Udgivet 20/06/2021

Opret enkeltmandsvirksomhed gratis – sådan gør du gennem Virk

Drømmer du om at starte egen virksomhed og blive din egen chef? Opret enkeltmandsvirksomhed gratis ved at følge vores trin-for-trin guide til oprettelsen hos Virk i indlægget her.

Portræt af Nicklas Aabech
Skrevet af Nicklas Aabech
Læsetid: 7 min.
Opret enkeltmandsvirksomhed gratis

Indlægget er en del af vores ny virksomhed-univers

En oplagt måde at starte en virksomhed op på er ved starte en enkeltmandsvirksomhed. Det er en meget populær virksomhedsform, som mange iværksættere, der er alene ved roret, starter ud med.

Du kan relativt hurtigt starte en enkeltmandsvirksomhed op, da denne virksomhedsform hverken stiller krav til indskud i form af kapital eller udarbejdelse af årsregnskab. Men hvordan gør du rent praktisk, ved oprettelse af enkeltmandsvirksomhed? Det guider vi dig gennem trin for trin i dette indlæg.

Ønsker du først at læse om fordele og ulemper ved en enkeltmandsvirksomhed, så har vi skrevet et indlæg om netop dette – tjek indlægget her: Fordele og ulemper ved enkeltmandsvirksomhed.

Hvis du er under 18 år, skal du først have en godkendelse af Familieretshuset, før du kan oprette en enkeltmandsvirksomhed og blive ung iværksætter.

Dinero er et godkendt regnskabsprogram

Alle pakker i Dinero er certificeret af Erhvervsstyrelsen. Du har fx mulighed for upload af bilag i skyen, bankafstemning og modtage og sende EAN-fakturaer. Fokusér 100% på virksomheden i stedet for støvede paragraffer. Læs mere her.

Hav dit NemID klar, når du skal oprette enkeltmandsvirksomhed gratis

Uanset hvilken type af virksomhed, som du gerne vil oprette, skal du ind på www.virk.dk for at registrere dig og for at få et CVR-nummer. Stort set alle danske virksomhed anvender virk.dk, og det er ikke bare her, at du skal oprette din virksomhed, men også her hvor du senere i forløbet kan indberette moms (det kan du i øvrigt også på skat.dk), søge om løntilskud til ansatte og meget andet.

For at logge ind og starte din registrering, skal du have dit NemID ved hånden. Du kan enten logge dig ind med dit private NemID eller med dit NemID-medarbejdersignatur.

Opret enkeltmandsvirksomhed gratis – Start registrering af din enkeltmandsvirksomhed

Det første, som du skal gøre, når du gerne vil oprette enkeltmandsvirksomhed, er at gå til hjemmesiden www.virk.dk. Det er din digitale indgang til det offentlige, når du driver en virksomhed, og det er en side, som du vil komme til at anvende meget mere, når du officielt er virksomhedsejer.

Start virksomhed

For at oprette eller stifte din virksomhed vælger du at klikke på ‘Start virksomhed’.

Det næste fanebillede, der dukker op, kan du se nedenfor. Du bliver nu bedt om at logge dig ind for at påbegynde din registrering. Når du er klar til det og har dit NemID klar, trykker du på ‘Start’.

Start virksomhed

Du logger ind med dit NemID på vanlig vis og bliver derefter logget ind. Nu kan du påbegynde din registrering af den virksomhed, som du gerne vil oprette.

Nem ID login

Efter at have læst betingelserne igennem og sikret dig, at du kan stå inde for det, der står skrevet, sætter du et flueben ved ‘Jeg accepterer betingelserne for brug’ og klikker på ‘Fortsæt’.

Jeg accepter betingelserne for brug

Ved det næste fanebillede, der dukker op, bliver du bedt om at angive, hvilken virksomhedsform som du gerne vil oprette. Når det er en enkeltmandsvirksomhed, som du starter op, skal du vælge ‘Personligt ejede virksomheder’.

Opret enkeltmandsvirksomhed gratis

Herefter dukker der en ny fane op, hvor du kan vælge mellem henholdsvis enkeltmandsvirksomhed og personlig mindre virksomhed. Opret enkeltmandsvirksomhed gratis ved at vælge ‘Enkeltmandsvirksomhed’.

Opret enkeltmandsvirksomhed gratis

Efter at have logget dig ind og valgt opret enkeltmandsvirksomhed, påbegynder du nu den egentlige registrering af din virksomhed. Som du kan se på nedenstående billede, er der en række informationer, som du skal udfylde for at færdiggøre din registrering.

