Sparekassen Sjælland-Fyn – Hvem er Sparekassen Sjælland-Fyn?

Sparekassen Sjælland-Fyn er et dansk pengeinstitut med hovedsæde i Holbæk på Sjælland, men med filialer fordelt over hele Sjælland og på Fyn. Sparekassen tilbyder klassiske bankprodukter som eksempelvis opsparinger, lån og investeringer.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 02/05/2022


Hvad er Sparekassen Sjælland-Fyn?

Efter en fusion mellem Sparekassen Sjælland og Sparekassen Fyn blev Sparekassen Sjælland-Fyn etableret i 2014. Den beskæftiger 573 ansatte i afdelinger fra Middelfart til Dragør. De mere end 156.000 private kunder kan få traditionelle bankprodukter, som bolig- og billån, investering, pension, forsikring og alt andet inden for hverdagsøkonomi.

Selvom fusionen mellem Sparekassen Fyn og Sparekassen Sjælland er smeltet sammen til et fynsk-sjællandsk pengeinstitut, bruger sparekassen stadig de separate navne på Fyn og Sjælland.

Sparekassen er i dag børsnoteret og ejet af storaktionærer fra Fonden for Sparekassen Sjælland og AP Pension Livsforsikringsaktieselskab.

Hvordan adskiller Sparekassen Sjælland-Fyn sig?

Sparekassen er altså et aktieselskab, som betyder, at en række aktionærer deler overskuddet mellem sig.

Som aktionær i Sparekassen Sjælland-Fyn ejer du en del af pengeinstituttet. Aktionærerne i sparekassen får særlige tilbud og fordele, som eksempelvis aktionæropsparing og aktionærkredit. Opsparingen gælder for aktionærer med minimum 200 aktier i sparekassen. Med en aktionæropsparing får aktionærerne blandt andet en variabel rente på beløb op til 750.000 kr. For at få en aktionærkredit med fast lav rente, gælder samtidig, at du som aktionær i sparekassen mindst skal have 200 aktier i pengeinstituttet.

Derudover brander sparekassen sig på at være det lokale alternativ til landsdækkende banker på Sjælland, Fyn og øerne. På trods af din selskabsform som aktieselskab er Sparekassen Sjælland-Fyn særligt optaget af at bidrage til lokalområdet, hvor deres mål er at gøre det mere attraktivt at leve og drive virksomhed. På den måde bestræber de sig på at skabe et stærkt regionalt såvel som lokalt pengeinstitut, der har øje for samfundsansvar og kundernes tryghed før indtjening.

Hvad får du som kunde?

Uanset alder eller økonomi kan alle blive optaget som kunder i Sparekassen Sjælland-Fyn. Og bliver du kunde her, vil du ifølge sparekassens eget udsagn få en personlig relation til din bankrådgiver. De vægter nemlig relationerne højt.

Her får du, som kunde lokal rådgivning om alt fra opsparing, erhvervskonto, pension, private banking, forsikringer til ind- og udlånsrente. Altså alle de klassiske bankprodukter. Sparekassen Sjælland-Fyn foretrækker at tilbyde sine kunder kompetent rådgivning og produkter med gennemskuelige vilkår. Derfor udbyder de ikke bankprodukter, der er komplekse og indebærer en høj risiko.

Ligesom de fleste andre pengeinstitutter kan du i Sparekassen Sjælland-Fyn benytte dig af digitale selvbetjeningsløsninger. Du kan logge dig på en Netbank og mobilbank, lige præcis når det passer dig, ligesom sparekassen også tilbyder MobilePay. Det gælder både for erhvervs- og privatkunder.

Hvis du vil læse om Sparekassen Vendsyssel, klik her

Oftest stillede spørgsmål

Sparekassen Sjælland-Fyn er en fusion mellem Sparekassen Sjælland og Sparekassen Fyn. Sparekassen holder til i Middelfart og Dragør, og beskæftiger 573 ansatte. 

Du kan blive optaget som kunde uanset alder og økonomi i Sparekassen Sjælland-Fyn. Kunder i sparekassen får lokal rådgivning inden for klassiske bankprodukter. Derudover vægter sparekassen relationerne højt.  

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram