Udgivet 28/09/2021

Udvidet selvangivelse – frist for virksomheder

Den sidste frist for udvidet selvangivelse afhænger af, om du har en personlig ejet virksomhed eller et selskab. Der gælder nemlig forskellige regler for de to. Få styr på alle frister i dette indlæg.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Skrevet af Lasse Hansen
Læsetid: 2 min.
Frist for udvidet selvangivelse for virksomheder

Udvidet selvangivelse som selvstændig 

Selvangivelsen er det dokument, Skattestyrelsen bruger til at lave din årsopgørelse ud fra. Oplysningerne i den spiller også en rolle for skat af egen virksomhed.

Den udvidede selvangivelse har skiftet navn til oplysningsskemaet, men vi bruger stadig det gamle navn, da det stadig er det mest brugte. 

Hvis du har en personlig ejet virksomhed, skal du lave en udvidet selvangivelse, hvor du udfylder lidt flere rubrikker, end du gør i din almindelige selvangivelse. 

Har du et selskab, skal du ikke udfylde en (personlig) udvidet selvangivelse. Her er det i stedet en udvidet selvangivelse for selskaber, du skal udfylde. Det kan du læse mere om senere i indlægget. 

Få styr fristerne for selvangivelser for virksomheder

Som du kunne læse tidligere, er der forskellige former for selvangivelser. Hvis du har en virksomhed, skal du som udgangspunkt altid udfylde en eller anden form for udvidet selvangivelse. Den er nemlig en fast del af årets regnskab og skat.

Det afhænger af virksomhedstypen, hvilken slags udvidet selvangivelse der er tale om. Der gælder nemlig forskellige frister og regler for personlig ejede virksomheder og selskaber. Fristerne kan du læse mere om i de kommende afsnit – du kan også hente vores digitale regnskabskalender, så du kan se alle relevante frister samlet i din egen kalender. 

Har du lukket din virksomhed? Så skal du stadig udfylde en udvidet selvangivelse – enten for dig personligt eller selskabet – men husk at afmelde virksomhedens CVR-nummer på virk.dk. Ellers risikerer du at skulle udfylde oplysningerne igen næste år. 

Personlig ejede virksomheder

Hvis du har en personlig ejet virksomhed, skal du kun bekymre dig om én frist for selvangivelsen – nemlig din private. På Skattestyrelsens hjemmeside kan du finde en tidsplan for din private årsopgørelse og selvangivelse. 

Fristen for en udvidet selvangivelse for enkeltmandsvirksomheder er seks måneder efter årsskiftet. Det betyder, at den sidste frist er d. 1. juli (i 2021 er fristen dog forlænget til d. 1. september på grund af corona). Hvis fristen ikke overholdes, skal du betale et gebyr for hver dag, den overskrides.

Få hjælp til din skat og selvangivelse

Med Dineros Skatteopgørelse får du alle tal til din udvidede selvangivelse serveret på et sølvfad, så de er lige til at kopiere ind.

Frist for selvangivelse for selskaber (ApS eller A/S)

Hvis din virksomhed er et ApS eller et A/S, skal du ikke bekymre dig om fristen for den personlige udvidede selvangivelse. 

Over- eller underskuddet skal nemlig beskattes separate, og du betragtes som ansat lønmodtager. Virksomheden skal dog stadig overholde fristen for den udvidede selvangivelse for selskaber

Fristen for at oplyse over- eller underskud er seks måneder efter indkomstårets udløb. Det er altså d. 30. Juni 2021 – dog er den udskudt til d. 1. september i 2021 på grund af corona.

Hvis du har et forskudt indkomstår, kan det være, at du har en kortere frist end de seks måneder. Den senest mulige frist for en udvidet selvangivelse for selskaber er nemlig d. 1. september efter indkomstårets afslutning. Ellers kan Skatteforvaltningen ikke nå at lave en korrekt årsopgørelse.

Få hjælp til selskabets årsregnskab og selvangivelse

Få hjælp til selskabets årsopgørelse. Du får fx alle tal til selskabsselvangivelsen til Skattestyrelsen.

Frist for selvangivelse for IVS

Har du et iværksætterselskab? Så foregår det på præcis samme måde som med andre selskaber. Fristen for den udvidede selvangivelse er derfor også seks måneder efter indkomstårets udløb.

Husk, at IVS-formen er ved at blive udfaset. Inden d. 15. oktober 2021 skal du enten have lukket eller omdannet dit IVS. Hvis du ikke gør noget, bliver det sendt til tvangsopløsning, og det kommer til at stå på dit professionelle cv.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram