Sidst opdateret 17/10/2019

Mobil app Android – hvad kan appen?

Vi har en mobil app til både Android og iOS (iphone). Nederst i denne guide kan du se funktionerne til Android appen.

Vi forbedrer løbende på vores mobile app, og du vil derfor hele tiden se nye features blive lanceret. Målet er på sigt, at mobil-appen kan det samme, som hvis du logger ind i Dinero på din computer eller iPad.

I nedenstående punkter kan du se alle app’ens funktioner og se uddybende forklaringer på hvordan de håndteres.

Når appen åbnes bliver man mødt af sit overblik over månedens resultat. I dette tilfælde januar måned 2019. swiper du skærmen til højre eller venstre kan du se overblikket over dine andre måneder

Ønsker du istedet at se resultat for hele året så klikker du blot på årstallet ved siden af, i dette tilfælde 2019

du kan tilmed nederst på overblikket, se hvornår du senest skal afregne din moms, så du aldrig kommer til at glemme din deadline 🙂

I appen kan du hurtigt få et overblik over alle dine salg du har lavet, samt faktura kladder du endnu ikke har godkendt.

trykker du på fanen ‘salg’ bliver du mødt af alle dine oprettede fakturaer. øverst vil dine kladder være og herefter dine ubetalte fakturaer

du kan ydermere øverst både søge direkte på en bestemt faktura eller sortere efter forskellige kriterier

Står du med en kvittering i hånden eller fået tilsendt en faktura på mail, så kan du lynhurtigt få den ind i din bilagsoversigt og klar til bogføring.

start med at trykke på fanen ‘køb’ i appen, hvor du her efter bliver mødt af dette billede.

Man har nu 3 muligheder.
-Tilføj et billede fra dit billedgalleri
-Tag et billede med det samme
-Tilføj en allerede downloadet fil

I dette tilfælde vælger vi at tage et billedet af en kvittering, og når der trykkes ‘Upload til Dinero’ bliver den sendt direkte ind som en kladde til din bilagsoversigt, klar til bogføring 🙂

Dine billeder kommer direkte ind i dit bilagsarkiv du finder i højre hjørne af din side

Nederst i højre side af appen opretter du både ny faktura, tilbud, køb og kontakt. ved at trykke på krydset

I dette tilfælde opretter vi os en faktura og bliver mødt af et billede med forskellige felter der skal udfyldes.

Først vælger vi kontakten fakturaen skal sendes til ved ‘Kunde’. herefter kommer vi ind på oversigten over allerede oprettede kontakter. Du har nu muligheden for at vælge en eksisterende kontakt eller oprette en ny i højre hjørne.

Efter kontakten er valgt gælder det samme princip ved valg af produktet der skal sælges. her kan vi både vælge et allerede eksisterende produkt eller oprette et nyt 🙂

Når det er gjort har vi nu mulighed for at godkende vores faktura og bogføre den direkte ind som et salg i  regnskabet.

Du kan nu inde på din oprettede faktura vælge at sende den til din kundes email, ringe kunden op samt se adressen på kunden.

Husk du også kan registrere den betalt og altså bogføre du har modtaget pengene i dit regnskab 🙂

Du har på din faktura mulighed for at oprette en rabat til din kunde. Der er to muligheder for oprettelse af rabat

mulighed 1:
Du kan ved oprettelsen af dit produkt udfylde feltet ‘rabat’. her kan du f.eks. skrive 10% også vil dinero automatisk trække 10%

Mulighed 2:
Du kan oprette et produkt som du vil gøre normalt når du sælger noget. produktnavnet kalder du for “rabat” også skriver du beløb i minus. F.eks. -1000,-

Når du står inde på dit overblik over dine faktura, har du mulighed for at ‘swipe’ en faktura til venstre.

-kladde fakturaer har du muligheden for at kopiere og slette fakturaen

-godkendte fakturaer har du mulighed for at kopiere og registrere betaling på fakturaen

Som standard står Dinero appen til at indtaste beløb eks. moms ved oprettelse af produkter. Ønsker du at dine produkter istedet skal oprettes ink. moms så er det noget der bliver styret fra din webbrowser.

Du kan når du er logget ind på computeren gå ind under ‘indstillinger -> fakturaindstillinger -> afkryds “beløb inklusiv moms”. Når dette er gjort vil dine produkter nu blive oprettet med moms fra appen af.

Har du modtaget en pdf på mail eller lignende kan du dele denne fil og få den direkte ind i din bogføring.
1. tryk først på de 3 prikker i højre hjørne

2. her efter trykker du på ‘send fil..’

3. til sidst vælger du ‘dinero’ og wupti så kommer du ind i dinero appen klar til at uploade den til dit regnskab 🙂

På samme måde som dine salg kan du også få et overblik over afsendte tilbud. Du finder dem alle under fanen ‘Tilbud’. Her er det muligt at finde tidligere oprettede tilbud samt se igangværende kladder

Tilbudsfanen foregår på samme måde som faktura fanen hvor du i toppen har mulighed for også at søge på et bestemt tilbudsnummer eller kontakt.

Under fanen ‘mere’ -> ‘kontakter’ kan du her oprette nye kontakter på krydset i højre hjørne samt se eksisterende kontakter

Opretter du en ny kontakt bliver du mødt af et billede hvor du skal vælge mellem firma og privat person.

Det vil i fremtiden være muligt at få opdateret dine firmakontakter direkte fra CVR registreret 🙂

Går du ind på din kontakt og trykker på enten kontaktens emailadresse eller telefonnummer får du mulighed for, at skrive eller ringe op 🙂

Giver appen dig udfordringer, når du bruger den?

Nedenfor er nævnt et par af de scenarier, vi er blevet spurgt ind til.

Min app crasher, når jeg trykker på “Køb”? Det gør den typisk, fordi du ikke har givet appen tilladelse til at bruge din telefons kamera. Det giver du den under “Indstillinger” (ikke i selve Dinero-appen, men på din telefon) -> Scroll ned til du finder “Dinero Pro” -> Tryk ind på denne, og sørg for at “Kamera” er slået til.

Hvor finder jeg de bilag, jeg har uploadet med min telefon? Dem finder du under Bogføring -> Bilagsoversigt.

Jeg kan ikke dele min PDF med Dinero -> oplever du problemer med dette så henviser vi til denne guide der fixer problemet  Se her