Registrering af enkeltmandsvirksomhed

Opret enkeltmandsvirksomhed

Du skal indtaste oplysninger, der vedrører ansvarlige deltagere, stamdata, overtagelse af virksomhed, branche, pligter og adresse.

Du starter med at sætte et flueben ved det tal, som du forventer, at din omsætning vil komme til at ligge på. Derefter trykker du på ‘Næste’. Og så er din registrering i gang. Du bliver automatisk ført gennem processen med at udfylde de obligatoriske punkter, når du klikker på ‘Næste’.

Når du har fuldført din registrering, vil du modtage en mail. Herefter kan du fortsætte med at bestille NemID til din virksomhed, vælge en NemKonto og oprette din digitale postkasse.

Du kan nu officielt kalde dig selv for virksomhedsejer, da du netop har stiftet din egen virksomhed. Der er sikkert allerede en masse at rive i, og du går en spændende og udfordrende tid i møde som iværksætter.

Guide til valg af regnskabsprogram

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvilket regnskabsprogram du vil vælge – eller overvejer du at skifte regnskabsprogram? Vi har lavet en guide, hvor du gode råd og anbefalinger til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge regnskabsprogram. Hent den her.

Hvad kan du gøre nu?

Som virksomhedsejer er der en masse praktiske og strategiske ting, man skal få styr på. Det kan f.eks. være regler og lovgivning eller eventuel forsikringsspørgsmål. Det er også en fordel med en billig erhvervskonto, da du skal bruge en NemKonto til virksomheden.

Derudover vil det være en rigtig god idé at udforme en forretningsplan, med blandt andet budget. Det sikrer at du har et kendskab til markedet samt din virksomheds mål, du ønsker at arbejde imod. Måske har du allerede udfærdiget ovenstående? Så skal du til at gøre dig overvejelser om dit kommende regnskab og bogføring.

Som enkeltmandsvirksomhed vil du få nok at se til, med at drive din virksomhed, og tage den mod de mål du drømmer om. Du kommer dog ikke udenom en tidskrævende og mindre interessant opgave som det at føre regnskab. Men frygt ej, med Dinero får du et nemt og gratis regnskabsprogram. Det vil med garanti spare dig for tid og kræfter, samt give dig endnu mere plads til kerneopgaverne, i netop din nystartede virksomhed.

Hvis du godt kunne tænke dig at læse om reglerne for skat, før eller efter din oprettelse af enkeltmandsvirksomhed, så har vi skrevet et indlæg om skat i en enkeltmandsvirksomhed.

Kan du konvertere din virksomhed på et senere tidspunkt?

Ja, det kan du. Det er ikke uvant, at en enkeltmandsvirksomhed senere bliver omdannet til en anden selskabstype. Det kan eksempelvis være et ApS eller en anden selskabstype. Når dit overskud i virksomheden stiger, og risikoen på samme vis stiger, er det meget almindeligt, at ejeren vælger at omdanne virksomheden til en anden selskabs- eller virksomhedsform.

Kan jeg få hjælp til at oprette min enkeltmandsvirksomhed?

Selvom det er nemt og hurtigt at oprette din nye enkeltmandsvirksomhed, har vi fuld forståelse for, at det kan være forbundet med usikkerhed at skulle krydse de rigtige ting af og registrere en virksomhed.

Billigselskab.dk kan hjælpe dig med at oprette din enkeltmandsvirksomhed. De tager sig af alle juridiske dokumenter og registreringen hos Erhvervsstyrelsen. Legal Desk står også klar til at hjælpe dig med at oprette din enkeltmandsvirksomhed, så der er styr på alle regler og papirer.

Oftest stillede spørgsmål

Du opretter en enkeltmandsvirksomhed på virk.dk. Du kan ret hurtigt oprette den, da virksomhedsformen hverken stiller krav til indskud i form af kapital eller udarbejdelse af årsregnskab. Vi har lavet en trin-for-trin-guide, du kan bruge.

Det er gratis at oprette en enkeltmandsvirksomhed, og der er hverken krav til indskud i form af kapital eller udarbejdelse af årsregnskab

Det tager ikke særlig lang tid at oprette en enkeltmandsvirksomhed hos virk.dk. Det kan gøres relativt hurtigt, hvis du har dit NemID klar og følger vores simple guide, der tager dig gennem hele processen.

Typisk oprettes enkeltmandsvirksomheden med det samme, du er færdig med processen. Der kan gå op til 10 dage, før du får dit CVR-nummer, men det kommer som regel inden for én hverdag.

Ja, det kan du, hvis du ikke er tryg ved at skulle krydse rubrikker af eller tage stilling til moms og ejerskab. Du kan dog med ro i maven bruge vores guide, som tager dig gennem hele processen på en nem og overskuelig måde.

Billigselskab.dk hjælper dig med alle juridiske dokumenter, registrering ved Erhvervsstyrelsen og god vejledning, når du skal have oprettet en enkeltmandsvirksomhed. Det koster 595 kroner at få dem til at oprette den for dig.

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

16 kommentarer

  1. Hej R.M.

   Der er ikke noget lovkrav om, at du skal have en erhvervskonto til din enkeltmandsvirksomhed. Dog vil de fleste banker kræve, at du har en erhvervskonto til virksomheden. Så jeg vil råde dig til at høre din bank, hvad mulighederne er.

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 1. Hej mit navn er Eva, og ville hører om man kan starte et vagtfirma op, hvis man laver enkeltmandsvirksomhed? Hvis man åbner et enkeltmandsvirksomhed, er det ligegyldigt, hvilket firma man åbner? Mvh Eva

  1. Hej Eva

   Den virksomhedsform du vælger, har ingen betydning for den type af virksomhed du gerne vil åbne, da du i forbindelse med oprettelse af din virksomhed skal vælge den branchekode, du skal arbejde indenfor 🙂

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

 2. Hej koster det noget i måneden at have et CVR nr.? Kan man oprette det og være passiv en måned eller 2? Inden man for alvor starter op?

  1. Hej Charlotte

   I Danmark er det faktisk helt gratis at oprette et CVR nummer, og det kan du registrere inde hos virk.dk 🙂 Om du vælger at være passiv en måned eller 2 er helt op til dig, så er din virksomhed bare inaktiv, hvilket er relativt normalt hos nogle 🙂

   Jeg håber det besvarer dit spørgsmål!

   De bedste hilsner Endrit – Dinero Support

  1. Hej Lene

   Hvis du har en personligt ejet virksomhed, kan du tilmelde dig Robinsonlisten. Det er dog dit teleselskab, du skal gøre opmærksom på, at du vil have hemmeligt/udeladt nummer.

   De bedste hilsner

   Lasse

 3. Hej. Kan man godt oprette en enkeltmandvirksomhed i Danmark, når man (som dansk statsborger) har bopæl i udlandet (Sverige i mit tilfælde)? Mvh. Awesome

  1. Hej 🙂

   Det kan godt være det er muligt, men der vil helt sikkert være nogle forbehold du skal tage dig rent skattemæssigt, når du nu har bopæl i Sverige.

   Jeg vil derfor anbefale du kontakter SKAT i Danmark og får et mere konkret svar. De kender sikkert regler ind og ud.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 4. Hej. Hvis jeg tror min årlige momspligte omsætning vil være under 50.000kr, hvad betyder det, hvis jeg vil blive fritaget for registrering af moms? Hvad er bedst? Vælge at blive fritaget eller registrere dem ?

  1. Hej Filippa

   Det er ikke helt så nemt bare at besvare, men helt konkret så afhænger det meget af, om du har en masse opstartsomkostninger, hvor du så ville kunne trække købsmomsen fra og det dermed vil kunne betale sig.

   Så jeg kan ikke give et endeligt svar, men er du i tvivl om du faktisk måske når over de 50.000 kr. i omsætning på en 12 måneders periode, så vil jeg nok anbefale du bliver momsregisteret med det samme, da du ellers skal efterregistre denne moms til SKAT.

   De bedste hilsner – Lasse, Dinero Support

 5. Hej Er det muligt at få registreret startdatoen på en bestemt dato, og i så fald, hvordan gør man det?

  1. Hej M Ravn

   Ja, du kan i forbindelse med oprettelsen af din enkeltmandsvirksomhed vist vælge en startsdato, hvor du ønsker virksomheden er aktiv fra 🙂

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 6. Hej, er man ved indkomst afhængig af at kunne fakturere eller kan udbetalt honorar fra anden virksomhed indberettes som indtjening.

  1. Hej Lara

   Hvis der bliver udbetalt honorar til dig, så har virksomheden faktisk pligt til at indberette det til SKAT, som indkomst på dit CPR-nr., du kan også sagtens selv bogføre dine indtægter og følge med i dem, da du også har pligt til at tjekke om alle dine honorar udbetalinger er indberettet til SKAT.

   Typisk vil man ikke ved oprettelse af en enkeltmandsvirksomhed længere få honorar, men man vil derimod sende fakturer til sine kunder, som så bogføres og indtægten indberettes så af dig til SKAT.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram