Spring til indholdet

Læsetid: 8 minutter

Kompensation, Coronavirus og Dinero

Corona hjælpepakke

Opdatering: Vi har samlet al relevant viden om hjælpepakkerne ifb. med coronaudbruddet på et stort site. På sitet kan du dykke ned i relevant viden, teste, om du kan få kompensation, og få svar på typisk stillede spørgsmål i vores FAQ – siden udgivelsen af dette indlæg, er der desuden kommet flere informationer og datoer på ansøgninger, læs mere i hjælpecentret.

Kære alle.

Det er en meget særlig tid, og det påvirker naturligvis rigtig mange af jer. Heldigvis kan der være økonomisk hjælp at hente, og i dette blogindlæg vil jeg fortælle jer, hvordan I bedst muligt ruster jer til ansøgningsprocessen, når I bruger Dinero.

Hvilke kompensationer kan jeg få?

Den første kompensation: Fald i omsætning

Hvis du har oplevet et fald i din omsætning på mindst 30 procent på grund af coronavirus, så kan du måske få tilbagebetalt noget af den tabte omsætning af staten. Forudsætningerne for dette komme vi tilbage til senere.

Det vigtige er, at omsætningstabet er på grund af coronavirus og ikke af andre årsager. Så vær opmærksom på: Du skal kunne argumentere for, at coronavirus er årsagen til tabet af omsætning. Det argument kan du ligeså godt forberede med det samme.

Er du fx frisør vil det umiddelbart være meget ligetil – nemlig på grund af tvangslukning. Har du derimod en abonnementsbaseret it-løsning, kan det være sværere – men dit omsætningstab kan jo skyldes manglede villighed hos kunderne til at købe produktet i en svær tid.

Overvej, hvorfor faldet i omsætning skyldes Coronavirus – og skriv begrundelsen ned.

Nedenfor har vi lavet et lille grafisk overblik over forudsætninger for at ansøge – og hvad du kan få ud af det. Længere nede kan du læse, hvad du konkret kan gøre i Dinero for at forberede dig til ansøgningsprocessen.

Bemærk at man kan få dækning hvis man ejer 25% af virksomheden, det vil sige fire ejere hver kan få dækning op til 23.000 pr. md. Det gælder dog kun hvis man selv arbejder i virksomheden og kun for én virksomhed pr. person.

Den anden kompensation: Dækning af faste udgifter

Den anden kompensation, du måske kan ansøge om, er dækning af faste udgifter til fx husleje, leasing, abonnementer mv.

Her skal du have oplevet et fald i omsætningen på mindst 40 procent, og der skal være en revisorpåtegnet opgørelse over de faste udgifter.

Du kan gøre meget for at gøre al materiale klar til revisoren og være forberedt. For at få denne kompensation skal du have mindst 25.000 kroner i faste udgifter (minus revisorhonoraret, som du dog også kan få dækket 80 procent af) i tre måneder fra den 9. marts til 9. juni. Det svarer til faste udgifter på cirka 8.334 kroner om måneden. Har du mindre end det, er der desværre ikke noget at komme efter i denne omgang. Er du tvangslukket i perioden, vil du få dækket dine faste udgifter uafhængigt af hvor store de er.

Nedenfor har vi lavet et lille grafisk overblik over forudsætninger for at ansøge – og hvad du kan få ud af det. Længere nede kan du læse, hvad du konkret kan gøre i Dinero for at forberede dig til ansøgningsprocessen.

Hvad gør jeg nu?

Det er rigtig godt at forberede alle ovenstående tal og argumenter, så de er klar, når der bliver åbnet for ansøgning. Der er som beskrevet to forskellige kompensationer, og de udregnes lidt forskelligt – derfor tager vi dem en ad gangen. Husk at printe og downloade alle de dokumenter, jeg viser i Dinero, for de skal højst sandsynligt vedlægges din ansøgning som dokumentation.

Dækning af omsætningstab

For at beregne, om du kan få dækket dit omsætningstab, skal du bruge to tal. Hvor meget du normalt omsætter for i din virksomhed, og hvor meget du har omsat for fra 9. marts 2020 og frem.

Vi ved, at der kommer til at være to måder at finde dette tal, og allerede nu kan du finde det inde i Dinero.

Metode 1 – 2019 regnskabet

Først og fremmest skal dit regnskab bogføres op for hele 2019.

Du skal finde tallet omsætning i alt for 2019. Det kan du finde i dit regnskabsprogram under resultatopgørelsen.

I Dinero klikker du på:
-> Mappe-ikonet (Regnskab) øverst i højre hjørne
-> Rapporter
-> Resultatopgørelse

 

Lad os tage et eksempel, og sige vi har 250.000 i 2019. Det er altså et godt stykke over de 120.000 kroner, som er mindstekravet. Med lidt hurtig hovedregning når vi frem til, at tallet svarer til lige under 21.000 kroner om måneden.

Derudover skal du bruge en omsætning til referenceperioden, det du sammenligner med kompensationsperioden. Den periode er 1. april til 30. juni 2019.

Metode 2 – Anden relevant periode

Har din virksomhed ikke noget tidligere regnskabsår? Eller er den under tolv måneder gammel? Har du ikke en omsætning i den sammenlignelige periode? Så kan du bruge metode 2. 

I metode 2 skal du kigge på den bogføring, du har indtil videre har lavet. Her medregner du alt det, som er bogført fra start og frem til i dag. Det tal bruger du som tallet for, hvad du tjener i gennemsnit. Du skal kunne dokumentere en gennemsnitlig omsætning over 10.000 om måneden op til 9. marts.

Er virksomheden oprettet før 1. december 2019, er din referenceperiode til sammenligning 1. december til 29. februar. Er virksomheden oprettet senere end det, bliver referenceperioden fra 8. marts og tilbage til start. (maks. 3 måneder)

Find ud af, om du kan få kompensation og hvor meget

Herefter skal vi ind og se, hvad vores faktiske omsætning er indtil videre i år for perioden fra 9. marts og frem. Det kræver selvfølgelig, at du har/får bogført helt op til dags dato. Det er meget vigtigt at få regnskabet bogført op i disse dage, så du har styr på din nedgang i omsætningen.

Bruger du Dinero?

Så har vi lavet et værktøj som automatisk henter de tal du skal bruge. Det eneste du selv skal tage stilling til, er din forventede omsætning i resten af perioden:

Herefter beregnes din kompensation og de tal du skal taste hos erhvervsstyrelsen får du også ud:

Bruger du ikke Dinero?

Så find selv ud af, om du kan få kompensation, og hvor meget du cirka kan få, når du har fundet tallene:

I vores eksempel her, er omsætningen faldet med mere end 30% og jeg kan få 45.659 kroner i kompensation i perioden.

Resultatet er et estimat baseret på din omsætning indtil videre. Går din omsætning op eller ned, kan kompensationen ændre sig. Du skal derfor efter periodens udløb fortælle erhvervsstyrelsen hvordan din omsætning faktisk er endt ud, og derefter enten betale tilbage eller modtage ekstra.

Dækning af faste udgifter

For at få kompensation for faste udgifter skal du igen bruge to tal. Hvor meget du har tjent fra 9. marts 2020 og frem (det tal har du allerede fundet ovenfor), og hvor meget du har tjent i samme periode sidste år. Omsætningen sidste år findes på samme måde som indeværende år – du skal bare lige over i regnskabsår 2019 i stedet.

Dine faste udgifter skal dokumenteres af en revisor, så find gerne alle regninger for de sidste tre måneder frem. Fx din huslejekontrakt, regninger for abonnementer og lignende. Regn gerne sammen på forhånd, hvor meget det samlet udgør per måned for at få kort proces ved en revisor.

Er du tvangslukket i øjeblikket, vil du kunne få dækket 100 procent af dine faste udgifter. Denne beregner er kun gældende for alle øvrige berørte.

I eksemplet er omsætningen faldet med 70,9 procent, og jeg kan altså få dækket 50 procent af mine faste udgifter. Hvis det er en husleje på 10.000 kroner, kunne jeg altså få 5.000 kroner refunderet.

Resultatet er et estimat baseret på din omsætning indtil videre. Går din omsætning op eller ned kan kompensationen ændre sig.

Rasmus Nielsen
Rasmus er en fast bestanddel af Dineros supportteam, ansvarlig for at flytte regnskab i Dinero og skarp på regnskabsregler. Samtidigt er det Rasmus, der afholder kurser for at gøre iværksættere klogere på Dineros mange muligheder.

156 kommentarer

 1. Hvad gør man hvis ens arbejde er sæson betinget? Lige nu er der jeg normalt tjener ind for hele sommerperioden der er helt død

  1. Hej Annettte
   Du kan naturligvis få kompensation hvis du overholderkravene, hvis din omsætning i perioden fra 9/3 og frem er 0, så prøv at smid det ind i beregneren.

  1. Hej Casper
   Ekskl. moms, hvis du er momspligtig. Finder du tallet på den måde jeg beskriver, er momsen ikke med, og du har det rigtige tal.

 2. Tak for fremsendte… Der er en meget vigtig faktuel fejl…. Kompensation til faste udgifter i perioden skal overstige kr. 25K for at du kan modtage hjælp.

  1. Hej Brian
   Det skulle gerne stå der, både i grafikken og i teksten over grafikken. 25.000 i perioden, over 3 måneder, hvilket svarer til de 8.333 kroner om måneden i gennemsnit.

 3. Hvordan opgøres den månedlige omsætning, hvis man i 2019 har været på sygedagpenge i f.eks. 20 uger pga operationer?

  I øvrigt godt initiativ.

  1. Hej Birger
   Det er lidt svært at tage så konkrete beregninger når den fulde model ikke er helt rullet ud endnu. Jeg vil antage de kan medregnes, men du skal nok have fat i den hotline der er oprettet hos SKAT.

 4. Jeg er desværre ramt af at jeg har meget forskellig omsætning, sagt på den måde at en del af omsætningen er salg af bl.a. IT-udstyr, stor omsætning, men relativt lav fortjenesete, en anden del er rådgivning og kurser til en god høj timepris, hvor omsætning og fortjeneste er nærmest ens. Det skifter en del over de enkelte måneder, hvordan fordelingen er mellem de to, og i nuværende måned har jeg desværre kun haft den første slags. Det betyder at min marts 20 faktisk er bedre end marts 19 på omsætning, pga en enkelt IT-leverance, men jeg har nok kun udsigt til at have en indkomst på 25% af hvad jeg normalt har. Jeg tænker at jeg som sædvanligt lander mellem to stole, – eller er der noget jeg har overset?

  1. Hej Claus
   Det er muligt der vil blive lavet særlige beregningsmodeller hvis man har meget svingende omsætning, det her er hvad vi ved indtil videre i forhold til beregningsmodeller, men vi holder øje på virksomhedsguiden.dk og det synes jeg også du skal gøre.

 5. Hej – jeg er konsulent og får løn pr. time – derfor ingen faste omkostninger .. Kan jeg så ikke få hjælp eller kan jeg stadig få hjælp da jeg taber meget i omsætning?

  1. Hej Jette
   Du kan stadig få dækning på dit omsætningsfald hvis det skyldes corona. Der er som nævnt to forskellige kompensationer og man kan få den ene, den anden eller begge. De er uafhængige af hinanden. 🙂

 6. Jeg har lige sendt en stor faktura afsted, men det er for arbejde for de sidste par mdr.
  Mit arbejde er salg via kundebesøg, som der er nul af pt og nok går et par mdr indtil der kommer igen, hvordan er jeg så stillet ?

  1. Hej Morten
   Hvis jeg var dig ville jeg hive fat i en revisor og få lavet en revisorerklæring og periodisering af den indtægt tilbage i tid, så du kan få et retvisende billede af din økonomi lige nu, og dermed måske stille dig i en position hvor du har mulighed for kompensation.

 7. Jeg synes at have læst i deres aftale at hvis man er en virksomhed der har eksisteret i mindre end 6 måneder, så skal man kunne dokumentere på anden måde at man har tabt omsætning. Der står også at man skal have været registreret virksomhed siden senest 1. Februar 2020. Det betyder jo, at hvis man har haft virksomhed siden 1. Januar 2020, så bør man vel også være berettiget til at kunne få kompensation for sit tab, hvis man kan bevise at man har tabt 30% i omsætning?

  Min kone startede klinik d. 1. Januar 2020. Hun er tvangslukket nu, så hun har 100% tabt omsætning lige pt.
  Hun kan ikke frembringe et regnskab fra 2019. Men ifølge aftalen bør hun også være berettiget til kompensation?

  Kan det passe?

  1. Hej Kenneth
   Ja det er helt rigtigt, gik gerne i indlægget om metode 1, 2 og 3 for udregning af omsætningen som bruges som sammenlignings grundlag. Hvordan vi udregner det på faste udgifter, når man ikke har tidlgiere år, ved vi ikke endnu.

 8. Skal det være en godkendt revisor, der søger om at få kompensation for de faste udgifter?

  1. Hej Emma
   Ja, der skal en revisorpåtegning på de faste udgifter. Få alle dine kontrakter og kvitteringer for de sidste 3 måneder fundet frem, bogfør dem, og dokumenter det. Så skal du bare have en revisor til at kaste et blik på det, og godkende det.

 9. Kan man søge begge to ? –
  Det virker underligt, hvis man f.eks. får kompenseret sin omsætning, så har man vel så fået råd til at betale sine fast udgifter ? (eller en stor del deraf?)

 10. Hvordan kompenseres lønudgifter til ejer (direktør) i et aps? – der modtager løn fra egen virksomhed ?

  1. Hej Jan
   Ja man kan godt søge begge to. Blot fordi dine udgifter er delvist dækket, skal du stadig have noget at leve for. 🙂

   Og lønomkostninger til direktør vil nok være dækningen af omsætningen som skal bruges i første omgang. Vores venner i dataløn har skrevet meget mere om corona for virksomheder med ansatte her: http://dataloen.dk/corona, men det vil nok ikke være relevant for direktør kontrakter desværre i denne første omgang.

 11. Kan man både få kompensation for tabt omsætning, samt kompensation for de faste udgifter. Hvis du f.eks. er frisør og er blevet tvunget til at lukke ned, har du jo ingen indtjening den periode.

  1. Hej Emma Louise
   Ja det kan du! De to kompensationer er uafhængige af hinanden, og du kan få den ene, den anden eller begge to.

 12. hvordan beregner jeg min mistede omsætning når mit firma blev udvidet d. 01.09.19 og jeg blev fuld selvstændig den dato og min omsætning steg markant de sidste 4 måneder af 2019

  1. Hej Helle
   Havde du CVR nummer hele året, bliver det nok udregnet for hele året. Havde du CVR nummer de sidste 3 måneder af året, falder du indenfor 6 måneders grænsen. Du tager derfor din omsætning fra de første 6 måneder du har haft virksomhed, og ganger med to.

 13. Jeg har et ApS – webshop. Der er klart omsætningsnedgang sammenlignet med sidste regnskabsår. Jeg er lønmodtager i et andet firma og er derfor ikke lønnet i mit eget ApS – er jeg så berettiget til kompensation for omsætningstab?

  1. Hej Susanne
   Ja, selskabet er berettet til at få dækket tabt omsætning, hvis du ejer 25% af det. Du kan dog kun modtage den kompensation for et firma.

 14. Tak for en god guide. Ved vi, hvilken periode der faktisk vil blive vurderet ud fra? Der har været nævnt kompensation i 3 måneder 9.3. – 9.6.
  Du har angivet en 14-dages periode i marts i dit eksempel.
  Jeg kan stadig fakturere delvist på aflyste opgaver i marts = mindre omsætningstab. Men april måned – uha, den bliver tæt på 0-omsætning.

  1. Hej Gitte
   I sidste ende kigges der på hele perioden, brug derfor beregneren til at danne dig et overblik lige nu. (Du kan også prøve at regne på en 14 dages omsætning som hedder 0 kroner.) Vi udvider beregneren til at tage højde for en længere og længere periode som vi skrider frem.

 15. Vil den skattepligtige kompensation til et personligt ejet firma så indgå i de 800.000 man max. må have i personlig indkomst for 2020?

  1. Hej Kim
   Ja, hvis du tjener over 800.000 skal kompensationen betales tilbage, og heri skal kompensationen indregnes da den er skattepligtig. Pakken til tiltænkt de med et stort behov for at overleve i denne tid, og ikke som et tilskud hvis man i forvejen klarer sig fint eller kommer tilbage på benene bagefter, så vil det være at betragte som et lån i den hårde tid.

 16. Hej
  Jeg har for kort tid siden sendt en meget stor faktura afsted for arbejde udført i 2019. Tæller den med i sidste års omsætning?

  1. Hej Pia
   Ja det gør den, ligesom jeg nævnte tidligere kan den indtægt periodiseres, men kontakt gerne en revisor eller spørg evt. vores chat support.

 17. Jeg er tvangslukket som kropsterapeut. Ift dækning af faste udgifter, der får tilskud på 100%, er det stadig underlagt reglen om udgifter på min.25.000 i perioden?

  1. Hej Ellen
   Jeg kan ikke af folketingets aftale præcist læse om du vil være undtaget fra regel. Vi må nok lige vente. Nu du er tvunget lukket frem til efter påske ville jeg forstille mig det, udfra hvordan regeringen ellers har handlet.

 18. Hvad hvis det først er senere end den 23/3 at alt er lukket.
  Mine kunder var lidt “lang” tid om at lukke ned, så min omsætning fra 6/3-23/3 var egentlig ok, men nu er alt lukket ned.

  1. Hej Claus
   Så vil du nok ikke kunne se om du får kompensation endnu, før du får realiseret et tab og kan begynde at se en tendens. Det vil i sidste ende bliver beregnet på hele perioden fra 9/3 til 9/6, om du har haft et fald.

 19. Beklager, men jeg har stadig svært ved at forstå de to ordninger.
  Hvis man har et ApS og er eneste ansatte og har faste udgifter til husleje, el osv, hvordan dækkes man så af de to ordninger, hvis omsætningen er gået ned med ca. 90 % ?
  “omsætningen” bruges jo i det daglige til at betale udgifter OG løn til den ene medarbejder der jo er en slags direktør for ApS’et?

  1. Hej Jan
   Det er korrekt, hvis du overholder alle kriterier vil du kunne få de to kompensationer her, men ikke løn kompensationen (som kun er gældende hvis 30-50% står til at blive fyret)

 20. Hej
  Jeg har fået betaling i marts, som umiddelbart gør, at jeres beregner mener jeg ikke er berettiget til kompensation, da jeg ligger lige under grænsen på 30 %. Men ligesom Annette, der spørger til sæsonarbejde ovenover, har jeg det meste af min årlige omsætning i forår og sommer. Så for mig er det frygtelig frustrerende: beregnet ud fra sidste års omsætning er mit tab 27 %, men ud fra de tilsvarende måneder sidste år er det tættere på 90 %. Jeg kan ikke finde noget som helst nogen steder, der tager højde for den slags.
  Ved I om der evt skulle være andre beregningsmåder, der tager højde for sæsonbestemte brancher?

  1. Hej Mads
   Lige i dette øjeblik står du måske ikke til noget, men husk at der i sidste ende beregnes på alle 3 måneder, og ikke kun de første 14 dage her, som indtil videre er kendte. Så hvis du fortsat forventer at miste omsætning, ryger du altså hurtigt over de 30% fald. Vi opdaterer vores beregner som tiden skrider frem, næste gang forstiller jeg mig bliver når der er gået en måned. Hvor man så kan gøre fuld status på regnestykket efter den første måned.

 21. Hej, Jeg har haft en omsætning på 197507,- kr i marts 2019, nu har jeg en omsætning fald med 100% dvs 0,- kr i omsætning i marts 2020, får jeg kompensation og hvis ja hvor meget kan jeg får i kompensation ? på forhånd mange tak

  1. Hej Moncef
   Hvis du har faste udgifter, så ja, 80% af dem kan du få dækket. I forhold til dækning af omsætning, så er det også ja, men det beregnes udfra et gennemsnit på året, så tast hele årsomsætningen ind i beregneren og find tallet. 🙂

 22. Hvad gør man hvis man var løn ansat i samme periode, men stadig havde et aktiv firma så havde ingen omsætning før de sidste 4 måneder af året?

  1. Hej Daniel
   Det er der umiddelbart ikke taget højde for i den foreløbige aftale, og det vil nok stadig være et gennemsnit pr. måned som udgangspunkt. Det er muligt det hul bliver lukket, for mange som havde lidt aktivitet, sygemeldinger eller lignende i en periode sidste år, står med sammen problem, når man kigger på gennemsnit pr. måned for hele året 2019. Svaret er vi ikke med sikkerhed ved om der bliver andre muligheder for at beregne omsætningen vi sammenligner med.

  1. Hej Casper
   Lønkompensationen er jeg ikke helt skarp i, dataløn har skrevet at en forudsætning for lønkompensation er:
   “2. Medarbejderne sendes hjem med løn og arbejder ikke i denne periode” – https://www.dataloen.dk/loen/coronavirus

 23. Tillægsspørgsmål: de virksomheder, der er tvangslukkede. Undtagelsen fra de øvrige virksomheder ift. Dækning af udgifter, gælder det udelukkende procentsatsen, det dækkes med, eller er de også undtaget reglen om at udgifterne minimum skal være på min 25.000?

  1. Hej Ellen
   Jeg kan ikke læse det helt af folketingets aftale, så vi må afvente at se. Nu der er tvanglukket frem til efter påske, vil jeg antage faste udgifter dækkes også selvom de er under 25.000 i perioden, hvis man er tvunget lukket – Det ville passe i forlængelse af de øvrige tiltag.

 24. Hvis man har en enkeltmands virksomhed, kan man jo sagtens være ens egen revisor, uden at være autoriseret.

  Hvordan finder man så den “rigtige” revisor til at godkende ens ansøgning?

  1. Simone – Det er et rigtigt godt spørgsmål, hvor du finder en revisor, for de får nok også travlt med at godkende ting de næste måneder, plus der er årsregnskab afslutning om lidt (mon den frist bliver skubbet i år kan man spekulere i?). Det kedelig svar er nok, at det er igang med at lede på google og diverse steder.

 25. Hej…
  Fra August 2019 – Dec 2019 havde jeg en omsætning på 74552.
  Fra 1/1-20 – 9. marts lyder den på 100.000..
  Altså i regnskabsår 2019 er der ikke 15.000 i gennemsnit, hvilket er svært for mange helt nye små virksomheder, men indtil nu er den på 33.000 i gennemsnit.
  Hvordan forholder jeg mig til det?
  God dag 🙂 Mvh Mads

  1. Mads – Det er et rigtigt godt spørgsmål, og det er muligt der i den fulde aftale vil være undtagelser fra reglerne. Som det står i aftalen lige nu, ligner det at virksomheder over 6 måneder gamle skal kigge på gennemsnit i sidste regnskabsår, hvilket for dig vil være 14.910,4, og dermed akkurat under grænsen. Jeg håber de finder en løsning som også understøtter din situation.

 26. Super dejligt I har taget initiativ til at hjælpe med beregning af mulig kompensation under Corona👍🏻, tak for det. I 2019 bærer mit regnskab præg af, at jeg i årets første 4 måneder var lønmodtager uden at lade CVR nr ophæve. Derfor fremstår min omsætning i virksomheden for 2019 under mindstekravet. Kan min lønindtægt for de første fire måneder af 2019 indregnes eller jeg bare “fortabt”? Min ordrebog i år er over al forventning og siden Corona har lukket alle offentlige arbejdspladser (min eneste (stor)kunde er en kommune) taber jeg omsætning med mellem 8400 og 9800 pr. uge. Hvad kan jeg gøre?

  1. Pia – Desværre kunne det godt tyde på din situation ikke er taget højde for i den nuværende aftale og lønindtægten vil nok ikke kunne indregnes som det står lige nu.

   Det er meget muligt der kommer tillæg som jeg også har skrevet til flere andre herinde, så der bliver taget højde for netop din situation også. Måske mulighed for selv at vælge om man vil kigge på seneste 6 måneder, eller sidste regnskabsår. Vi ved det bare ikke helt før alt er skrevet i sten.

 27. Hvad gør man så nyopstartet Event Virksomhed??
  Vi havde ingen relevant omsætning i 2019.

  Vi havde garanteret ordre i bogen for ca 150.000 månedligt… fester, konfirmationer, firmaevents mv.

  1. Hej Jan
   I forhold til de to pakker vi diskutere her, er der umiddelbart ikke noget at hente ud fra de omstændigheder, men det er muligt der vil blive andre kompensationer.

 28. Vi driver virksomhed og opkøbte en stribe kunder fra en virksomhed i november måned 2019 og gik fra en omsætning på 70k pr. Måned til 225k pr. måned efterfølgende og frem til Covid-19.
  Vi omsætter idag for maksimalt 40k nu.
  Medarbejdere er timelønnet og vi er 3 med fast løn.

  Jeg kan simpelthen ikke se hvordan en kompensation ville komme os til gode lige umiddelbart?

  Pft

  1. Hej Rene
   Nej det er klart at pakken ikke rammer alle, men forsøger at ramme så bredt så muligt. Vi må håbe der kommer til at være andre beregningsmetoder for virksomheder som ikke passer ind i de første generelle forslag. Vi ved stadig ikke så meget og de som falder i grænseland.

 29. Står i den situation at tilbage i midt Juni oprettede mine partnere og jeg et firma så vi kunne åbne en bar. Baren var dog i så sølle en stand at vi brugte 3 måneder på at renovere stedet og derfor først åbnede op d.14 september. Vi har selvfølgelig aflagt årsregnskab, men føler ikke at det er retvisende da baren kun har genereret omsætning (i.h.t årsregnskabet) i perioden 14/9 og indtil 31/12. Er der noget at stille op med det i forhold til en retfærdig opjustering af omsætningstallet?

  1. Hej Daniel
   Som man andre lander du også lidt ved siden af det, som regeringen og folketinget indtil videre har præsenteret, men der er mange af jer, så mon ikke der bliver noget at hente ud fra nogle andre beregningsmodeller, vi må håbe.

 30. Hej, jeg vil høre,1) hvorfor i kun har sat en 14 dages periode, som målestok for omsætning og ikke indtil 9.4, altså en måned?
  2) Kan man blot bruge sit omsætningstal fra 2019 som bevis på omsætningstab i år

  1. Hej Heidi
   Du ved ikke endnu hvor meget du tjener de næste 14 dage, og derfor er vi startet med de 14 dage vi kender omsætningen for. Når vi når til d. 9/4 vil vi gerne opdatere vores beregner så den indeholder hele første måned.
   Og ja, aftalen skriver ret specifikt at det vil blive beregnet ud fra den gennemsnitlige månedlige omsætning i sidste regnskabsår, hvis man da har sådan et.

 31. Hej Dinero.

  Mit årsregnskab for år 2019 er endnu ikke udarbejdet. Kan jeg benytte jeres metode 2 ud fra Dinero, som grundlag til virksomhedsguiden uden at få en revisor-erklæring? Jeg var momsregistreret i hele år 2019.

  På forhånd tak.

  1. Hej Jakob
   Jeg vil tro du skal have lavet dit 2019 regnskab færdigt, metode to gælder umiddelbart kun hvis du ikke falder i metode 1 kategorien. Derfor har vi også tilbudt bogføringshjælp til alle i vores system, så man kan blive færdig med regnskabet op til dato.

  1. Hej Laurynas
   Så er der desværre ingen kompensation i denne omgang. 🙁

  1. Hej Allan
   Ja disse ordninger har intet med lønpakken til ansatte at gøre og fungerer uafhængigt af andre pakker og hinanden. Du kan derfor godt være berettet til alle tre pakker. Lønpakken forudsætter dog du ikke afskediger dine medarbejder, om nogle kan adskediges og andre ikke må vi have undersøgt mere, vores venner med dataløn har et flot skriv her: https://www.dataloen.dk/loen/coronavirus

 32. Jeg kunne godt tænke mig at vide om dette er jeres bedste gæt på hvordan tingene skal regnes ud – eller i har en viden som resten af Danmark ikke har endnu ?
  Der foreligger jo ikke en endelig bekendtgørelse af ordningerne…..

  1. Hej Flemming
   Det er baseret på de dokumenter og aftaler som er tilgængelig hos finans ministeriet. Det er klart at hvis der ændres i de aftaler, så vil det ikke være retvisende. Vores vejledning her, er naturligvis vejledende ud fra det vi ved lige nu, men hvis de aftaler holder og ikke ændres, holder de her ting også.

 33. Hej. Jeg arbejder offshore, men Total som jeg arbejder, har besluttet at sætte vores arbejde på standby. Hvordan er man stillet i sådan situation? Sender normalt faktura på de antal timer jeg har. Alle andre udgifter står de for.

 34. Er det “ren husleje” eks moms og hvad med el og varme ? Inkluderes udgifter hertil når man skal udregne om ens virksomhed har faste udgifter på 25.000 kr pr måned ?

  1. Hej Vibeke

   Faste udgifter er ting du har kontrakt og forpligtet til at betale, så ja, vand og varme burde være indbefattet heraf. Ordlyden af præcist: “faste udgifter, herunder fx husleje, renteudgifter og kontraktbundne udgifter i en periode (fx leasing)”

  1. Hej Ian

   De regner med at vedtage hjælpepakkerne i Folketinget i morgen, og så vil jeg regne med at du kan søge engang i næste uge 🙂

 35. Så, en som mig som har en cafe og er hardt ramt kan ikke få noget af mine faste udgifter dækket hvis de er cå 20.000 over 3 måneder? Hvis det er rigtig så skal jeg lukke den, få man så kompensation for det at man miste sin virksomhed?

  1. Hej Ian

   Det er desværre rigtigt forstået, og der er i den nuværende aftale ikke nogen kompensation ved konkurs 🙁

 36. Når der ingen indtjening kommer fremad rettet og jeg i den angivne periode”KUN” har en nedgang på 50,2% er det så pr måned i de næste tre måneder ?
  Dvs fra den 23/3 og frem vil jeg få max ?

  1. Hej Eva

   Beregneren er kun til at lave et estimat, i sidste ende vil man sammen holde gennemsnittet sidste år, med hele perioden fra. 9/3 – 9/6.

 37. Hej. Vi startede i slutning januar – og havde bare en super god februar måned, marts startede lovende – men så kom krisen. Hvordan bruger vi beregneren?

  1. Hej Mads

   I må bruge metode 2, og hvis i vil bruge beregneren kan i gange jeres første måneds omsætning op med 12, og indskrives som sammenlignings grundlaget, så kan i få et estimat.

 38. Hvad dækker faste udgiver; udover husleje – supervision, revisor, kontingent mv?

  1. Hej Charlotte

   Hvis du er ikke er bunden af kontrakt eller forpligtet til at betale dem, vil det nok ikke kunne dækkes. Revisions påtegningen dækkes med 80% hvis man får kompensation, supervision og kontingent er nok mere tvivlsomt, hvis du ikke har du en kontrakt hvor du er forpligtet, kan det f.eks. opsiges uden omkostning, tror jeg ikke der vil være kompensation.

 39. Hej. Jeg har både indtægt via cvr samt lidt honorarløn på cpr. Må begge dele regnes med i de 180.000? Eller skal det være ren indtægt på enten cvr eller cpr?
  Jeg har tjent 175.000 på cvr i 2019 og 20.000 på cpr

  1. Hej Brit

   Vi ved ordningen dækker både selvstændige og freelancere, om de to ting kan kombineres kan jeg ikke læse mig frem til på nuværende tidspunkt. 🙁

 40. Hej min virksomhed arbejder med 2 forskelling ting,
  1, Haveservice primært for ældre mennesker
  2, salg og service af motorsport.
  -Haveservice delen er næsten gået helt i stå, formentligt af flere oversager, mine kunder har nu tid til selv at ordne hækken mm, de er blevet økonomisk usikre, og så er de ældre mennesker klart nok bange for at blive smittet med coronavirus hvis vi kommer på besøg.
  -Motorsport er det i forbindelse med corona blevet lukket ned i hele landet og vores omsætning er derfor næsten ikke eksisterende.

  Vil vi kunne for kompensation i vores tilfælde?

  1. Hej Rasmus

   Hvis du overholder de øvrige krav til ordningen vil jeg sige ja. Jeg kan ikke læse noget specifikt som får mig til at tænke i ikke lever op til kravene, så hvis omsætningen er faldet over 30%, ansatte er under 10, osv. osv. så ja.

 41. Hej.
  Hvordan skal nystartede virksomheder forholde sig?
  Jeg har startet virksomhed op pr. 01.02.2020. og havde budgetteret med indtjening fra dag 1.
  Dermed har jeg mistede omsætnings kroner. Er der noget kompensation at hente?

  1. Hej Emil

   Der står i aftalen at virksomheden skal have været registreret senest 1. februar 2020, så hvis du er startet 1/2 kan du lige præcist få kompensation og dit grundlag vil være dine konteringer frem til 9/3. 🙂

 42. Hej.
  Kan man få hjælp til faste udgifter hvis man står og skulle have åbnet butik nu her, men er nødt til at udsætte åbning ? Jeg betaler husleje, men har ingen omsætning og har jo sjovt nok ikke haft en før.*
  Er der n noget at hente ?

  1. Hej Line

   Der står ikke noget specifikt i aftalen om, at ny startede ikke er dækket (i faste udgifter aftalen) – så det er svært at svare på hvordan det skal opgøres for dig, men jeg vil tro du kan få dækket nogle af dine faste udgifter, hvis de kommer over 25.000 i perioden.

 43. hvad er kompensationsfaktoren? Altså hvis man har omsætning på 180K og omsætning i perioden på 0, så giver det ca. 11K i kompensation. Hvor er det tal fra?

  1. Hej Jesper

   Man får dækket 75% af sit fald. Hvis du havde 180.000 sidste år, svarer det til 15.000 om måneden. Har du tjent 0 kroner i år, får du altså 15.000 * 0,75 = 11.250 kroner pr. måned.

 44. Hej. Vi er konsulenter, der sender regninger ud løbende, meget afhængig af den konkrete aftale. Det giver ingen mening at se på omsætning siden 9. marts (den er på 0 kroner, men det er kun, fordi vi først sender regninger ud senere). Det vi kan mærke, er færre henvendelser, og dystre udsigter til fald i salg her og nu, men også måneder ude i fremtiden. Hvordan dokumenteres dette som fald i omsætning her og nu? VH Simon

  1. Hej Simon

   Det må vi se når der bliver åbnet for at indsende dokumentation – hvis faldet viser sig at have været mindre end 30% skal man i værste fald betale pengene tilbage, så man vil nok skulle lave en form for anslag på faldet i hele perioden.

 45. Det giver ingen mening at virksomhederne skal bruge penge på dokumentation og revision midt i en alvorlig krise. Se nu bare at få udbetalt de hjælpepakker – det er dødsens alvor for mange selvstændige. Tåbeligt at staten bruger ressourcer på bureaukrati i denne situation.

  1. Hej Henrik

   Jeg tror det er for at de kan sænke behandlingstiden hos staten, fordi så mange vil ansøge på en gang. Derfor er der nød til at være system i ansøgningerne og de skal være lavet på ordentlig vis. Der ville ikke være ressourcer til at sende ting frem og tilbage tænker jeg.

 46. 1) Mit firma blev etableret den 19 august 2019 (og derfor inden omsætning den måned), gælder august måned med i min omsætningsberegning af mit 2019 regnskabsår? eller skal jeg tage omsætningen fra september og frem til dec 2019 for at finde min gennemsnitlige omsætning for 2019?
  Og jeg afsendte en faktura på arbejde lavet i jan/feb den 11 marts på 52.000, min omsætning lukkede helt ned efterfølgende og kan se at jeg nok ikke får omsætning imens corona raser. beregnes de 52.000 over hele perioden eller nulstilles omsætningen pr måned? På forhånd mange tak for jeres store hjælp

  1. Hej Cecilie

   Jeg ville nok skyde på at din gennemsnitsomsætning stadig ville findes i den tid firmaet har eksisteret, men altså ikke hele august med. Du kan forsøge at dele din omsætning for 2019 med antallet af dage dit firma var åbent (for at finde dit gennemsnit pr. dag) og gange det op med 365, men det er spekulation fra min side om det bliver praksis.

 47. God guide tak. Mit første regnskabsår gik fra d. 1/7 2018 – 31/12 2019. Skal jeg beregne omsætningen pr måned ud fra 12 eller 18 måneder?

  1. Hej Reinwald

   Jeg vil skyde på du skal bruge hele dit årsregnskab, og altså dele med 18 (og ikke 12 som i vores beregner). Vi må se hvordan praksis bliver når ansøgninger åbner.

 48. Hej Dinero,

  Har i nogle ide om hvad der er omfattet af “faste udgifter” udover husleje og renteudgifter. Udspillet nævner uopsigelige kontrakter, hvilket er forholdsvis bredt.

  Spørgsmålet kunne derfor være om følgende også vil være faste udgifter:
  IT (Serverdrift, licenser, helpdesk, telefoni, tegneprogram til Techfolk)
  Forsikring
  Revision
  Avis-abonnement
  Medlemskaber
  Rekrutering

  Kan i nævne noget her?

  Mange tak.

  1. Hej Mikkel

   Nej her ved vi præcist det samme som du skriver, der står også fx husleje og renteudgifter, hvad der ellers kunne være eksempler har vi ikke nogen konkret praksis på. Kan et abonnement opsiges (avis som du nævner) ja så kan det være man skal opsige det. Forsikring er i visse tilfælde lovpligtig, og så kan de selvfølgelig ikke opsiges, der vil jeg klart antage man kan få kompensation, men vi får at se snart tror jeg.

 49. Min revisor siger at retningslinjerne ikke er kommet ud endnu, så alt endnu er mere eller mindre gætværk?

  1. Hej Rasmus

   Der er en aftale som alle folketingets partier har godkendt (men ikke vedtaget i folketinget). Det som står beskrevet her, er det som står i den aftale og altså ting vi med meget stor sikkerhed kan regne med. De ting vi ikke ved med sikkerhed, er de usikkerhedder, som du også ser rigtige mange spørgsmål om her på indlægget, og svaret på dem, er at vi ikke ved det endnu ja.

   De ting vi allerede nu ved, sammenligningsgrundlag, revisorpåtegning på faste udgifter og at man skal argumentere for hvorfor faldet skyldes corona virusset, er alle ting man ligeså godt kan gå i gang med og være forbedredt med, inden de endelig retningslinjer er på plads.

 50. Hej Rasmus, jeg vil ikke spørge om noget, men blot sige TAK fordi du/I hos Dinero gør det hele mere overskueligt! At læse denne tråd med spørgsmål giver så mange klare svar, at jeg ikke behøver at læse andre steder og det er dælme dejligt, for så kan jeg gå ud i solen i stedet! TAK!

  1. Hej Louise

   Tusind mange tak for det, jeg er glad for at det kan give lidt ro i sindet, i en ellers hektisk tid. Husk ikke at gå for tæt på andre, når du er ude i solen. 😉

 51. Hvordan kan jeg få vist omsætningen for den berørte periode..Jeg kan kun se den samlede omsætning ?

 52. Jeg har en enkeltmandsejet forretning. Ikke super kompliceret. Derfor har jeg hidtil selv udarbejdet årsregnskaber. Kan jeg fortsat gøre det for 2019, eller skal det godkendes af en revisor, før jeg kan søge kompensation for tabt omsætning grundet covid19?

  1. Hej Pia

   Det er muligt erhvervsstyrelsen vil pålægge revision af regnskabet på bagkant, vi må vente og se når den endelig aftale er vedtaget.

 53. Hej
  Hvornår skal man senest sende en ansøgning ind om hjælpepakken ? Jeg har i marts månede solgt for ca. det samme som sidste år fordi jeg har lagt arbejdet før de lukkede – og har så leveret varen efter lukningen og derved tjent det samme som sidste år. Men kommer ikke til at tjene noget fra nu af da jeg har lukket og får ikke flere kunder før “de lukker os ud igen”. Jeg har en forretning hvor jeg er i kontakt med mennesker og kan derfor ikke have åbnet. Så skal de bare se de første 14 dage ser alt jo lyserødt ud – men det bliver det jo ikke ved med at være 🙁
  Håber du kan svare på hvad jeg skal gøre 🙂 🙂

  1. Hej Pia

   Der er ingen frist endnu, men hvis du forventer et fald, på over 30% i perioden, kan du få kompensation. Vores beregner kan lige nu kun tage højde for de første 14 dage, og lave et estimat ud fra det.

 54. Hej Rasmus
  Tak fordi du gider at svar os 🙂
  Jeg er hårdt ramt, faste udgifter over 3 måneder er på ca. 20k
  Forstår ikke hvorfor jeg kan ikke får kompensation og bliver straffet og dem som har lidt højere faste udgifter (og tjener nok flere penge) kan får kompensation. Ved godt du er ikke med til at bestemme men det lyder godt ikke fair 🙁 Betyder desværre at jeg lukker min cafe og slukker lysene

  1. Hej Ian

   Noget tyder på, at hvis du er tvangslukket vil du kunne få kompensation, også selvom dine udgifter er under 25.000. Vi må se og følge med i hvad der sker.

 55. Hej Rasmus, Vedr. kompensationen for nedgang i omsætning.
  For mig er det lidt underligt, at hvis VIRKSOMHEDEN har oplevet en omsætningsnedgang, så kan man som ansat medejer få en PERSONLIG kompensation? Det må vel betyde, at idéen er med ordningen er, at man undlader at udbetale løn fra virksomheden og i stedet lever af kompensationen?

  1. Hej Torsten

   Enig, og det er meget muligt det er selskabet som vil modtage og være skattepligtig af pengene. Regeringens aftale nævner bare virksomhedsejeren som den der modtager kompensation. Vi må følge med i udvikligen.

 56. Jeg skulle have åbnet min bar den 1. april 2020. Men dette er nu udskudt, da virksomheder som min i øjeblikket er tvangslukket. Kan jeg få kompensation for det ene eller andet? Jeg har ingen omsætning endnu, men jeg har fortsat udgifter til leje af erhvervslokale, forbrug, varer (der var bestilt på forhånd) og lønninger.

  1. Hej Liza

   Ikke for dækning af omsætning, da det kræver du er åbent før 1. februar. De øvrige kompensation kender vi ikke nogen grænse for endnu, i den aftale som der er lagt op til. Du må nok vente på den endelig aftale vedtages i folketinget.

  1. Hej Melissa

   Du kan godt selv ansøge, men aftal det med din revisor, hvem der gør hvad.

 57. Hej Rasmus
  Jeg har arbejdet deltids i min virksomhed indtil nu. Opsagt fra lønmodtagerjob og skulle pr. 1/4, hvor jeg er fritstillet, have været fuldtids i virksomheden. Er der noget der hedder “forventet omsætningstab”? Jeg har en forretningsplan, der viser en forventet omsætning over 15.000 månedligt, men det kan jeg af gode grunde ikke dokumentere.

  1. Hej Grete

   Det er nok sandsynligt du ikke er indbefattet af pakken til dækning af omsætning, hvis du ikke tidligere har haft en omsætning over 15.000 om måneden i gennemsnit i din virksomhed. Men vi må vente og se hvad der står i den endelige aftale. Det er muligt din a-kasse kan hjælpe, med de lempelige krav der er kommet, undersøg det gerne direkte ved dem. (Hvis du har a-kasse)

 58. Hejsa!

  Super godt og overskueligt indlæg!! 👏👏

  Jeg har dog lige et par spørgsmål…

  Jeg startede min virksomhed d. 23 april 2019.

  Hvilken metode er mest rigtig at bruge ?
  Har forsøgt mig med både metode 1 & 2.

  Hvis jeg anvender metode 2, skal jeg så slutte perioden d. 29/2-2020 ? Eller hvad er mest retvisende ?

  Faktor 6 – betyder vel x 6 (mdr.)

  Pft. Hilsen Marlene

  1. Hej Malene

   Tusind tak, og det er helt rigtigt med at gange med 6. For et ca. tal kan du tage omsætningen fra 23.4 til 31/12 og gange med 1,5 for at få et ca. tal for hvad din årsomsætning ville være, havde du haft et fuldt år. Det er dog meget ca, men nok det bedste vores beregner kan tage højde for lige nu. 🙂

 59. Hej hvorfor skriver I fra den 9.3 marts og frem. MIn forretning (hudpleje) blev først tvunget lukket fra den 18.3.

  1. Hej Anja

   Det er rigtigt, men kompensation skal umiddelbart (hvis vi kigger på diverse aftaler) beregnes fra 9.3 og frem. Hvordan der dækkes 100% i perioden med tvangslukning har vi ikke noget konkret på endnu, men det er muligt det kun vil være for perioden fra 18.3 og frem. Vi må se hvad der står i den endelige aftale.

 60. Hej jeg har to virksomheder, den ene er et ApS og den anden min personligt ejede virksomhed. Kan jeg godt søge løn kompensation i ApS, hvor jeg har to ansatte som er hjemsendt og pt lukket helt ned men generer stadig lidt omsætning på webshop delen, samtidig med at jeg søger omsætningskompensation i min personlig ejede virksomhed hvor omsætningen er helt forsvundet? tak for svar

  1. Hej Martin

   Hvis dine ansatte står til at blive fyret, er hjemsendt med løn og ikke arbejder hjemmefra, så ja. Hvis dine ansatte arbejder på webshoppen derhjemme, kan du ikke søge kompensation for deres løn. Se meget mere ovre på vores guide specifik til lønkompensation her: https://dinero.dk/corona/loenkompensation/

   Du kan desuden få dækning for fald i omsætning, for en af de to virksomheder, men ikke dem begge. (Sådan som der er lagt op til nu)

 61. Den kompensation hvor man kan få op til 23.000 til lønning, er det før skat, altså at man kan få op til 23000 før skat eller udbetalt??

  1. Hej Petra

   Det er før SKAT, kompensationen er skattepligtig. 🙂

 62. Hvordan beregnes antal fuldtidsansatte når man er sæsonvirksomhed som kun har omsætning 6 mdr om året men lønudgifter til 2 fuldtidsansatte 12 mdr og så rigtigt mange timer til ansatte de 6 mdr man har åbent?C

  1. Hej Connie

   Det er et rigtigt godt spørgsmål, og nok noget hvor vi er nød til at læse i de specifikke definitioner som kommer, når flere detaljer falder på plads, forhåbentlig i næste uge.

   Skal vi kigge efter inspiration hos virk, kunne ATP’en godt være måden man definerer det på, og er det andre steder:
   “For at finde antal fuldtidsansatte dividerer vi indbetalt ATP-bidrag med 852,00 kr., som svarer til et kvartals ATP-bidrag

   Indbetalt ATP-bidrag 2.556 kr. / 852 kr. = 3 fuldtidsansatte”

 63. Hej Rasmus Er man som selvstændig forpagter, men IKKE klinik ejer, berettiget til de max 23000 kr pr mdr/kompensationen og ellers opfylder kravene?

  1. Hej Marianne

   Hvis du arbejder som selvstændige (eget CVR) eller er freelancer (modtager honorar som b-indkomst) er du dækket af hjælpepakken. Så hvis du som forpagter kan svare ja, til en af de to, så ja. 🙂

 64. Hej igen Rasmus

  Tusind tak for hjælpen! Det har virkelig givet ro i maven🙏

  God weekend!

  Mvh. Marlene

  1. Hej Malene

   Det er dejligt at høre, og velbekomme. 🙂

 65. Hej Rasmus
  Tak for dit svar 🙏🙏
  Ved du også tilfældigvis hvor man kan finde info/lovgivning/krav i forhold til kompensation af ansatte, som er deltid med varierende vagter . Om alle skal have løn stadig før man kan få kompensation eller om man kan fyre nogle stykker osv osv?? Det er lidt noget svært noget at finde rundt i.
  Mvh

  1. Hej Petra

   Du behøver ikke fyre nogen, men de skal være fyringstruede, altså at vil være nød til at fyre dem, uden kompensationen. Dine medarbejdere, som du søger kompensations for, skal være hjemsendt med løn, det vil sige du ikke må have mulighed for at hjemsende uden løn, gøre brug af forsikringer, eller på anden måde få dækket udgiften. Så dine medarbejdere på deltid, kan du søge kompensation, for den løn du udbetaler til dem.

   Kig evt. i vores corona center under afsnittet for lønkompensation: dinero.dk/coronavirus

 66. Hej Rasmus. Et par spørgsmål. 1. Har gårsdagens melding 23.000/26.000 => 30.000 nogen impact i Jeres beregner? 2. Hvornår opdaterer I Jeres beregner – nu er Marts fakturaerne ved at blive sendt ud – i morgen åbnes der for ansøgninger via virksomhedsguiden.dk. Fra dd går min omsætning i 0 – og så er det jo nu at man virkelig har behovet – tages der hensyn til dette i beregningen således at Marts ikke giver et forkert billede. MVH Otto

  1. Hej Otto

   Grænsen som er hævet er for lønkompensation, og ikke dækning af omsætningstab for selvstændige. Om vi ser en lignende hævning i kompensation for selvstædnige, må vi afvente.

   Vi forventer at ændre vores beregner i dag, så den medtager hele marts måned, og altså de 23 dage, som er gået siden d. 9/3. I sidste ende skal kompensationen beregnes på hele perioden, men det kan vi endnu ikke tage højde for. Vil man lave sin egen udregning for den efterfølgende tid, kan man skrive 0, for at se hvad kompensationen vil blive, i de perioder, hvor omsætningen er helt udeblivende.

  1. Modtaget, det har jeg taget højde for i mit svar.

 67. Hej, når skriver sin årlige omsætning ind i jeres udregning kasse, så regner den ud fra at man min skal tjene 180.000 kr. Den er ikke blevet til de nye tal.
  KH Katrine

  1. Hej Katrine

   Den virker helt efter hensigten her, og giver kun alarm hvis man kommer under 120.000 :-/

   Gad vide om den er gemt i din cache? Kan du prøve at rydde browser data og give den et frisk skud?

 68. Hej, Jeg startede mit firma op tilbage i ultimo januar. Først som b-indtægt, og i februar (d 24/2 ) lavede jeg et aps. indtil d 24/2 havde jeg en omsætning på 21.000 kr plus moms som b-indtægt. Som aps, ca 12.000 kr plus moms.Erhvervsstyrelsen skriver at firmaet (cvr) skal være oprettet inden d 1/2. Dog skriver b.la virksom.dk, at cvr blot skal være registreret inden d 9/3-2020. Så hvad er sandhenden her? Og kan man iøvrigt også som selsvtændig uden cvr /dvs som b-indtægt, have de samme vilkår som “selvstændig med cvr?) Dvs, at hvis man ikke har eksisteret et helt år, er minimum 10.000 kr i omsætningen den seneste måned, minimumskravet? på erhvervsstyrelsens hjemmeside, står der nemlig 190.000 kr i årsomsætning under -b-indtægt. Men der er vel samme minimumskrav uanset om man er med eller uden cvr?

  1. Hej Mia

   Rigtig gode spørgsmål, og der er god grund til du har fået forskellige svar. Tingene ændre sig nemlig fra dag til dag lige nu, og den helt endelig aftale er først lige ved at falde på plads. Så fortsæt dig med at holde dig opdateret ved alle kilder (inkl. vores vejledning som der også kommer nye informationer til løbende).

   Tidligere har det været nævnt at virksomheden skulle være oprettet før 1. februar, jeg kan se i folketingets aktstykke, at det ikke længere er tilfældet. Virksomheden skal blot være oprettet inden 9/3.

   Kompensationsordningen gælder for både selvstændige med CVR og uden CVR (honorar modtagere og freelancere) – Minimum krav er de samme for begge dele, 10.000 i gennemsnit pr. måned. (Kilden er igen folketingets aktstykke).

   Det er som det ser ud lige nu, vi kan ikke vide om det igen vil ændre sig, men jeg tror vi kigger på noget som er ret tæt på det endelige efterhånden.

 69. Hej.
  Jeg har en fleksjob ansat på gammel ordning, og jeg kan vælge enten at at overgå til lønkompensation, eller fastholde tilskudsordningen. Hvor meget kan jeg få i lønkompensation, hvis f.eks. lønningen er på 27.000 kr. om måneden? Er løn kompensationsbeløb inkl. feriepenge og pension?

  1. Hej Andrew

   Kompensationen vil udgør 75% af de samlede lønudgifter. Så er den samlede løn inkl. feriepenge og pension på 27.000 vil du kunne få dækket 20.250 og selv skulle betale de resterende 6.750 kroner.

   Husk dog de øvrige krav, at medarbejderen f.eks. skal være:
   1. Sendt hjem med løn
   2. Ikke må arbejde hjemmefra
   3. Læs meget mere her: https://dinero.dk/corona/loenkompensation/

 70. Hej Rasmus/Dinero, tak for et som sædvanligt godt og pædagogisk overblik. Mit spørgsmål lægger sig op af et tidligere spørgsmål:
  Jeg har udført opgaver før Corona men har ikke fået sendt fakturaer endnu. Jeg er derfor klar over, at jeg skal periodisere. MEN det er fakturaer sendt gennem det offentliges system og derfor figurerer de jo i Dinero som finansbilag. Hvordan periodiserer jeg dem?

  1. Hej Rikke

   Proceduren for at periodisere er præcist den samme, om indtægten er bogført gennem en udstedt faktura, eller er bogført manuelt i et finansbilag. 😉

 71. Hej Rasmus,

  Super fedt indlæg!

  Jeg har et enkelt spørgsmål.

  Vi har drevet virksomhed siden september 2019 og har derfor ikke mulighed for at have en reference fra tidligere år.

  Ift. metode 2, skal vi så finde et gennemsnit af vores omsætning siden åbningen og frem til d. 9. marts 2020 og sammenligne den omsætning med den omsætning vi får i perioden 9. marts og 3 måneder frem?

  Tak og god weekend til dig 🙂

  Vh Rune

Skriv en kommentar

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?