Hvad koster en revisor?

Priser på revisorer kan være svære at finde uden at skulle indhente tilbud flere steder – og uden at skulle give sine kontaktoplysninger. Derfor forsøger vi i indlægget her at give dig en oversigt på revisorprisen for forskellige ydelser, så du kan få et estimat på, hvad en revisor koster. Vores grundarbejde til indlægget er lavet i samarbejde med to revisorer og en bogholder, som også kan hjælpe dig med et Dinero regnskab.


Obs.:
Vi gør opmærksomme på, at prisen kan afhænge af flere faktorer – såsom mængden af rettelser, aktivitet og tidsforbrug. Indlægget her skal altså alene bruges som en vejledende guide.

Enkeltmandsvirksomhed

Mange selvstændige vil gerne finde en billig revisor til enkeltmandsvirksomhed. Derfor forsøger vi som nævnt at give dig et overblik over, hvad en revisor koster for enkeltmandsvirksomheder – og for så vidt også andre virksomhedstyper. Vi gennemgår priser på forskellige revisorydelser nogenlunde slavisk, så du nemt og hurtigt kan finde netop den type ydelse, du søger.

Årsregnskab & Selvangivelse

Prisen for et årsregnskab og en selvangivelse hos en revisor kan afhænge af din virksomhedstype, men oftest kan du hos en revisor tilkøbe dig en pakke, hvor begge ydelser er inkluderet.

  • For enkeltmandsvirksomheder er prisspændet ca. 3.500-11.000 kr. ekskl. Moms.
  • For selskaber er prisspændet ca. 3.500-16.500 kr. ekskl. moms.

Som nævnt får du her en samlet pakke af din revisor, og derfor skal du ikke lave arbejdet selv.

Hvis du i stedet bare skal bruge den udvidede selvangivelse som enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S, kan du som bruger af Dinero bruge vores værktøj, Skatteopgørelsen, som koster dig 1.997 kr./år eller 2.497 kr./år afhængigt af dit abonnement.

Revisorerklæring

Prisen for en revisorerklæring er som oftest en del af den pakke, du køber hos en revisor, når du skal have lavet dit årsregnskab og selvangivelse. Desuden er der mange forskellige erklæringer afhængig af grad af sikkerhed. Se priserne i afsnittet ovenfor.

Om året

Hvad koster en revisor om året? Det kan være svært at give et præcis svar på, og ofte skal du tale med en revisor, så han eller hun kender opgavens omfang, før du nærmer dig et svar. Vi har alligevel forsøgt at tage tyren ved hornene og er lykkedes med at indsamle et estimat, som du kan se nedenfor.

Prisspændet for, hvad en revisor koster om året, er ca. 6.000-16.500 kr. ekskl. moms.

Per time

Vi har sagt det før, men det tåler gentagelse: Priserne afhænger i høj grad af opgavens omfang og type, og det afspejler sig også i priserne pr. time, som du ser herunder.

  • Prisspændet for en bogholdertimepris er ca. 475-499 kr. ekskl. moms.
  • Prisen for en revisor pr. time har et prisspænd på ca. 575-1.200 kr. ekskl. moms

Per bilag

En bogholders pris pr. bilag kan du mange steder få som en del af en pakkepris – men nogle steder kan du faktisk også få lov at betale pr. bilag.

Vi har fundet priser fra fire kroner ekskl. moms pr. bilag.

Freelance

Den timepris, en bogholder vil tage for at hjælpe dig, der er netop freelancer, vil som oftest ikke ændre sig. Derfor er prisspændet for en bogholders timepris altså fortsat på ca. 475-499 kr. ekskl. Moms.

Hvor har i priserne fra?

Som nævnt har vi været så heldige at få hjælp af tre kyndige Dinero-partnere, som har forsøgt at give deres bedste bud på nogle priser.

Besøg dem her og se selv deres egne priser:

Hvad koster en revisor?

Hvad kan man bruge en revisor til?

En revisor kan bruges til flere forskellige ting. Arbejdet består primært i at kontrollere og revidere virksomheders regnskab. Nogle virksomheder bruger revisorer til bogføring og afstemning, mens andre benytter sig af et regnskabsprogram – mange benytter sig dog af både-og.

Revisorer kan også være virksomhedens rådgiver ved økonomiske og forretningsmæssige spørgsmål. Det kan være en god idé med en professionel sparringspartner, inden du tager større beslutninger i virksomheden.

Skal jeg vælge en registreret eller statsautoriseret revisor?

Registreret revisor er en beskyttet titel, som du kun kan få, hvis du har taget en revisoruddannelse. En registreret revisor har en revisorkandidatuddannelse. Du har derefter mulighed for at opkvalificere dig til at blive statsautoriseret revisor.

Statsautoriseret revisor er også en beskyttet titel, og kræver en særlig eksamen, som Erhvervsstyrelsen tilbyder. 

Forskellen på en registreret og statsautoriseret revisor er, at en statsautoriseret revisor må udføre revision af børsnoterede selskabers regnskaber.

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram