Opret ApS – sådan stifter du et ApS

Vil du gerne starte dit eget ApS? ApS er en virksomhedsform, som sender et godt signal til omverdenen om, at du har en vis grad af kapital i din virksomhed. For at stifte et ApS skal du være god for 40.000 kr. til startkapital.


Ved et anpartsselskab (ApS) hæftes der ikke personligt for virksomheden, og du kan både vælge at starte et ApS med kun dig selv ved roret, men du kan også vælge at stifte det sammen med flere ejere.

Men hvordan opretter du et ApS? Det allerførste trin er at registrere din virksomhed hos det offentlige. Du får her en grundig guide til, hvordan du rent praktisk og trin for trin bærer dig ad, når du gerne vil oprette et ApS og registrere det hos de offentlige myndigheder.

Find dit NemID frem, så er du klar til at stifte dit ApS

Første step, når du skal registrere en virksomhed, er, at du har dit NemID ved hånden. Det skal du nemlig bruge for at logge dig ind på www.virk.dk, hvor du skal stifte din virksomhed.

For at registrere din virksomhed og blive tildelt et CVR-nummer skal du ved hjælp af dit NemID stifte din virksomhed digitalt – hvad enten du har planer om at starte en enkeltmandsvirksomhed eller et ApS.

Du kan både logge ind og registrere dig ved hjælp af dit personlige NemID eller dit NemID medarbejdersignatur.

Registrering foregår digitalt – opret ApS på ingen tid

Den digitale verden, som vi lever i, gør det muligt for dig at sidde hjemme ved sofabordet og registrere dit anpartsselskab. Har du dit NemID ved hånden, klikker du dig ind på hjemmesiden virk.dk og følger de forskellige trin.

Vi vil nu trin for trin se på, hvordan du skal bære dig af med at stifte dit ApS.

Det første, du bliver mødt af, er forsiden på virk.dk. Her kan du se de forskellige valgmuligheder, du har på siden. Du kan både indberette din årsrapport, søge om refusion, sende en faktura til det offentlige og meget andet. Du skal klikke på “Start virksomhed” for at komme i gang.

Start virksomhed

Dernæst bliver du sendt videre til nedenstående skærmbillede. Her klikker du på “Start selvbetjening” til højre.

Start selvbetjening

Du bliver nu bedt om at logge ind med dit NemID. Du kan både logge ind med dit private NemID eller med din NemID medarbejdersignatur, hvis du har sådan en.

NemID nøglekort

Efter dit login er lykkedes, bliver du bedt om at godkende en række betingelser, inden du giver dig i kast med at oprette din egen virksomhed. Kan du vedkende dig de betingelser, der står skrevet, sætter du et flueben og klikker på “Næste”.

Virksomhedsregistrering

Nu er tiden kommet til, at du skal angive, hvilken type af virksomhed som du gerne vil stifte. Da det er et ApS, vi her har fokus på, vælger du den mulighed, der hedder ‘IVS, ApS, A/S, P/S og SE-selskab’.

Næste skærmbillede giver dig en række valgmuligheder, når det kommer til virksomhedsformer. Her vælger du den, der hedder ‘Anpartsselskab (ApS)’.

Nu tager du hul på den egentlige stiftelse og registrering af din virksomhed, og tiden er kommet til, at du skal angive en række obligatoriske oplysninger.

Hvis du tager et kig ude i venstre side af skærmen, kan du se en forhåndsvisning af de oplysninger, det er et krav, du skal angive. Det drejer sig om oplysninger som stamdata, branche, kapital og ejerforhold.

Når du har angivet de oplysninger, som kræves på skærmbilledet nedenfor, trykker du dig videre på “Næste”. Så kommer du videre til den næste i rækken.

Du bliver automatisk ført gennem de oplysninger, du skal udfylde på denne måde.

Når du er gennem hele rækken af oplysninger, du skal udfylde, er din registrering fuldført. Du har nu gjort, hvad du skal gøre for officielt at stifte dit ApS og blive tildelt et CVR-nummer.

Du vil efter din registrering modtage en mail. Når den er landet i indbakken, kan du tage hul på processen med at få bestilt et firma-NemID, angivet en NemKonto og oprettet en digital postkasse til din virksomhed.

Du er nu stifter af din helt egen virksomhed. Så er det bare i gang med at få kunder i biksen og få banket en omsætning i vejret. Du vil sikkert komme til at løbe stærkt, når først du får din virksomhed op at køre, og du vil blive udfordret på helt nye og anderledes måder.

Hvordan registrerer du andre virksomhedsformer?

Det gør sig gældende for alle virksomhedsformer, at du skal omkring virk.dk og foretage registreringen digitalt. Det gælder både, hvad enten du vil starte en enkeltmandsvirksomhed eller en anden form for virksomhed. Først når du har registreret dig og er blevet tildelt et CVR-nummer, kan du føre forretning med alt, hvad dertil hører på lovlig vis.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du registrerer en enkeltmandsvirksomhed, kan du læse mere i vores guide til enkeltmandsvirksomheder.

Få hjælp til at oprette ApS

Virker det lidt overvældende med regler og indskud af kapital? Hvis du ikke er helt tryg ved at oprette dit ApS med vores trin for trin-guide, kan du få hjælp til at stifte selskabet for dig.

Hos billigselskab.dk hjælper de med at oprette det hele for dig, så du er klar til at komme videre i processen. De hjælper fx med bekræftelse af selskabskapital og alle juridiske dokumenter – opret Aps inden for 24 timer med deres hjælp. Du kan også få hurtig og professionel hjælp til at oprette dit ApS af Legal Desk.

Oftest stillede spørgsmål

  1. Du opretter et ApS på virk.dk ved at klikke på “Start virksomhed” og derefter følge processen. Med vores trin for trin-guide får du klikket de rigtige ting af.

  2. Det kræver ikke meget at oprette et anpartsselskab (ApS). Til selve oprettelsen kræver det ikke mere end dit NemID for at registrere virksomheden på virk.

    Der er et kapitalkrav på 40.000 kroner, når du vil oprette dit ApS. Lovkravet betyder, at du skal indskyde 40.000 kroner i selskabet for at komme i gang.

  3. Det koster et gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670 kroner at oprette et ApS. Derudover er der også et kapitalkrav 40.000 kroner – hvilket betyder, at du (sammen med eventuelle andre ejere) skal indskyde 40.000 kroner i selskabet.

Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er en af Dineros skarpe content-skribenter. Han hjælper med at producere brugbart indhold om alt fra regnskab til revisorregler til såvel Dinero-brugere som andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram