogt i at gå i dialog med inkassoselskabet allerede første gang, at de kontakter dig. Hver gang de bruger tid og penge på at forsøge at komme i kontakt med dig, ryger der yderligere gebyrer på – som du kommer til at betale.

Vær ærlig og fortæl inkassoselskabet, hvordan det kan være, at du ikke har betalt din gæld som aftalt. Send gerne al relevant information til dem, som giver et billede af din økonomiske situation. Desto mere du samarbejder med inkassoselskabet, des bedre kan I finde en løsning til tilbagebetaling.

Formålet med inkassoen er at etablere en aftale om, hvordan du kan tilbagebetale din gæld.

Vil du ikke vedgå dig din gæld?

Er du uenig i de krav, som inkassoselskabet stiller dig over for, er du i din fulde ret til at bede om dokumentation for den gæld, som du bliver opkrævet. Du kan vælge at klage, men du skal her være helt sikker på, at du har ret. Ryger sagen for domstolen, kommer du til at betale for sagsomkostningerne, hvis inkasso har ret i, at du skylder penge til den, som har kontaktet inkassoselskabet.

Så nemt er det at sende dårlige betalere til inkasso med Dinero

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram