Hvornår skal IVS omdannes til ApS?

Du skal have omdannet eller lukket dit iværksætterselskab senest 15. oktober 2021. Der er forskellige muligheder for at omdanne dit IVS til et ApS – den rette løsning for dig afhænger af værdierne i selskabet. Bliv klogere på dine muligheder for omdannelse og lukning i dette blogindlæg.


Hvornår skal IVS omdannes til ApS?

Du skal omdanne (omregistrere) dit iværksætterselskab til et ApS inden fristen 15. oktober 2021. Fristen var tidligere 15. april 2021, men den er blevet forlænge med et halvt år. Iværksætterselskaber er en døende race, men der er ingen grund til, at din virksomhed også skal lukke og slukke. 

Hvad betyder det så for dig, som ejer et IVS? Det betyder, at du inden fristens udløb skal have truffet en beslutning om, hvad du vil gøre med dit iværksætterselskab – omdanne eller lukke

Hvis du overskrider fristen, bliver dit selskab tvangsopløst – og alle aktiver og rettigheder sat til salg. Det er derfor vigtigt, at du træffer en beslutning inden 15. oktober 2021.

Det er blevet lettere at omregistrere et IVS til et ApS, men der er stadig mange ting, du skal have styr på. Det kan du læse mere om i de næste afsnit, hvor vi fortæller mere om dine muligheder, hvis du gerne vil lave en virksomhedsomdannelse.

Få hjælp til omdannelsen – vi klarer det hele for dig

Der er flere trin i processen, når et IVS skal omdannes til et ApS. Kapitalen skal blandt andet godkendes, vedtægter skal opdateres, ligesom der også skal registreres ændringer hos Erhvervsstyrelsen. Der skal være styr på alle dokumenter, banken og bogføringen.

Lad os klare hele omdannelsen for dig. Så slipper du for bøvl og meromkostninger, da du er sikker på, at det bliver gjort korrekt. Du behøver ikke være Dinero-bruger for at få hjælp.

Vores partner godkender og klarer hele processen for dig. Det eneste, du skal gøre, er at vælge den løsning, der passer til din virksomhed – baseret på værdien i virksomheden.

Du har to muligheder for at omdanne dit IVS

Hvis du gerne vil omdanne til et ApS, er der to måder at gøre det på. Der er nemlig et minimumskrav til anpartsselskabers egenkapital på 40.000 kroner.

  1. Værdier for under 40.000 kr. – indbetaling af restkapital for at kunne omdanne
  2. Værdier for over 40.000 kr. – omdannelse via kapitaludvidelse

De 40.000 kroner kan enten være egenkapital eller værdien af et aktiv. I mulighed 1 skal du indbetale differencen op til de 40.000 kroner, mens egenkapitalen eller et aktivs værdi bruges til omdannelsen i mulighed 2.

Hvis du selv vil omregistrere dit IVS til ApS, kan du gøre det på virk.dk senest 15. oktober 2021.

Spørg eksperterne, hvis du er i tvivl

Er du i tvivl om, hvad den rette løsning er for din virksomhed, og hvad der egentlig er op og ned på regnskab og jura, når du skal omdanne dit selskab? Så står vores revisorpartnere fra Aarsregnskab.dk klar til at hjælpe dig – her kan du spørge eksperterne om alt.

Der er specifikke regnskabsmæssige og juridiske krav, når det kommer til omregistrering af dit IVS. Derfor er det en god idé at alliere sig med en ekspert, så det hele foregår lige efter bogen. Det gælder fx også overførsel af selskabskapitalen.

Hvis du vil læse mere om påkrævede dokumenter og konsekvenser for manglende omregistrering, kan du gøre det på Erhvervsstyrelsens hjemmeside om omregistrering af et iværksætterselskab til et anpartsselskab.

Du kan også lukke dit iværksætterselskab

Det kan sagtens være, at den bedste løsning er at lukke dit IVS. Sæt et godt punktum for virksomheden, så du kommer godt videre og undgår dårlig historik.

Vi hjælper gerne med at lukke dit IVS. Sammen med revisionseksperter tager vi os af alle trin i processen for én samlet pris. Det er en nem og sikker lukning. Du slipper for at sætte dig ind i komplicerede regler og bøvl. Vi klarer det hele for dig.

Arbejdet klares typisk inden for 10 arbejdsdage. Du behøver ikke være Dinero-bruger for at få vores hjælp til at lukke dit IVS. Du kan dog ikke lukke et firma med gæld.

Hvis du ikke overholder fristen

Hvis du ikke omdanner eller lukker dit iværksætterselskab senest 15. oktober 2021, bliver dit selskab tvangsopløst. Det betyder blandt andet, at alt dit arbejde og alle rettigheder til det, du har skabt i selskabet, bliver sat til salg.

En tvangsopløsning kan også have betydning for dig senere hen, da det ser bedre ud på papiret, hvis det er dig selv, der har lukket dit firma – i stedet for Erhvervsstyrelsen ved en tvangsopløsning. 

Du snyder kun dig selv, hvis du ikke lukker eller omdanner dit IVS til ApS hurtigst muligt. 

Oftest stillede spørgsmål

Du skal have omdannet (eller lukket) dit iværksætterselskab senest d. 15. oktober 2021.

Så tvangsopløser Erhvervsstyrelsen din virksomhed, og alle aktiver og rettigheder bliver sat til salg. Der vil også stå i de offentlige registre, at du har haft et selskab, der er blevet tvangsopløst. Det kan få fx en bank eller leverandør til at løfte øjenbrynene og kræve større sikkerhed, hvis du starter en ny virksomhed.

Du kan omdanne et IVS til ApS på to måder. Det afhænger af, hvad der er af værdier i selskabet.

Hvis du vil have vores hjælp til at gøre det ordentligt, koster det fra 1.895 kroner. ekskl. moms. Det afhænger af, hvad der er af værdier i virksomheden – egenkapital og/eller aktiver.

Ja, det kan du sagtens. Det er dog ikke ligesom at trykke på en kontakt, hvis du vil lukke dit IVS. Det kræver forskellige dokumenter, og du må fx ikke have gæld i selskabet.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram