Opret PMV gratis i virk – sådan gør du

Du kan oprette din virksomhed på få minutter med vores simple guide. Hvis du lever op til kravene og har dit NemID klar, kan du oprette din PMV med det samme og få dit CVR-nummer kort tid efter registreringen.


Indlægget er en del af vores ny virksomhed-univers

Hvis du gerne vil oprette en virksomhed til mindre projekter eller din hobbyvirksomhed, er en personlig ejet mindre virksomhed ofte det rigtige valg. Opret PMV, og få et CVR-nummer, så du kan drive din virksomhed, uden at du løbende skal indberette moms og andre afgifter til det offentlige.

Det tager ikke lang tid at oprette en PMV gratis på virk.dk, men det er en god idé lige at overveje, om du måske skal oprette en enkeltmandsvirksomhed i stedet. Sidst i guiden kan du se en sammenligning af de to virksomhedstyper.

Hvornår skal jeg momsregistreres, tænker du måske? Det skal du som udgangspunkt senest ved omsætningsgrænsen på 50.000 kroner.

Krav for at kunne oprette en PMV

Hvis du vil oprette og registrere en personlig ejet mindre virksomhed, er der nogle krav, du skal kunne leve op til.

 • Du skal være minimum 18 år
 • Du skal have en dansk adresse
 • Du skal have et dansk CPR-nummer
 • Du skal stå som ejer af den oprettede PMV
 • Virksomheden må ikke have ansatte
 • Omsætningen må maksimalt være 50.000 kr. i løbet af et kalenderår
 • Du må ikke handle med lande uden for EU (hverken ift. import eller eksport)
 • Din PMV skal registreres på ny hvert tredje år

Der er ikke noget krav om, at du skal have opholdstilladelse eller være dansk statsborger for at oprette en PMV. Du behøver heller ikke en erhvervskonto, men det vil ofte være en god idé, så du nemt holder din privatøkonomi og virksomhedens økonomi adskilt.

Hvis du opfylder ovenstående krav, kan du starte registreringen med det samme ved at følge vores guide.

Er du under 15 år, og vil du gerne være ung iværksætter? Så kan du ansøge om en dispensation til at starte en PMV. Læs mere via linket.

Guide til valg af regnskabsprogram

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvilket regnskabsprogram du vil vælge – eller overvejer du at skifte regnskabsprogram? Vi har lavet en guide, hvor du gode råd og anbefalinger til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge regnskabsprogram. Hent den her.

Opret PMV med denne simple guide – start registreringen med det samme

Før du går i gang, skal du have dit NemID klar. Du behøver nemlig ikke mere for at oprette en PMV på virk.dk. Vores guide tager dig gennem hele processen, så du aldrig er i tvivl om, hvordan du opretter din virksomhed nemt og hurtigt.

Du starter på forsiden, uanset hvilken virksomhed du vil starte. Klik på “Start virksomhed” på forsiden af virk.dk for at komme i gang.

Opret PMV - start virksomhed

Inden du registrer din PMV og får et CVR-nummer, kan det være værd at lave en forretningsplan. Det kan måske virke voldsomt til en personligt ejet mindre virksomhed, men det vil hjælpe dig med at komme godt i gang. Du kan dog også sagtens oprette forretningsplanen senere.

Klik på “Start selvbetjening” for at komme i gang med at oprette din PMV.

Start selvbetjening ved oprettelse af PMV

Nu skal du have dit NemID frem – enten papkortet eller på mobilen. Log ind, som du plejer, så du kan begynde registreringen af din PMV.

Log ind med NemID på virk.dk

Når du er logget ind med dit NemID, skal du acceptere “Betingelser for brug”. Du skal klikke af, at du accepterer betingelserne, før du kan komme i gang med virksomhedsregistreringen.

Klik på “Fortsæt” for at komme videre i oprettelsesprocessen.

Accepter betingelser ved registrering af PMV

Når du vil oprette og registrere en PMV, skal du vælge “Personligt ejede virksomheder”. Det er nemlig denne, en personligt ejet mindre virksomhed hører under.

Start virksomhed - vælg personligt ejede virksomheder

Herefter er det bare at trykke på “Vælg” under “Personlig mindre virksomhed”.

Klik på "vælg" under "Personlig mindre virksomhed"

Nu er der kun tilbage at være, om din årlige momspligtige omsætning vil være under eller over 50.000 kroner. Hvis du vælger den tredje mulighed, skal du oprette en anden virksomhedstype end en PMV, da de bryder med kravene til denne.

Når du klikker på “Næste”, gemmes ansøgningen og sendes automatisk videre til godkendelse. Tillykke! Du har nu oprettet din PMV gratis i virk.

Ofte bliver din registrering godkendt inden for meget kort tid. Der kan i særlige tilfælde gå et par dage, inden du får dit CVR-nummer.

Registrering af personligt ejet mindre virksomhed (PMV)

Kan jeg konvertere min PMV til en anden type på et senere tidspunkt?

Ja, det kan du sagtens. Når du opretter en PMV, er du ikke bundet til denne virksomhedstype for evigt. Mange oplever fx hurtigt, at de når grænsen på 50.000 kroner hurtigt, og det derfor vil give mere mening at have en enkeltmandsvirksomhed.

Det kan også være, du har brug for at omdanne din PMV til fx et ApS eller en anden selskabstype. Det har du også mulighed for. Det er meget normalt at omdanne en personlig ejet virksomhed til en anden type, når overskud (og eventuel risiko) stiger.

Vil du have hjælp til oprettelsen?

Såfremt at du ønsker at starte en virksomhed kan enkeltmandsvirksomheden også overvejes som alternativ til PMV, dette kan nemt oprettes hos Legal Desk.

Klik på linket, hvis du vil se, hvordan de kan hjælpe dig med at oprette din virksomhed.

PMV vs. enkeltmandsvirksomhed

Opret virksomhed

PMV
Enkeltmandsvirksomhed
Krav til startkapital?
0 kr.
0 kr.
Omsætningsgrænse?
50.000 kr.
Ingen
Skal momsregistreres?
Nej
Ja
Ejere?
Èn
Èn
Må have ansatte?
Nej
Ja
Må importere/eksportere?
Nej
Ja
Må være lønsumsafgiftspligtig?
Nej
Ja

Oftest stillede spørgsmål

Du opretter en PMV på virk.dk. Det tager ikke mere end et par minutter, hvis du har dit NemID klar og følger vores guide.

Det er gratis at oprette en PMV på virk.dk. Selve processen tager få minutter, og du har typisk dit CVR-nummer kort tid efter registreringen.

Der er et par forskellige krav, du skal kunne leve op til, hvis du vil oprette en PMV – se dem alle i guiden.

Du skal fx have dansk adresse og et dansk CPR-nummer. Der er dog intet krav om, at du skal have opholdstilladelse eller være dansk statsborger.

Hvis du har dit NemID klar, tager det ikke mere end et par minutter, før du er færdig med at oprette din PMV.

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

4 kommentarer

 1. Hej Anne.

  I forbindelse med etableringen af jeres virksomhed, får virksomheden automatisk tildelt en Digital Post til post fra offentlige myndigheder. I kan altid tilgå jeres Digital Post på Virk eller på e-Boks, mit.dk eller i Digital Post-appen.

  Men for en sikkerheds skyld, så vil jeg anbefale at i kontakter Erhversstyrelsen 🙂

 2. Hej! Registreringen til PMV siger de sender dokumenter til digital post. Jeg er fritaget fra digital post. (Når myndigheder og andre sender post til mig, kommer den frem, dog med meget længere tid i posten….) Kan fritagelse for digital post stikke en pind i hjulet på at have en PMV?

 3. Hej Når jeg laver en PMV hvad er kravene så vedrørende bogføring og andet regnskab ???

  1. Hej Villy

   Kravene for bogføring og regnskab er de samme hos PMW som hos enkeltmandsvirksomheder. Du skal opbevare alle dine kvitteringer og bogføre dem regeltmæssigt. Du skal derfor bogføre ud fra gældende regnskabsregler hvilket du gør hvis du anvender Dineros regnskabsprogram.

   Det eneste du skal være opmærksom på at er du ikke momsregistreret, skal du vælge dig som momsfritaget i Dinero, så du ikke får bogført uhensigtmæssigt med moms på dine køb og salg 🙂 Har du uddybende spørgsmål, så kontakt endelig vores chat support som sidder klar til at hjælpe dig i gang.

   De bedste hilsner Frederik Nielsen

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram