Afskrivning

Det er hurtigt og nemt at afskrive og holde styr på ens aktiver i Dinero. Bogfør dine aktiver med få klik, og så sker bogføringen helt automatisk – også ved afskrivning over flere år.

Afskrivning i Dinero

Dine afskrivninger sker automatisk og bogføres løbende for dig.

  • Alle afskrivninger sker automatisk
  • Større afskrivninger bogføres løbende
  • Afskriv på aktiver og anlægsaktiver

Hvad er forskellen på en afskrivning og straksafskrivning?

Forskellen for afskrivning og straksafskrivning er primært, hvornår du får dit skattefradrag for købet. En anden forskel er, at en afskrivning er regnskabsmæssig, mens en straksafskrivning er skattemæssig.

Der laves en afskrivning på køb og investeringer, som er over grænsen for straksafskrivelser. Skattefradraget deles op over en periode, efterhånden som det taber værdi. Du skal afskrive på dit aktiv, indtil restbeløbet kan straksafskrives – hvilket kan tage flere år.

Hvis du laver en straksafskrivelse, får du hele skattefradraget med det samme. Du kan kun straksafskrive småanskaffelser og udgifter, som ligger under straksafskrivelsesgrænsen.

Afskrivning og bogføring sker helt automatisk i Dinero

Du kan nemt og hurtigt bogføre dine aktiver og anlægsaktiver i vores anlægskartotek. Hvis prisen er under grænsen for straksafskrivelser, afskriver vi automatisk hele beløbet og bogfører det for dig, hvis du har Dinero Pro.

Har du fx købt en computer eller et skrivebord, laves der en afskrivning, hvor du nedskriver hele værdien af aktivet – det kaldes også for en straksafskrivelse. Med de smarte bogføringsskabeloner skal du blot indtaste få informationer. Så klarer systemet resten for dig.

Og bare rolig. Det er også nemt at bogføre og afskrive med Dinero Starter og Starter+. Her skal du først bogføre aktivet og bagefter bogføre afskrivningen. Det tager ikke lang tid, og så er der styr på regnskabet.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram