Udgivet 25/08/2020

Kørselsgodtgørelse i en enkeltmandsvirksomhed

Kørselsgodtgørelse eller kilometergodtgørelse er en godtgørelse, du kan få for transport med egen privat bil i forbindelse med virksomhedens opgaver. I indlægget her kan du læse om reglerne for kørselsgodtgørelse i en enkeltmandsvirksomhed, interessentskaber og PMV’ere.

Portræt af Nicklas Aabech
Skrevet af Nicklas Aabech
Læsetid: 2 min.

Kørselsgodtgørelse og kørebog

Ved kørselsgodtgørelse i en enkeltmandsvirksomhed er der tale om et fradrag, der kan bruges som selvstændig erhvervsdrivende. For at kunne få kørselsgodtgørelse og skattefradrag, skal du føre en kørebog for din virksomhed. Kørebogen dokumenterer erhvervsmæssig kørsel i forbindelse med virksomhedens opgaver. Det er smart, hvis du også bruger bilen privat. 

Hvad skal en kørebog indeholde?

Der er intet krav til udseendet på en kørebog, men der findes en række krav til, hvad din kørebog skal indeholde – nemlig:

  • Navn, adresse, CPR-nummer eller arbejdsnummer
  • Kørselsdato
  • Formålet med kørslen
  • Kørslens mål og et eventuelt delmål
  • Antallet af kilometer
  • Den anvendte sats
  • En beregning

Der findes efterhånden en del digitale løsninger på markedet, som kan hjælpe dig med at få styr på din kørebog – og gennem Dinero kan du desuden integrere en kørebog til dit regnskabsprogram.

Det bliver efterfølgende meget nemmere at holde styr på din kørselsgodtgørelse i din enkeltmandsvirksomhed.

Hvad kan jeg få kørselsfradrag?

Du kan få fradrag for en del udgifter relateret til den erhvervsmæssige kørsel, såsom udgifter til benzin, vedligeholdelse, parkering, vægtafgift, afskrivning og forsikring. Oven i hatten kan du som enkeltmandsvirksomhed desuden få kørselsfradrag for udgifter i forbindelse med passage af broer, tunneller og lignende.

Desuden skal du være opmærksom på følgende:

  • Du kan ikke få kørselsgodtgørelse til og fra arbejde (fx fra hjem til kontor); fradraget gælder alene, hvis du fx kører i egen bil ud til en kunde.
  • 60-dages reglen: Kører du fx til den samme kunde i mere end 60 dage, kan du ikke få kørselsgodtgørelse, da man i skatteøjemed anses som ansat.

Satser for kørselsgodtgørelse i en enkeltmandsvirksomhed

Når du bogfører kilometergodtgørelse, skal du tage udgangspunkt i statens takster:

Takster20242023
2022
(efter 1/5)
2022
(før 1/5)
2021
Kørsel (bil eller motorcykel) op til 20.000 km./år3,79 kr./km 3,73 kr./km 3,70 kr./km 3,51 kr./km3,44 kr./km
Kørsel (bil eller motorcykel) ud over 20.000 km./år 2,23 kr./km 2,19 kr./km 2,17 kr./km 1,98 kr./km1,90 kr./km
Egen cykel, knallert eller EU-knallert0,62 kr./km0,61 kr./km0,57 kr./km0,55 kr./km0,54 kr./km
Tabel: Satser for kørselsgodtgørelse
Kilde: Skattestyrelsen

Helt ekstraordinært har Skatterådet hævet satserne midt i 2022. De nye satser er gældende fra 1. maj, hvilket er grunden til, at der er to satser for 2022. Ændringen sker nemlig ikke med tilbagevirkende kraft.

Ovenstående er altså de kilometerpenge, du kan få for det antal kilometer, du har kørt i forbindelse med din virksomheds opgaver. Igen er det vigtigt at understrege, at taksterne ikke gælder for privat kørsel – heller ikke mellem fx hjem og arbejde.

Det er netop forskellen, din kørebog skal være med til at dokumentere. 

Forskellen på kørselsfradrag og -godtgørelse

Bogføring af kørselsgodtgørelse i enkeltmandsvirksomhed

Som enkeltmandsvirksomhed eller ejer af en personligt ejet virksomhed udbetaler du ikke kilometergodtgørelse direkte til dig selv. Du bogfører din kørsel udelukkende som et skattefradrag.

I nedenstående video kan du høre vores kollega, Theis, fortælle endnu mere om kørselsgodtgørelse/kilometergodtgørelse og få et konkret eksempel på, hvordan det beregnes og påvirker dit resultat:

Kilometergodtgørelse thumbnail

Hvis du er Dinero Pro-bruger og gerne vil vide, hvordan du bogfører din kørsel i dit Dinero regnskab, kan du læse denne guide.

Læs mere om kørselsfradrag – hvis du pendler langt til dit arbejde.

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

147 kommentarer

  1. Hej.

    Jeg har en varebil, som er registreret halv firma/halv privat, da jeg af og til leverede varer for mit tidligere job. Den er købt før jeg startede min enkeltmandsvirksomhed op.

    Kan jeg trække fuld kørselsgodtgørelse, når den er registreret på denne måde, eller skal den være registreret 100% privat?

    Jeg har ikke trukket noget af driften for bilen fra.

    Jesper

    1. Hej Jesper

      Du kan finde svar på det meste omkring håndtering af papegøjeplader på denne side: https://dinero.dk/support/papegoejeplader/ 🙂

      De bedste hilsner

      Lasse fra Dinero

  2. Hej Jeg har en enkeltmandsvirksomhed og bruger privatbil 1 dag om ugen til arbejde i en anden by. Kan jeg trække parkeringsudgifter fra for den dag, jeg bruger bilen i erhvervsmæssigt øjemed? VH Karen

    1. Hej Karen

      Du kan godt trække den parkering fra i dit regnskab. Der er dog kun skattefradrag og intet momsfrdrag, da der er tale og hvide plade bil.

  3. Hejsa, Har en selvstændig konsulent i min egen personlig virksomhed, hvor jeg bl.a. ejer en bil. Min ægtefælle er medhjælpende ægtefælle og får som løn, firmabilen at kører i og hun bliver beskattet brugen af bilen.

    Jeg kører I vores private nr. 2 bil ud til kunder og driver virksomhed fra min private hjemme adresse. Vil jeg kunne få skattemæssig kørselsgodtgørelse ved kørsel i min nr. 2 bil ???, og kører aldrig i virksomhedsbilen erhvervsmæssigt.

    Jeg kan via bilens GPS sender dokumenterer at jeg kører i nr. 2 bil ud til kunder eller til togstationen for at tage toget videre. Mens vi kan dokumenterer at min udelukke kører til samme adresse som sit arbejde er og hun tager ikke befordringsgodtgørelse for denne kørsel.

    mvh Thomas

    1. Hej Thomas

      Tak for dit spørgsmål.

      Det lyder til, at du har dokumentationen helt på plads i forhold til at kunne få godkendt kørselsgodtgørelse, men grundet din virksomhedsstruktur vil jeg råde dig til at forhøre dig hos SKAT.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  4. Hejsa, Jeg har en enkeltmandsvirksomhed og kører erhvervsmæssigt i egen bil. Hvordan skal 60 dages reglen forstås; betyder det at det kun kan være kørsel til samme kunde INDENFOR 60 dage, eller betyder det kørsel op til 60 dage (gange) til den samme kunde. F.eks. i løbet af 1/2 år? Pft

    1. Hej Anders

      Tak for dit spørgsmål.

      Det er op til 60 dage (gange) inden for 12 måneder.

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  5. Hej. Når man samme dag kører til og fra en kunde – skal det så fremgå som 2 registreringer i kørebogen? Eller er det nok med 1 registrering, hvor det samlede antal kilometer for dagen bliver noteret? På forhånd tak for svar

    1. Hej Stine

      Du skal notere hver enkel køretur separat.

      De bedste hilsner

      Lasse fra Dinero

  6. Hej Dinero. Jeg ejer en pmv der pt. er i en opstartsfase, hvilket vil sige jeg ingen indtægt har. Dog ligger jeg og køre meget fra eget hjem til mit “lager”/værksted hvor jeg arbejder på min prototype, er dette noget jeg kan trække fra i kørsel?

    Vh Hans

    1. Hej Hans

      Tak for dit spørgsmål.

      Ud fra den information du har givet os, vil vi vurdere, at du ikke er berettiget til kørselsgodtgørelse.

      Dog vil jeg anbefale dig at få en afgørende vurdering hos SKAT.

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  7. Hej. Jeg har en enkeltmandsvirksomhed uden ansatte. Jeg bruger min private bil når jeg skal ud til kunder. Skal kørebogen også indeholde oplysninger i forhold til min private kørsel eller er det nok at registrere den kørsel jeg har i forbindelse med min virksomhed ? På forhånd tak for svar

    1. Hej Stine

      Det vigtigste er, at du noterer alt omkring den erhvervsmæssige kørsel – den private behøver ikke at blive registreret.

      De bedste hilsner

      Lasse fra Dinero

  8. Hej jeg vil gener vid mere om kørselsgodtgørelse fordi jeg køre med Wolt kuretaner men få ikke noget kørselsgodtgørelse hvis i kan hjælp mig med tak

    1. Hej Nikmal

      Det er svært at give dig et præcist svar uden mere information. Jeg vil anbefale, at du kontakter Skattestyrelsen og hører dem.

      De bedste hilsner

      Lasse fra Dinero

  9. Hvordan registere og forsikrer jeg en bil i mit pmv. Er mest interesseret i forsikring og mulighed for privatkørsel såsom hente børn, handle og andre smågøre mål i weekenden? Kan det overhovedet betale sig ifht privat/personligt registrering og forsikring?? Tak for så meget brugbart info til en nystartet pmv’er. Ser frem til et svar. Go dag

    1. Hej Dennis

      Det lyder ikke i vores optik til det giver specielt meget mening det som du gerne vil i dit pmw.

      Det lyder til du gerne vil have en gulplade bil i firmaet, hvor du bliver beskattet af fri bil så du også kan køre i den privat. Vi anbefaler at du holder din bil helt ude af firmaet og tager kørselsfradrag for det du kører. Ellers skal du ud og have fat i en papegøjeplade bil.

      Til det anbefaler vi dog at du tager kontakt til en revisor

      Rigtig god dag

  10. Hej Dinero. Jeg arbejder som IT konsulent. Hvordan skal jeg forholde mig til kørsel ud til min kunde når arbejdsopgaven er på mere end 60 dage.

    1) kan jeg få kørselsgodtgørelse i de første 60 dage og her efter fratrække det min private forskudsopgørelse.

    2) Kan jeg kun få det fratrukket min forskudsopgørelse. Da arbejdsopgaven overskrider de 60 dage ?

    1. Hej Andreas

      Tak for dine spørgsmål.

      Du kan som selvstændig få skattefri kørselsgodtgørelse i de første 60 dage, herefter er udgifter forbundet med kørslen som udgangspunkt for egen regning.

      Kørselsgodtgørelse er ikke det samme som kørselsfradrag/befordringsfradrag, som man kan få, hvis man har over 12 km til arbejde som lønmodtager og trække fra på sin personlige årsopgørelse.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  11. Jeg har en cateringvirksomhed hvor jeg dagligt kører fra Kbh til et køkken i Haslev. Jeg forsøger at finde ud af hvordan jeg kan trække udgifter ifb. med kørsel fra. Havde egentlig regnet med at det var med kørselsgodtgørelse, men i artiklen står der at man IKKE kan få kørselsfradrag til og fra arbejde (fx fra hjem til kontor) …. hvilket jeg tænker at mit tilfælde hører ind under.

    Så hvordan ville man i mit tilfælde bogføre kørsel når jeg kører i min private bil ? Håber i kan hjælpe 🙂

    1. Hej Nicklas

      Tak for dit spørgsmål.

      Så vil jeg anbefale, at du forhører dig hos SKAT om, hvorvidt du i stedet kan få kørselsfradrag på din personlige selvangivelse. Det er ikke det samme som kørselsgodtgørelse, som artiklen her vedrører.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

    1. Hej Mikael

      Tak for dit spørgsmål.

      Man kan kun få kørselsgodtgørelse, når man kører i eget privat køretøj i forbindelse med firmaets opgaver. Det er ikke det samme som kørselsfradrag/befordringsfradrag, som man kan få, hvis man har over 12 km til arbejde som lønmodtager. Dette fradrag kan man nemlig godt få, når man benytter offentlig transport som transportmiddel. Hvis der er tale om kørselsfradrag, kan du evt. benytte SKATs kørselsberegner, som du finder her: https://skat.dk/borger/fradrag/koerselsfradrag/beregn-dit-koerselsfradrag

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  12. Hejsa Min kone har et enkeltmandvirksomhed – køreskole Hun bruger sin private bil, som kørelærer bil. Hun laver kører regnskab hver måned

    Hvordan skal det bogføres Og hvordan skal det trækkes ud, og over på hendes privat konto? Og er det rigtig forstået at ALLE udgifter skal afholdes privat, da det er det km taksten er for?

    1. Hej Jens

      Tak for dit spørgsmål.

      Som ejer af en personligt ejet virksomhed udbetaler man ikke kilometergodtgørelse direkte til sig selv. Man bogfører i stedet sin kørsel som et skattefradrag. I kan læse mere om, hvordan det konkret bogføres i denne guide: https://dinero.dk/support/kilometergodtgoerelse/

      Det er helt korrekt forstået, at alle udgifterne afholdes privat, da taksten dækker disse.

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  13. Hej Dinero. Tak for et godt indlæg. Jeg har to spørgsmål:

    1) Jeg har en enkeltmandsvirksomhed hvor jeg ofte besøger potentielle kunder i min private bil for at fremlægge tilbud og strategier. Nogle gange takker de ja til mit tilbud andre gange takke de nej. Kan jeg også få kørselsfradrag for de potentielle kunder jeg besøger som ikke vælger at gå med mit produkt alligevel og dermed ikke er mine direkte kunder?

    2) Min kone har en PMV og er udekørende konsulent. Hun fakturerer også kunder for kørsel når turen er længere end 30 km. Kan hun stadig indberette kørselsfradrag selvom kunden også er faktureret på regningen for kørsel?

    1. Hej Daniel

      1) Ja, det kan du godt få kørselsgodtgørelse for.

      2) Ja, hun kan stadig få kørselsgodtgørelse såfremt hun benytter sin private bil. Det er helt op til en selv om man dertil også efterfølgelse vil fakturere ens kunde for kørsel. Hvis du viderefakturerer din kørsel, har det intet med dit kørselsfradrag at gøre, og det skal blot sælges, som var det dine egne timer. Hvordan det håndteres regnskabsmæssigt kan du se nederst i guiden her: https://dinero.dk/support/kilometergodtgoerelse/

      De bedste hilsner, Theresa – Dinero support

  14. Hej Kan man trække udgifter til grønafgift og forsikring fra i ens firma når bilen ejers privat men bliver brugt til firma kørsel..??

    1. Hej Casper

      Det er desværre ikke muligt at trække grønafgift og forsikring fra i ens firma når bilen ejers privat.

      Rigtig dejlig dag!

      De bedste hilsner

      Theresa – Dinero support

  15. Kan man registrere kørsel i kørebogen før den dato ens CVR nummer er oprettet? Havde erhvervsmæssigt aktivitet i måneden op til at jeg fik mit CVR nummer oprettet.

    1. Hej Camilla

      Tak for dit spørgsmål.

      Det vil vi mene, at du godt kan, da SKAT tidligere har accepteret fradrag på omkostninger, som er opstået helt op til seks måneder før oprettelse af virksomheden. Dette kan du dog få endeligt bekræftet ved at kontakte SKAT.

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  16. Hej Dinero. Kan jeg som enkeltmandsvirksomhed få kørselsgodtgørelse for et kursus jeg har været på ? Det var et fagligt kursus.

    1. Hej Camilla

      Tak for dit spørgsmål.

      Nej, det kan du ikke, da man kun kan få kørselsgodtgørelse i forbindelse med virksomhedens opgaver.

      Rigtig god dag.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  17. Hej, hvordan bogfører jeg smartest muligt min kørsel, når jeg ikke har PRO versionen og dermed heller ikke adgang til skabelonen ?

    1. Hej Susanne

      Som du sikkert har opdaget har vi en fin skabelon til bogføringen når man er Pro bruger – og bogføringshjælp er samtidigt kun noget vi yder vores betalende brugere, men selvfølgelig kan du bogføre det som Starter bruger. Det kommer jeg tilbage til.

      Vi vil gerne give rigtigt meget væk gratis, for at sikre at nye og små iværksættere kan have et ordentligt program at lave deres bogføring i, uden det skal koste dem noget, men et eller andet sted skal vi også opkræve penge for det vi levere, for at vi kan blive ved med at udvikle, forny og forbedre programmet særligt for de betalende brugere naturligvis, men i forlængelse også for de gratis.

      Derfor betyder det, at når du skal bogføre noget i Dinero som Starter, så har du ikke så mange skabeloner som hjælper dig, og du har ikke vores support lige ved hånden – den luksus er den du må betale for. Du kan dog selvfølgelig finde svaret og bogfører det i den gratis version af Dinero, specifikt kan du bruge den skabelon som hedder Finansbilag, som du finder under Bogføring -> Skabeloner. Så er det bare din opgave at bruge lidt tid på at finde ud af hvordan du bogføre det deri.

      Jeg håber ovenstående giver mening.

      De bedste hilsner – Lasse – Dinero support

  18. (enkeltmandvirksomhed ) bilen registreret i min mands navn men jeg bruger den til at køre til kunder . Vi har fæles økonomi og bor samen . Kan jeg får km godtgørelse til at køre til kunderne ?

    1. Hej Lin

      Tak for dit spørgsmål.

      Det kan du godt. Egen bil er i dette tilfælde også en ægtefælles bil eller en samlevers bil, forudsat at man har fælles økonomi.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  19. Gælder godtgørelsen også ved kørsel retur fra kunden? Hvis jeg kører min private bil fra mit hjem ud til et erhvervsmæssigt besøg og kører hjem igen bagefter. Får jeg så godtgørelse for hele turen eller kun turen ud til kunden? I flere kørselsregnskabsprogrammer kan man oprette retur-turen automatisk ved indskrivning af den erhvervsmæssige kørsel, så derfor bliver jeg i tvivl.

    1. Hej S.A.

      Tak for dit spørgsmål.

      Godtgørelsen gælder også ved kørsel retur fra kunden, da man også har udgifter forbundet med turen tilbage.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  20. Hej, jeg har en enkeltmandsvirksomhed, hvor jeg er freelancer indenfor autobranchen. Jeg stiller min egen privatbil til rådighed, ved at f.eks hente/bringe kundebiler, hente reservedele osv. for de autoværksteder jeg arbejder for. Kan jeg komme i klemme med 60-dages reglen for dette?

    Mvh Jacob

    1. Hej Jacob

      Hvis du har samme arbejdssted mere end 60 dage på et år, så vil jeg mene du godt kan ende med at komme under 60-dages reglen og derfor ikke kan få fradrag efter denne dato.

      Hvis du vil være helt sikker, så vil jeg anbefale du lige spørg direkte hos Skat.

      De bedste hilsner – Lasse, Dinero Support

  21. Jeg bruger vores private bil til min enkeltmandsvirksomhed. Pt trækker jeg kun bro, kilometer og benzin fra (jeg tanker op når jeg eks. Kører til Odense til et foredrag) Jeg har ca. kørsel i forbindelse med virksomheden 1 gang om ugen. Naturligvis trækker jeg også indkøb fra, visitkort, hjemmeside, halvdelen af min telefon regning mv.

    Kan jeg trække noget andet fra på bilen når den også bruges privat? Eks. Service/syn / vægtafgift/nye dæk? (Kan jeg trække halvdelen fra eller ikke?) og hvad med moms?

    Mvh

    1. Hej Josephine

      Tak for dit spørgsmål.

      Du kan kun få godtgørelse for de udgifter, der relaterer sig til erhvervsmæssig kørsel (som du allerede gør). Kørselsgodtgørelsen dækker bl.a. vedligeholdelse af bilen.

      De resterende udgifter, som du nævner, er private og kan ikke trækkes fra.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  22. Hej. Jeg har en enkeltmandsvirksomhed, hvor jeg kører fra mit hjem til A, til B, til C osv…..og til sidst hjem igen. Hvordan skrives dette i en kørebog ? Skal jeg skrive km fra hjem til A, fra A til B, B til C osv……eller “bare” total antal km i løbet af dagen ?

    1. Hej Camilla

      Tak for dit spørgsmål.

      Du skal kunne dokumentere de enkelte stop på din kørsel, så vi vil anbefale dig at notere km fra hjem til A, A til B osv. Dog må vi henvise til SKATs support, hvis du vil være helt sikker.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  23. Hej. Jeg har en enkeltmandsvirksomhed (multiservice firma). Jeg har nogle spørgsmål som jeg håber i kan svare på 🙂

    – Jeg føre kørebog men jeg køre dog for det meste rundt til mine kunder på cykel. Kan jeg få kørselsgodtgørelse for dette?

    – Jeg driver mit firma hjemmefra og mit spørgsmål er her om kørselsgodtgørelsen gælder fra km 0 af, hver gang jeg køre ud til en kunde?

    – TRIJACO

    1. Hej Tricia

      Tak for dine spørgsmål.

      – Du kan godt få kørselsgodtgørelse, når du benytter din egen cykel som transportmiddel. Taksten fremgår i oversigten længere oppe.

      – Det er korrekt forstået, når du driver din virksomhed hjemmefra 😊

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  24. Jeg har en fotograf virksomhed, hvor jeg typisk mødes med kunden på en lokation i naturen, hvor vi fotograferer. Eks. til bryllupsbilleder. Kan jeg opgive sådanne steder i min kørebog? Parkeringspladser ved naturområder?

    1. Hej Lisette

      Tak for dit spørgsmål.

      Det kan du godt, så længe der er tale om erhvervsmæssig kørsel. Vi anbefaler, at du noterer adressen på parkeringspladsen.

      De bedste hilsner

      Huda – Dinero Support

  25. Jeg køre i min bil og og har en hænger på 3500 kg derfor brændstof og slid meget større .Hvilken skat fri sats kan jeg få

    1. Hej Ib

      Uanset om du har hænger på, så skal du anvende de takster, som du ser i skemaet for kørselstaktster. Disse er taget direkte fra skats hjemmeside 🙂

      Dvs. hvis du skal have kørselgodtgørelse for bil, så bruger du 3,73 kr./km i 2023 🙂

      Jeg håber det svarer på spørgsmålet.

      De bedste hilsner Endrit – Dinero Support

  26. Hej Endrit Mange tak for respons og hjælp – det skal jeg have kigget nærmere på 👍😉 Mvh Thomas

  27. Hej Jeg har en ApS virksomhed. Jeg bruger min private bil ifbm. hermed, men laver ikke kørebog, bogføring/udbetaling, da det er meget få ture om året, det handler om, i virksomheds regi. Jeg skal dog til Polen til sommer, for at se på en investering i en CNC maskine, så det er en længere tur på 2 x 1.300 km. Så er det vel relevant, at få ført den tur ind i virksomheden, hvis det kan lade sig gøre… …men hvordan lige det ? På forhånd mange tak 😉 Mvh Thomas

    1. Hej Thomas

      Der skal føres kørebog, som udgangspunkt, hvis du skal have fradrag for køreturen i din private bil. Måden det sker på er, at kørselgodtgørelsen udbetales sammen med lønnen, så det kan godt lade sig gøre på den måde 🙂

      Jeg håber det svarer på spørgsmålet.

      De bedste hilsner Endrit – Dinero Support

  28. Hej Dinero Jeg har enkeltmandsvirksomhed på hjemadresse, hvor jeg bor med kæresten. Nå jeg skal ud som konsulent, tager jeg hans bil. Hvordan får han godtgørelse og hvad er det nemmeste at gøre? Jeg påtænker at bruge Dinero pro Mvh Susanne

    1. Hej Susanne

      Du skal selv eje bilen for at kunne få kørselsgodtgørelse. Godtgørelsen er lavet til bilejeren for slid på bilen, det vil sige din kæreste udgift og ikke din. Derfor kan han istedet vælge at fakturere dig for at du benytter bilen for at dække opkostningerne ved slid og benzin.

      De bedste hilsner Frederik Nielsen

  29. Hej Ida

    Kørselsgodtgørelse er når du kører ud til en kunde og laver noget arbejde/salg til kunden. Det gør du i teorien ikke her, men bruger kundens sted til at producere dine egne produkter, hvorfor det i teorien, ville skulle tælle som befordringsfradrag. Hertil anbefaler vi dig at tage fat i skat, og få konkret svar på problemstillingen da vores kun er vejledene.

    De bedste hilsner Morten – Dinero Support

  30. Goddag Håber i kan hjælpe. Jeg driver enkeltmandsvirksomhed, hvor jeg arbejder meget for én kunde. Derudover lejer jeg mig også nogle dage ind i samme kundes værksted for at producere mine egne produkter. Skal de dage hvor jeg producere egne ting i det lejede værksted (samme adresse som kunden), tælles med i forhold til kørselsgodtgørelsen (og de 60 dages max) eller er det noget jeg bør få befordringsfradrag for? mvh Ida

  31. Hej Annemarie 🙂

    Tak for dit spørgsmål 🙌

    Det er helt korrekt forstået. Hvis du bruger din private bil til forretningsrelateret kørsel, så kan du føre kørebog, og herved opnå kilometergodtgørelse. Du kan bogføre kilometergodtgørelsen som vist i denne guide: https://dinero.dk/tips/koerselsgodtgoerelse-i-en-enkeltmandsvirksomhed/#comment-5957

    Hvis du vælger at tage toget, og det stadig er virksomhedsrelateret, så vil du også opnå skattefradrag på billetten. Her skal du bogføre på konto 6400 Diverse transportomkostninger uden moms.

    Begge metoder vil altså bogføre på resultatopgørelsen, hvorfor du udelukkende modtager et skattefradrag og ikke et momsfradrag.

    Håber det giver mening, hvis der stadig er noget du vil have uddybet, så skriver du selvfølgelig bare 🙌

    Rigtig god dag.

    De bedste hilsner Jonas – Dinero support

  32. Hej. Jeg har enkeltmandsvirksomhed og den er registreret på min hjemmeadresse. I et par måneder skal jeg ud til den samme kunde ca to gange om ugen. Dvs. I alt færre end 60 arbejdsdage). Jeg har mulighed for at tage tog eller benytte min private bil. Som jeg forstår reglerne, så kan jeg ved at benytte privat bil og føre kørebog, bogføre i dinero under kilometergodgørelse. Men hvad hvad hvis jeg tager toget? Kan jeg så også bogføre bilag for billet på kørselskonto? Mvh annemarie

  33. Hej. Jeg har en enkeltmandsvirksomhed og bruger min private bil i min virksomhed (multiservice). Jeg har netop købt en ny bil og er lidt i tvivl om hvordan reglerne er for halvering af privatbenyttelsesafgiften. Jeg har læst jeres artikel, men synes stadig ikke det er klart. Bilen er lige nu registreret til 100% privat. Kan jeg omregistrere den til halv erhverv/halv privat og dermed halvere privatbenyttelsesafgiften – og så fortsætte med at indberette kørselsfradrag (skattefradrag) som jeg har gjort hidtil?

    1. Hej Christoffer

      Helt konkret, så skal du betale årlig privatbenyttelsesafgift ved køb af en bil på papegøjeplader. Dvs. at bilen skal omregistreres, så den er halv privat og halv erhvervs. Privatbenyttelsesafgift bliver opkrævet i forbindelse med vægtafgiften eller den grønne ejerafgift, og afgiften afhænger af, hvordan bilen bliver brugt. Den vil så være halveret, hvis du benytter bilen både til privat og erhvervsmæssig kørsel. Bruger du bilen både til privat og erhvervskørsel, betaler du altså halvdelen af afgiften. Bruges bilen kun til privat kørsel, betaler du hele afgiften. Selve omregistreringen, vil jeg anbefale at du kontakter SKAT.

      De bedste hilsner Simone – Dinero Support

  34. Hej igen

    Det giver mening, men hvordan kan jeg få kørselsfradrag for det? Når jeg kører ud for at levere, har jeg godt og vel 45 km hver vej, fra mit hjem og til byen jeg leverer i, men jeg har jo ikke en egentlig adresse jeg kan taste ind, så hvordan gør jeg det?

    Tak for svar.

  35. Hej Udover mit faste arbejde, leverer jeg lidt mad i fritiden for Wolt. I den forbindelse bruger jeg min private bil. Er der noget fradrag at hente ved det? Jeg har ikke cvr nummer/enkeltmandsvirksomhed, da jeg holder mig under de 50.000 årligt. Jeg har heller ikke ført kørebog, da jeg er lidt en klovn til sådan noget, men jeg kan se samtlige antal km jeg har kørt, i appen. Så igen, er der noget fradrag for mig at hente, og hvilket/hvordan?

    1. Hej Celina

      Først vil jeg gøre opmærksom på at skat sidste år i Januar meldte ud at Wolt-bude ikke bliver set som selvstændige, men på ligefod med almindelige lønmodtagere.

      Derfor kan du i princippet få kørselsfradrag for din transport, hvis du har over 12 km til arbejde (samlet over 24 km til og fra arbejde). Det gælder ved alle typer lønnet arbejde, du betaler am-bidrag af, fx også studiejob, lønnet praktik og løntilskud. Du får fradrag for de dage, du reelt kører til og fra arbejde.

      Har du ingen kørebog som viser de faktiske antal kilometer kørt, så kan du heller ingen kørselgodtgørelse få. Håber det giver mening!

      De bedste hilsner

      Endrit – Dinero Support

  36. Lidt anderledes spørgsmål mht. kørsel. Hvis man ikke har bil men har en “chauffør” som kører en da man varetager forskellige opgaver for samme firma, på samme adresser men i 2 forskellige cvr numre.. Hvordan stiller man sig så i forbindelse med godtgørelse? Bilen ejes af en anden men jeg kører med som konsulent på farten. På forhånd tak. 🙂

    1. Hej Kenneth

      Du skal selv eje bilen for at kunne få godtgørelse. Hvis du skal have fradrag skal du reélt have haft en udgift. Det vil sige din chauffør kan tage penge for at køre dig rundt og sende dig en almindelig faktura du skal betale. Men da du ikke har noget slid på din egen bil kan du ikke få kørselsgodtgørelse som er det, som det dækker over 🙂

      Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen

  37. Hej Lise Det er helt korrekt at du kan trække dette fra som kørsel og dette skal bogføres på udgiftkontoen 3160 i Dinero, da det er kørsels kontoen. Vi har faktisk en super guide til bogføringen af kørsel lige her: https://dinero.dk/support/kilometergodtgoerelse/ samt regler du skal være obs på 💪🏻

    Håber det svarer lidt på spørgsmålet, ellers må du meget gerne uddybe!

    De bedste hilsner Morten – Dinero Support

    1. Hej Morten

      Tusind tak for svar. Jeg laver desværre 2022 regnskabet manuelt i excel (da jeg først har påbegyndt bogføring i Dinero Pro fra 2023), så mit spørgsmål går på, om jeg i dét regnskab blot kan fratrække beløbet som angivet ovenfor? På forhånd tak – ser frem til at Dinero laver det for mig til næste år 😉

      Mange hilsner Lise

  38. Hej Dinero

    Jeg har en hobbyvirksomhed, hvor jeg ugentligt bruger min private bil til at hente varer, som sælges videre. Er desværre først lige kommet på Dinero Pro, så mit årsregnskab for 2022 er lidt mere håndholdt – og derfor et helt lavpraktisk spørgsmål: er det korrekt, hvis jeg beregner kørselsfradrag (antal km * 2022 taksterne) og lægger dette beløb ind i mit årsregnskab som en udgift under fx ‘Andre driftsomkostninger’?

    På forhånd stor tak for hjælpen – satser på at det hele kører automatisk via Dinero næste år 🙂

    Mange hilser Lise

    1. Ja du kan godt fratrække beløbet som du har regnet ud hun skal have godtgørelse for, såfremt du har holdt kørebog, så skal det bogføres under personaleudgifter i regnskabet 🙂

  39. Hej Josephine

    Når der er tale om en gulpladebil, så vil det betyde at du får fuldt fradrag for momsen ved både køb, leje, drift og salg. Skal du bruge en gulpladebil privat, skal du som udgangspunkt indberette den private kørsel, så du kan betale skat af fri bil. Det vil sige, at du skal have papegøjeplader (eller klistermærke, som du kan læse mere om senere i indlægget under “Fra gule plader til papegøjeplader”).

    Håber det svarer lidt på spørgsmålet, ellers må du meget gerne uddybe!

    De bedste hilsner

    Endrit – Dinero Support

  40. Hej Dinero

    Hvordan foregår det hvis jeg har en enkeltmandsvirksomhed hvor jeg lejer mig ud som konsulent og har dermed forskellige arbejdssteder – men jeg har en firmabil? Er lidt forvirret over hvad jeg kan gøre når den er købt i firmaets navn

  41. Hej Victor

    Hvis det er din private hvideplade bil du kører rundt i, i arbejdsregi er det muligt at trækkes det fra. Du kan også læse meget mere omkring det lige her: https://dinero.dk/support/kilometergodtgoerelse/ samt hvordan man bogføre det 🙂

    Rigtig god dag 💪🏻

    De bedste hilsner Morten – Dinero Support

  42. Hej, Jeg er selvstændig (fotograf) med et PMV og har ikke noget kontor andet end det i hjemmet. Kan man så ikke få godtgørelse for noget transport, når man skal ud til kunder?

  43. Vi har 1 fælles bil i husstanden, men kun jeg står på registreringsattesten som ejer/bruger. Min kone er for nyligt startet selvstændig som udkørende konsulent og vil derfor trække kørsel fra i sin PMV. Jeg mene at have læst her på Dinero/Visma eller på Skat at hun skal være registreret ejer eller bruger af bilen for at kan få fradrag. Er det rigtigt og er det ok at vi begge står registreret som ejer/bruger ?

    1. Hej Jesper

      Det er okay at i begge står som ejer/bruger på registreringen, men ja du har helt ret i at det kun er dem som står som ejer at bilen der kan få fradrag for kørslen 🙂

      Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen – Dinero Support

  44. Hej

    Jeg har nogle sprøgsmål som jeg kan ikke finde svar for dem i tråden. Jeg har enkeltmandsvirksomhed, registreret i mit eget privat adresse – altså jeg arbejder hjemmefra. Jeg bruger privat bil til forskellige arbejdsmæssige formål.

    1. Nogle gange holder jeg workshops eller skal til en messe i en anden adresse – her får jeg kørselgodtgørelse tur/retur, ikke?

    2. Hvis jeg skal betale for parkering eller bezin når jeg skal til en workshop/messe, må jeg registrere disse udgifter som køb på Dinero, eller kørselgodtgørelsen ”dækker” udgifterne?

    3. Når jeg bruger min privat bil til at køre ud og handle for mit firma f.eks. køber værktøj osv. må jeg får kørselgodtgørelse tur/retur for denne type kørsel?

    Mvh Taxia.

    1. Hej Taxia

      Tak for dine spørgsmål 🙂

      1. Jo det kan du godt skrive ind.

      2. Benzin kan du ikke, da det dækker din kørselsopgørelse. Parkering kan du godt

      3. Ja det kan du også godt. Det hedder alt erhvervsmæssigt kørsel i privat bil 🙂 Det betyder det ikke nødvendigvis skal være ud til kunder men generelt når du kører i den med erhvervsmæssigt formål.

      Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen Dinero support

  45. Hej. Jeg skal ud til en kunde og løse en opgave. Jeg er dog på ferie i sommerhus, kunden betaler transport fra sommerhuset af da det er der jeg opholder mig. Kan jeg skriver kilometer på fra sommerhuset af, eller skal det stadig være fra arbejdspladsen? (Sommerhuset ligger længere væk end arbejdspladsen)

    Mvh Peter

    1. Hej Peter

      Alt kørsel kan du skrive ned, så længe det er i din private bil. Også selvom det er fra sommerhuset eller hvis du kører fra én kunde og over til en anden kunde.

      Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen

  46. Hej Jens

    

Som artiklen også nævner, kan du ikke få kørselgodtgørelse, medmindre du kører ud til kunden i din egen bil. Hvis fritidshuset i dit tilfælde er din arbejdsplads, og du kører ud til kunden i forbindelse med arbejde, vil jeg derfor ikke mene du kan få kørselgodtgørelse. Skat har nogle ret skarpe krav hvad dette angår, hvorfor bopælsadressen vil være gældende og ikke fritidshuset. Derfor vil jeg også henvise til skat for et klart svar 🙏^^

    De Bedste hilsner

Endrit – Dinero Support

  47. Hej, jeg er selvstændig konsulent som arbejder “hjemmefra” for det meste med sjældne besøg til kundens kontorer. “Hjemmefra” i mit tilfælde betyder oftest at jeg arbejder fra mit fritidshus (ikke sommerhus men Flexbolig i dette tilfældet), hvor jeg har et fuld indrettet kontor. Dog virksomheden er registreret på bopælsadressen. Når jeg kører til kunden, kan jeg trække kørselsfradrag for hele distancen fra fritidshuset hvis jeg kører derifra ?

  48. Jeg er ansat i et firma hvor vi har lov til at træne i arbejdstiden – i et fitnesscenter.

    2 gang om ugen kører jeg ca. 8 km til fitness og 8 km retur. Er der nogen chance for at man kan få kørselsfradrag for det?

    1. Hej Tobias

      Jeg vil klart mene at denne kørsel er af privat karakter og derfor kan du ikke opnå kørselsfradrag for disse kilotomer.

      De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

  49. Hej. Jeg har et enkeltmandsfirma beliggende i Århus C. Jeg cykler oftest på arbejde, men på denne årstid kører jeg når nødvendigt, og da betaler jeg for at parkere bilen i midtbyen mens jeg er på arbejde. Kan jeg betale udgiften til parkering med firmaets penge (så det registreres som en firmaudgift og dermed trækkes fra i skat) eller skal jeg betale privat?

    1. Hej Anne

      Du kan ikke trække udgiften fra i dit regnskab, da dette ses som en privat udgift. Når dette er sagt, vil du godt kunne betale udgiften med dit firmas penge, ved at bogføre det som “hævet privat” i dit regnskab. Du finder hævet privat under “bogføring” -> “skabeloner” -> “hævet privat”

      Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at fange os på vores chat-support hvor vi er online alle dage 8-23.

      Rigtig god dag

      De bedste hilsner Rasmus – Dinero Support

  50. Hej Joan

    Låner du en bil, der er registreret i dit fars navn, er det som udgangspunkt ikke din egen bil. Alligevel kan Skattestyrelsen betragte den som din egen bil, hvis du kan dokumentere, at du ejer bilen. I det tilfælde skal du kunne dokumentere, at du selv afholder alle udgifter i forbindelse med bilens drift. Det kan du eksempelvis gøre ved at indsende kontoudskrifter som bevis for, at du betaler bilens udgifter.

    Hvis du yderlige spørgsmål, så skriv endelig ind til os på chatten. Vi sidder her hver dag 08-23, også i weekenderne😄

    De bedste hilsner, Simone – Dinero Support

  51. Jeg forstår at det ikke er muligt at få kørselsgodtgørelse når det er min fars bil jeg bruger, men kan jeg så skrive udgifter til benzin på når det er noget jeg betaler?

  52. Hej Morten

    Det er helt korrekt, at du må bruge din private bil i din virksomhed. Du skal notere dine kilometre som er gennem dit firma, og ikke din private kørsel.

    De bedste hilsner, Simone – Dinero Support

  53. Hej Dinero. Når man bruger sin private bil i sin virksomhed skal der føres kørebog. Er det kun “firma” kilometerne der skal skrives ind, eller skal jeg også notere min private kørsel?

  54. Hej Maria

    Ja du indberetter kun én gang kørsel. Det sker på dit oplysningsskema som skal udfyldes én gang om året 🙂

    De bedste hilsner Frederik Nielsen

  55. Hej. jeg har enkeltmandsfirma, jeg bruger min private bil til kunder, er det kun 1 gang om året jeg skal indberet min kørselsgodtgørelse ?

    1. Hej Maria

      Ja du indberetter kun én gang kørsel. Det sker på dit oplysningsskema som skal udfyldes én gang om året 🙂

      De bedste hilsner Frederik Nielsen

  56. Hej igen. Jeg er nødt til at spørger igen for at forstå det helt. Hver mandag, tirsdag, torsdag og fredag kører jeg klinikken. Hver mandag kører jeg fra klinikken ud til 2 kunder ude og tilbage til klinikken igen og fra klinikken til bassintræning og derfra hjem. Hver tirsdag kører jeg fra klinikken ud til en kunde ude og derfra hjem. Hver onsdag kører jeg hjemme fra hjemme fra og ud til bassin træning og derfra til klinikken. Torsdag kører jeg på 2 ude behandlinge også tilbage til klinikken igen. Fredag kører jeg fra klinikken og ud til en kunde og tilbage til klinikken. Sådan ser de fleste uger ud pånær v ferie og sygdom.

    Hvor meget af det kan jeg trække fra som erhvervsmæssig kørsel..hvad går under 60 dags reglen og hvad gør ikke. Håber det giver mening Hilsen vicki

    1. Hej Vicki

      Tak for dit spørgsmål.

      Hvordan reglerne lige præcis hænger sammen og påvirker netop din kørsel, vil jeg ikke gå helt præcist ind i, da der kan være flere faktorer der har indflydelse, når du kører mellem flere steder.

      Jeg vil derfor klart anbefale du tager kontakt til SKAT eller en revisor, der kan give dig mere præcis vejledning i netop din case.

      De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

  57. Hej. jeg har enkeltmandsfirma, med 1 ansat. jeg har 2 biler privat. kan jeg få kilometergodtgørelse for begge biler ?

    1. Hej Rasmussen

      Ja om du kører i den ene eller anden private bil er underordnet. Så længe det er en privat bil du kører ud til kunder med kan du få kørselsgodtgørelse for de antal kilometer du kører.

      Med venlig hilsen

      Frederik Nielsen, Dinero support

  58. Hej Dinero,

    Jeg er selvstændig konsulent, og lejer en bil fra gang til gang, for at kører ud til kunder, for således ikke at blande min private bil ind i virksomheden. Hvordan bogføres denne udgift, og hvordan håndteres omkostningerne til brændstof? Jeg vil gerne have en grøn profil i virksomheden, og lejer derfor primært elbiler, hvor “optankning” foregår igennem et abonnement, skal denne omkostning bogføres på samme måde og vilkår som en tankning af en forsil brændstof bil?

    På forhånd tak,

    1. Hej Nanna

      Det er meget specifikt spørgsmål, hvor vi har brug for lidt mere konkret informationer, for at give dig et helt præcist svar.

      Hvis der er tale om en lejebil på hvide plader, altså en normal personbil på hvideplader, så er der ikke momsfradrag for lejen eller driftsudgifterne, men udelukkede skattefradrag, selvom bilen udelukkende bruges erhvervsmæssigt.

      Du har derfor kun skattefradrag for både leje af bilen og driftsudgifterne, selvom den kun bruges erhvervsmæssigt, såfremt lejebilen er på hvide plader. Du skal derfor bogføre dit el optankningsabonnement, helt efter regler som for fossil brændstof.

      Det er dog vigtigt, at bilen kun bruges til de erhvervsmæssige ture. Jeg vil anbefale du tager direkte kontakt til vores support eller forhøre dig hos SKAT, hvis du ønsker yderligere uddybning eller har noget ekstra at tilføje 🙂

      De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

  59. Hej, Det kan være at det er et fjollet spørgsmål, men jeg har ikke kunnet finde et klart svar på det. Kan jeg få kørselsgodtgørelse for turen ud til en kunde OG hjem igen? Eller er det kun kilometerne ud til kunden der regnes med? Venligst Erik

    1. Hejsa Erik,

      Det er bestemt ikke et fjollet spørgsmål! Du kan få kørselsgodtgørelse både for turen ud til kunden og hjem igen.

      Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen

  60. Hej Du skal lave to bogføringer i dit regnskab: 1. Bogfør kørslen i dit regnskab. Her kan du bruge den skabelon du finder under Bogføring -> Skabeloner -> Kørsel. 2. Hvis du derefter ønsker at udbetale pengene fra din erhvervskonto til din privatekonto, skal du bogføre dette i dit regnskab som “hævet privat”. Dette kan du gøre via skabelonen “hævet privat” som du også finder under bogføring -> skabeloner -> hævet privat.

    Rigtig god dag

    De bedste hilsner Rasmus – Dinero Support

  61. Lad os f.eks antage at jeg har været ude og køre 1000 km. På en måned erhvervsmæssigt. Jeg har enkeltmands virksomhed. Kan jeg så overfør 1000*3,6 tilsvarende 3600 kr.til min privatekonto fra erhvervskonto. Selvfølgelig føre kørebog

  62. Kan man godt lave en kørselsbog bagudrettet? Er lige startet som selvstændig, men de første 5 kundebesøg har jeg ikke taget note af kilometerstand. Er det et problem?

    1. Hej Lene

      Det kan man sagtens ja. Du skal blot bogføre dit kørselsregnskab minimum én gang om året ved regnskabsårets afslutning eller indtaste det direkte på din selvangivelse 🙂

      De bedste hilsner Frederik Nielsen

  63. Hej Mette

    Jeg forstår din forvirring. Det som du taler om er forskellen mellem befordringsfradrag og det vi kalder kørselsgodtgørelse. Hvis du er ansat i en virksomhed og kører til og fra din faste arbejdsplads, så. er det helt korrekt der skal være 12 km hver vej. Det vil sige når du tager fra din private bopæl til din arbejdsplads.

    Kilometergodtgørelse er hvor du kører ud til dine kunders bopæl eller der hvor dit arbejde skal udføres i din private bil. til det er der 3,7 kr pr. kilometer i fradrag. Du kan læse mere om reglerne her til og også hvordan det skal håndteres i dit regnskab -> https://dinero.dk/support/kilometergodtgoerelse/

    Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen

  64. Hej. Jeg arbejder som maler, men jeg køre i min private bil ud til kunderne. Og til firmaet er der 4,2 km, men de siger fordi jeg køre i min private bil så skal de 12 km hver vej og trækkes fra også selvom det er ud til kunderne? Og så vil de ikke udbetale nogle km penge. Så hvordan skal jeg forholde mig og hvad skal jeg lige sige til dem så de også har det på skrift?

    Men jeg syns at have læst et sted, når man køre i sin private bil fra firmaet og ud til arbejdspladsen som er skiftende hver dag ved kunder. Så gælder det fra o km til man er ude ved kunden, og så til fyraften på værksted igen.

    Eller er det forkert?

    Mvh Mette

  65. Jeg tror ikke helt Jeg forstår det med 60 dags reglen. Jeg er selvstændig Fysioterapeut som lejer mig ind på en klinik. Mit.firma har adresse på hjemme adressen, men jeg arbejder i nabo byen på klinikken hver dag. Der kan jeg ikke trække noget fra da jeg har under 5 km. Hver mandag og fredag kører jeg dog til en 3.by for at have bassin træning. Altså jeg kører fra klinikken til bassin træning og tilbage igen. Det bliver ca 88 dage om året, men som jeg har forstået er der kun de 60 dage jeg kan trække fra? Eller hvordan skal det forståes? Og det er vel fra klinikken og til bassin og tilbage ingen jeg skal ringe km ud og ikke fra hjemmeadreseen hvor mit firma har adresse?

    Hilsen Vicki

    1. Hej Vicki

      Det er sådan at hvis du har et fast arbejdssted som du kører til og fra må du udelukkende få skattefradrag for op til 60 dage. Så ja det er korrekt forstået at hvis du arbejder 88 dage om året der må du kun fratrække 60 dage af dem. Det er kun når man har arbejde flere forskellige steder at man kan få skattefradrag for mere end 60 dage på et kalender år.

      Husk på du kan godt trække din kørsel fra også hvis det er under 5 KM så længe du har en enkeltmandsvirksomhed, og kører direkte ud til kunder i din privatebil. Husk på der er forskel på kørselsfradrag i en enkeltmandsvirksomhed og det at få befordringsfradrag til og fra arbejde 🙂

      Læs mere om 60 dages regel direkte på skat her -> https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234871 Eller læs mere om den generelle kørsel på vores egen side her -> https://dinero.dk/support/kilometergodtgoerelse/

      De bedste hilsner Frederik Nielsen

  66. Hej Charlotte

    Det er helt korrekt, som din revisor også har oplyst dig, så kan man ikke få kørselsfradrag i en lejet bil. Bilen skal være din (husstandens) bil og registreret hertil, for at du kan opnå kørselsfradrag.

  67. Hej Nicklas, Jeg har lige et spørgsmål vedr. kørselsfradrag i en lejet bil. Min revisor skriver, at jeg ikke kan trække de kørte kilometer fra i en lejet bil. Er det rigtigt?

  68. Hej Dinero, Jeg handler ind for rema 1000 vigo. Jeg køre rundt i min egen private bil og køre hjemme fra og handler i en rema1000 og køre ud til kunder. Hvilken rema1000 er forskellig fra dag til dag dog max 10 forskellige. Jeg køre ud til ca 60 – 70 kunder om ugen, nogle kan være de samme i løbet af ugen. Hvordan gælder 60 dages reglen for mig? MVH

    1. Hej Lars

      60 dags reglen gælder mellem hjem og arbejdsplads, så hvis du holder dig indenfor 60 dage til hver forretning så er det fint. Al din kørsel mellem Rema 1000 og kunderne er erhvervsmæssig vil jeg mene, men jeg kender ikke Vigo så godt. Jeg antager du har selvstændig virksomhed når du kører så meget for dem?

  69. Hej Dinero, Jeg er elektriker, og udlejer mig selv til større el firmaer. og kan godt have arbejde for det samme firma i mere end 60 arbejdsdage, de kan dog godt værre på flere forskellige adresser. Så lad os sige at jeg arbejder og fakturerer den samme kunde over 80 arbejdsdage, men laver arbejdet på 4 forskellige adresser (15, 15, 20 og 10) vil jeg så falde under 60 dags reglen, da det er det samme firma jeg arbejder for?

    1. Hej Mads

      Nej det vil du ikke i det scenarie – kørselsreglerne taler om arbejdssted og ikke arbejdsgiver. Så det er altså det sted arbejdet udføres som reglen handler om.

  70. Hvis jeg gør som beskrevet længere oppe, altså trækker skattefri kørsel fra overskuddet og ikke indberetter det i felt 51, melder skat fejl. Da skat undre sig over at min moms indberetning er større end overskuddet, moms inberetningen indeholder jo også den skattefrie kørsel.

    Kan man også bare indberette indtægt+ skattefri kørsel og dernæst skrive hele den skattefrie kørsel fradrag i felt 51.

    1. Hej Torben

      Det kan du godt jo, vi anbefaler blot man bogføre det i sit regnskab i stedet, for så er der færre rubrikker man skal holde styr på. Husk at du også skal opkræve salgsmoms når du viderefakturerer din kørsel, men det er korrekt du ikke må fradrage nogen moms på den. 👍

  71. Som enkeltmandsvirksomhed ud fakturér jeg kørsel til kunden. Hvordan indberetter jeg den skattefrie kørsel til skat. Skal jeg tage beløbet med i indtægten i firmaget og derefter indberette skattefri kørsel til skat, hvilket felt skal jeg indberette den skattefrie kørsel i.

  72. Hej, jeg har en PMV. Jeg bruger Dinero starter. Hvis jeg ønsker at trække kørsel fra. Hvordan kan jeg oprette kørsel. Eller kan det kun lade sig gøre hvis man bruger Dinero Pro?

    1. Hej Anders

      Som du sikkert har opdaget har vi en fin skabelon til bogføringen når man er Pro bruger – og bogføringshjælp er samtidigt kun noget vi yder vores betalende brugere, men selvfølgelig kan du bogføre det som Starter bruger. Det kommer jeg tilbage til.

      Vi vil gerne give rigtigt meget væk gratis, for at sikre at nye og små iværksættere kan have et ordentligt program at lave deres bogføring i, uden det skal koste dem noget, men et eller andet sted skal vi også opkræve penge for det vi levere, for at vi kan blive ved med at udvikle, forny og forbedre programmet særligt for de betalende brugere naturligvis, men i forlængelse også for de gratis.

      Derfor betyder det, at når du skal bogføre noget i Dinero som Starter, så har du ikke så mange skabeloner som hjælper dig, og du har ikke vores support lige ved hånden – den luksus er den du må betale for. Du kan dog selvfølgelig finde svaret og bogfører det i den gratis version af Dinero, specifikt kan du bruge den skabelon som hedder Finansbilag, som du finder under Bogføring -> Skabeloner. Så er det bare din opgave at bruge lidt tid på at finde ud af hvordan du bogføre det deri.

      Jeg håber ovenstående giver mening Anders.

    1. Hej Daniel

      Weekenden, feriedage og sygedagen bliver ikke medregnet i de 60 arbejdsdage, men afbryder heller ikke 60-dages-perioden.

  73. Hej, Jeg har en enkeltmandsvirksomhed (smed) og lejer mig selv ud. PT er jeg indlejet hos et firma for en længere periode. Jeg kører i min privatbil. Jeg har forskellige arbejds steder, altså ikke på samme adresse. Hvordan gælder 60 dages reglen i min situation? Mvh Daniel

    1. Hej Daniel

      60-dagsreglen gælder pr. arbejdsplads – men husk du samlet set skal arbejde mindst 60 dage i træk andre steder, før man “nulstiller” tælleren det første sted igen. Men afhængigt af hvor mange arbejdspladser du har bliver det måske aldrig relevant. 👍

  74. I forlængelse af foregående “Når jeg tager bussen hen til en kunde, hvordan bogfører jeg så den faktiske udgift i form af busbillet (fra Rejsekortet) ?” er der en ekstra finte, hvis jeg ar pendler/månedskort hos REJSEKORT. Så kan jeg ikke dokumentere hvad der er privat andel og firmaandel?

    1. Hej Ivan

      Det afhænger lidt af flere faktorer om du kan fratrække busbilletten. Generelt set skal der være tale om transport mellem arbejdssteder. Det vil sige hvis du tager hjemmefra og hen til kunden og dit hjem ikke kan anses i skattemæssigforstand som et arbejdssted, så vil du ikke have fradrag for det i virksomheden. Så er det en privat udgift.

      Hvis du derimod kører fra arbejdssted til arbejdssted kan du godt fratrække busbilletten i regnskabet, men i forhold til dit pendler kort vil jeg antage du skal have et erhvervskort når du kører med arbejde og et privat pendlerkort når du kører privat. Jeg ved ikke om der findes en praksis hvor man splitter det andelsvist selvom man gør det med andre typer af udgifter.

      Hertil ville jeg nok få et svar direkte fra dem som skal kontrollere dig, nemlig Skattestyrelsen og virker de tøvende ville jeg betale for at få et bindende svar fra dem. 👍

      Under alle omstændigheder ville et erhvervsrejsekort give god mening for at splitte det helt konkret op, hvis du har en stor udgift forbundet med busrejser som et led i dit arbejde. Så vidt muligt er det altid bedst at adskille privat og erhverv.

  75. Når jeg tager bussen hen til en kunde, hvordan bogfører jeg så den faktiske udgift i form af busbillet (fra Rejsekortet) ?

  76. Undskyld, jeg skulle også have sagt at vi kører i vores privat bil som er på hvide plader.

    Og vi kører til andre kunder også ind i mellem vores kørsel til den 5-gange-om-ugen kunde. Er det måske hvorfor revisoren sagde at 60-dagsreglen gælder ikke til os -fordi det *ikke* er 60 gange til kunden i træk / uden afbrydelse? (Undskyld for mine danske fejl.)

    1. Hej Mianna – det er helt i orden, jeg forstår udmærket godt hvad du skriver.

      Som udgangspunkt gælder 60 dages reglen hvis du arbejder ved det samme firma i 60 dage og kører hjemmefra og til arbejdsstedet ja. Men hvis du kører fra arbejdssted til arbejdssted så gælder 60 dages reglen ikke. Giver det mening?

      Jeg tænker derfor det er usandsynligt reglen gælder for jer, da i køre til og fra mange kunder på en dag (som du skriver) som alle er erhvervsmæssigt. Hvis i KUN kørte til den ene kunde 5 gange om ugen hjemmefra, så ville 60 dages reglen helt klart gælde. 👍

  77. Hej. Jeg er meget forvirret nu mht. 60-dagsreglen. Vi har et lille rengøringsfirma. Vi forstod fra en revisor at 60-dagsreglen gælder ikke til vores firma. (Vi kører, f.eks. til en af vores kunder 5 gange om ugen for at rengøre deres forretning.) Men mener I, at vi ikke kan skrive hele årets kørslen til kunden i vores kørebog? at vi kan kun skrive kørslen til dem for de første 60 gange i året, og ikke noget efter?

  78. Hej. Jeg er konsulent og har pt arbejde 3 dage pr uge i Herlev. Jeg kører til arbejdsplads fra min bopæl, som også er min erhvevrsadresse, på fyn, hver tirsdag. Overnatter 2 gange også hjem torsdag. Er det rigtigt at det tæller 3 dage så, da kørsel til og fra overnatningsstæd også tæller med, eller har jeg misforstået noget?

    1. Hej Kristian

      Som udgangspunkt nej – kun de dage du holder dig indenfor 60-dagsreglen. Kørselsgodtgørelse er mellem arbejdspladser, og bare fordi din virksomhed har adresse på din hjemmeadresse er det ikke nødvendigvis en arbejdsplads, hvis du ikke udføre en væsentlig del af dit arbejde derfra. Det lyder umiddelbart til du udfører det meste af dit arbejde i Herlev. Derfor vil 60-dagsreglen for kørsel mellem bopæl og arbejdsplads være i spil her og efter det kan du få almindeligt kørselsfradrag også kaldet befordring. 👍

  79. Hej, Er det korrekt forstået at man ikke kan oplyse kørselsfradrag eller benzin/transportudgifter hvis man som enkeltmandsvirksomhed bruger sin privatbil fra hjem til værksted dagligt

    1. Hej Tina

      Det kan du godt jo. Du kan godt få kørselsfradrag (hvis der er over 12km hver vej, dvs. mindst 24km i alt). Men du kan ikke få kørselsgodtgørelse. Lidt forvirrende de to begreber ligner hinanden så meget. 😅

  80. Lige for at spørge helt præcist. Hvis man er konsulent og har en kontrakt på 4 måneder og man forventer at være hos kunden i 80 dage. Kan man så få skattefri kørselsgodtgørelse de første 60 dage (evt. via ens regnskab) og så tage kørselsfradrag for de sidste 20 dage via selvangivelse (hvis mere 12 km)?

    1. Hej Morten

      Det er helt korrekt forstået 🙌

  81. Jeg kører meget ofte ud til samme kunde, ofte 3 gange om ugen, ifølge reglen må jeg kun køre ud til samme kunde 60 gange om året, hvad stiller jeg så op med de øvrige dage?

    1. Helt korrekt Lene – hvis du har mere end 12km hver vej kan du få kørselsfradrag (noget andet end kørselsgodtgørelse) for resten. Det skal ikke med i regnskabet, men direkte i rubrikken for kørselsfradrag på din selvangivelse. 👍

  82. Hej, I hvilken rubrik nummer hos skat , skal kørselsgodtgørelse skrives?

    mvh

    1. Jeg har lige stillet det samme spørgsmål

      Det er på Rubrik 51 eller 29 hos SKAT.

      Ellers kan du bogføre det direkte i dit regnskab: https://dinero.dk/support/kilometergodtgorelse/

      Jeg har bogført kørsel i Dinero ca. 4000 kr. men så skal de ikke noteres hos SKAT?

      Nej, du skal gøre enten eller.

      Så hvis du har bogført det i dit regnskab, skal du ikke taste det ind hos SKAT i rubrikken for kørsel. Perfekt, tak for hjælpen Selv tak 🙂

    2. Hej Malene og tak for hjælpen 😅

      Du har nemlig helt ret. Enten i rubrik 51 eller som en udgift i regnskabet men altså ikke begge dele. Så enten trækkes det fra i din personlige indkomst i rubrikken eller også er det overskud du oplyser i rubrik 111 kørslen mindre. 👍

      Har du bogført det med skabelonen kørsel i Dinero, er det trukket fra dit overskud allerede.

  83. – og jeg har slet ingen bil faktisk, jeg vil højst komme til at leje en bil i ny og næ.

  84. Hej Nicklas Når nu jeg er igang med at oprette et enkeltmandsfirma, hvor jeg ofte vil komme til at benytte mig af offentlig transport, fordi jeg er underviser og foredragsholder og ikke har brug for en kassebil eller at udlede mere CO2 end højst nødvendig, er der så ingen muligheder for kørselsgodtgørelse? Umiddelbart er det jeg læser både hos jer og andre steder, at man skal fragte sig rundt i egen bil for at få sine udgifter godtgjort? Stemmer det?

    1. Hej Martha

      For at kunne tage kørselsgodtgørelse er det rigtigt man skal bruge sin egen bil, men –

      Hvis du tager toget, bussen eller lignede fra kontoret og ud til en kunde, f.eks. som underviser, så vil du godt kunne trække udgiften, altså det du har betalt for transporten, fra direkte i regnskab.

      Bruger du Dinero, bogfører du et køb, hvor du beskriver hvad du har kørt i. F.eks. Tog, og forslaget #Tog vil dukke op, og hjælpe dig med bogføringen. 🙌

      Det vigtige er, at hvis du har et kontor inde i byen og selv bor udenfor byen, som et eksempel, så må du ikke trække din daglige transport til og fra arbejde fra. Det er en privat udgift.(Som dog kan give et personligt fradrag på din selvangivelse hvis der er over 12km hver vej, men det er en anden historie.)

      Jeg håber ovenstående giver mening og har du brug for mere vejledning til hvordan du gør i Dinero, så skriver du bare på chatten nede til højre. 👍

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram