Udgivet 18/06/2021
Læsetid: 7 min.

Opret ApS – sådan stifter du et ApS-selskab

Vil du gerne starte dit eget ApS? ApS er en virksomhedsform, som sender et godt signal til omverdenen om, at du har en vis grad af kapital i din virksomhed. For at stifte et ApS skal du være god for 20.000 kr. til startkapital.

Portræt af Nicklas Aabech
Skrevet af Nicklas Aabech

Ved et anpartsselskab (ApS) hæftes der ikke personligt for virksomheden, og du kan både vælge at starte et ApS med kun dig selv ved roret, men du kan også vælge at stifte det sammen med flere ejere.

Men hvordan opretter du et ApS? Det allerførste trin er at registrere din virksomhed hos det offentlige. Du får her en grundig guide til, hvordan du rent praktisk og trin for trin bærer dig ad, når du gerne vil oprette et ApS og registrere det hos de offentlige myndigheder.

Hvis du er i tvivl, om det er et ApS eller et A/S, du vil have, kan du læse om forskellene her.

Gratis oprettelse af ApS

Det skal være nemt at starte virksomhed. Derfor kan du som kommende Dinero-bruger få oprettet dit ApS gratis, så du kommer flyvende fra start. Læs mere her.

Find dit MitID frem, så er du klar til at stifte dit ApS

Første step, når du skal registrere en virksomhed, er, at du har dit MitID ved hånden. Det skal du nemlig bruge for at logge dig ind på www.virk.dk, hvor du skal stifte din virksomhed. Husk, at det blandt andet koster 670 kr. i gebyr til Erhvervsstyrelsen og 20.000 kr. i startkapital at oprette et ApS.

For at registrere din virksomhed og blive tildelt et CVR-nummer skal du ved hjælp af dit MitID stifte din virksomhed digitalt – hvad enten du har planer om at starte en enkeltmandsvirksomhed eller et ApS.

Du kan både logge ind og registrere dig ved hjælp af dit personlige MitID eller dit MitID medarbejdersignatur.

Dinero er et godkendt regnskabsprogram

Alle pakker i Dinero er certificeret af Erhvervsstyrelsen. Du har fx mulighed for upload af bilag i skyen, bankafstemning og modtage og sende EAN-fakturaer. Fokusér 100% på virksomheden i stedet for støvede paragraffer. Læs mere her.

Registrering foregår digitalt – opret ApS-selskab på ingen tid

Den digitale verden, som vi lever i, gør det muligt for dig at sidde hjemme ved sofabordet og registrere dit anpartsselskab. Har du dit MitID ved hånden, klikker du dig ind på hjemmesiden virk.dk og følger de forskellige trin.

Vi vil nu trin for trin se på, hvordan du skal bære dig af med at stifte dit ApS.

Det første, du bliver mødt af, er forsiden på virk.dk. Her kan du se de forskellige valgmuligheder, du har på siden. Du kan både indberette din årsrapport, søge om refusion, sende en faktura til det offentlige og meget andet. Du skal klikke på “Start virksomhed” for at komme i gang.

Start virksomhed

Dernæst bliver du sendt videre til nedenstående skærmbillede. Her klikker du på “Start selvbetjening” til højre.

Start selvbetjening

Du bliver nu bedt om at logge ind med dit MitID. Du kan både logge ind med dit private MitID eller med din MitID-medarbejdersignatur, hvis du har sådan en.

NemID nøglekort

Efter dit login er lykkedes, bliver du bedt om at godkende en række betingelser, inden du giver dig i kast med at oprette din egen virksomhed. Kan du vedkende dig de betingelser, der står skrevet, sætter du et flueben og klikker på “Næste”.

Virksomhedsregistrering

Virksomhedsregistering

Nu er tiden kommet til, at du skal angive, hvilken type af virksomhed som du gerne vil stifte. Da det er et ApS, vi her har fokus på, vælger du den mulighed, der hedder ‘IVS, ApS, A/S, P/S og SE-selskab’.

Start virksomhed – Vælg virksomhedsform

Næste skærmbillede giver dig en række valgmuligheder, når det kommer til virksomhedsformer. Her vælger du den, der hedder ‘Anpartsselskab (ApS)’.

Vælg anpartsselskab

Nu tager du hul på den egentlige stiftelse og registrering af din virksomhed, og tiden er kommet til, at du skal angive en række obligatoriske oplysninger.

Hvis du tager et kig ude i venstre side af skærmen, kan du se en forhåndsvisning af de oplysninger, det er et krav, du skal angive. Det drejer sig om oplysninger som stamdata, branche, kapital og ejerforhold.

Når du har angivet de oplysninger, som kræves på skærmbilledet nedenfor, trykker du dig videre på “Næste”. Så kommer du videre til den næste i rækken.

Du bliver automatisk ført gennem de oplysninger, du skal udfylde på denne måde.

Virksomhedsnavn

Når du er gennem hele rækken af oplysninger, du skal udfylde, er din registrering fuldført. Du har nu gjort, hvad du skal gøre for officielt at stifte dit ApS og blive tildelt et CVR-nummer.

Du vil efter din registrering modtage en mail. Når den er landet i indbakken, kan du tage hul på processen med at få bestilt et firma-MitID, angivet en NemKonto og oprettet en digital postkasse til din virksomhed.

Du er nu stifter af din helt egen virksomhed. Så er det bare i gang med at få kunder i biksen og få banket en omsætning i vejret. Du vil sikkert komme til at løbe stærkt, når først du får din virksomhed op at køre, og du vil blive udfordret på helt nye og anderledes måder.

Guide til valg af regnskabsprogram

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvilket regnskabsprogram du vil vælge – eller overvejer du at skifte regnskabsprogram? Vi har lavet en guide, hvor du gode råd og anbefalinger til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge regnskabsprogram. Hent den her.

Hvordan registrerer du andre virksomhedsformer?

Det gør sig gældende for alle virksomhedsformer, at du skal omkring virk.dk og foretage registreringen digitalt. Det gælder både, hvad enten du vil starte en enkeltmandsvirksomhed eller en anden form for virksomhed. Først når du har registreret dig og er blevet tildelt et CVR-nummer, kan du føre forretning med alt, hvad dertil hører på lovlig vis.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du registrerer en enkeltmandsvirksomhed, kan du læse mere i vores guide til enkeltmandsvirksomheder.

Få hjælp til at oprette ApS

Virker det lidt overvældende med regler og indskud af kapital? Hvis du ikke er helt tryg ved at oprette dit ApS med vores trin for trin-guide, kan du få hjælp til at stifte selskabet for dig.

Vi tilbyder lige nu en gratis stiftelsespakke, hvor du kan få oprettet dit ApS – uanset om det er holding eller drift. Det er nemt, og al sagsbehandling er inkluderet.

Oftest stillede spørgsmål

Du opretter et ApS på virk.dk ved at klikke på “Start virksomhed” og derefter følge processen. Med vores trin for trin-guide får du klikket de rigtige ting af.

Det kræver ikke meget at oprette et anpartsselskab (ApS). Til selve oprettelsen kræver det ikke mere end dit MitID for at registrere virksomheden på virk.

Der er et kapitalkrav på 20.000 kroner, når du vil oprette dit ApS. Lovkravet betyder, at du skal indskyde 20.000 kroner i selskabet for at komme i gang.

Det koster et gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670 kroner at oprette et ApS. Derudover er der også et kapitalkrav 20.000 kroner – hvilket betyder, at du (sammen med eventuelle andre ejere) skal indskyde 20.000 kroner i selskabet.

Del denne artikel

  • Del på Facebook
  • Del på Linkedin
  • Del på X
  • Kopier link

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

13 kommentarer

  1. Kunne man eventuelt overveje at få opdateret denne guide…. Blandt andet ved at udskifte de mange NemID-referencer. For det findes jo ligesom ikke længere.

    1. Hej Jesper

      Vi har meget indhold, og vi forsøger altid at holde det så opdateret som muligt.

      Du har helt ret i, at NemID ikke findes længere, men den fætter/kusine, MitID er heldigvis kommet til.

      De bedste hilsner

      Lasse fra Dinero

  2. Hej Nicklas. Jeg er ved at oprette et holding selskab samt et datterselskab under.. Ved du om jeg skal have en konto til hver selskab? vedtægterne der skal sendes med, har jeg læst mig til, er vigtig at det er korrekt formuleret i forhold til ikke at være forpligtiget til stat. aut revisor årligt. det skal stå der, ellers er selskabet aut. forpligtigtiget i den retning. kan du henvise til et sted hvor den juridiske tekst kan bruges, da den er generel. har styr på de andre ting.. og kan derfor ikke se nødvendigheden i hverken at bruge advokat eller revisor til at udfærdige… banken får jeg til at dokumentere de 40.000 står på kontoen… tror faktisk beløbet er ændret (reduceret) her i 2025??!! vigtig at kontoen er oprettet inden oprettelse af selskab. dejligt hvis du kan hjælpe.. Er kunde hos Jer i mit enkelt mands ejet selskab 🙂 Hilsen Tine

    1. Hej Tine

      Ja, du skal have en konto til hvert selskab, da der er tale om to separate virksomheder.

      Ift. statsautoriseret revisor skal det fremgå af stiftelsesdokumentet, at virksomhedens årsregnskab ikke skal revideres. Derudover skal du sørge for, at det ikke står i vedtægterne, at det skal det – der kan være krav om det ved store beløb i aktiver og passiver (det lyder dog ikke umiddelbart til at være relevant her). Læs mere her: https://erhvervsstyrelsen.dk/fravalg-af-revision

      Jeg vil altid anbefale at bruge en rådgiver ift. dokumenterne, men det er ikke et krav. Det er en form for sikkerhed for, at de forskellige ting indeholder det, de skal – og er korrekt udformet. Læs mere om vedtægter her: https://dinero.dk/ordbog/vedtaegter/

      Lovforslaget om at reducere startkapitalen fra 40.000 til 20.000 kroner er vedtaget (og trådte i kraft her ved årsskiftet), men det er ikke teknisk muligt hos Erhvervsstyrelsen endnu. Når deres system er opdateret, vil det koste 20.000 kroner. De siger selv, at det bliver en gang i Q1. https://dinero.dk/nyheder/saenket-kapitalkrav-aps-equity-crowdfunding/

      Vi har lige nu et tilbud om gratis selskabsstiftelse, der måske kunne være relevant for dig. Det kan du læse mere om her: https://dinero.dk/selskabsstiftelse/

      Jeg håber, det var svar på dine spørgsmål 🙂 Ellers er du velkommen til at skrive til os på chatten.

      De bedste hilsner

      Lasse fra Dinero

  3. Hej Jeg følger lige tråden, og har flg. spørgsmål 1) Hvis man skal bruge revisor eller advokat til hjælp med at dokumentere/garantere at pengene er i firmaet , bør i da ikke også nævne denne udgift i jeres oplæg? jeg går ikke udfra at de gør det gratis? så man skal nærmere op med omkring 45.000,- for at oprette et aps. Spgml. 2) Må man bruge af den indskudte kapital i firma regi, når man så starter op?

    1. Hej Michael

      Udgiften kan sagtens trækkes fra i de 40.000 kr. Du er på ingen måde tvunget til at ligge advokat/revisor udgiften oveni. Starter du med 40.000 i selskabskapital og de tager 5000 kr for deres service, vil der blot kun overføres

      Til dit andet spørgsmål, så ja du må gerne bruge pengene. Ligesom du bruger pengene på advokat/revisor.

      Rigtig dejlig dag ☀️

  4. Hvad gør man hvis man vil indskyde en Atv istedet – hvilken dokumentation skal der til ifht værdien ?

    1. Hej Pernille

      Hvis du ønsker at stifte et ApS, altså et selskab med nogle værdien af nogle aktiver, så er der tale om et apportindskud og det skal du have en revisor til at hjælpe dig med. Da der skal laves en konkret værdiansættelse af det konkrete aktiv og revisoren skal dermed hjælpe dig med stiftelsen af selskabet.

      Lasse – Dinero Support

  5. Hej 🙂 Kan I lave en guide til hvordan man gør, hvis man i forvejen har en enkeltmandsvirksomhed, som man ønsker at lave til ApS?

    1. Hej Ida

      Beklager det meget sene svar, dit spørgsmål må være forsvundet et sted.

      Der vil være tale om en skattefrivirksomhedsomdannelse og her skal du have en revisor til at hjælpe dig med den konkrete omdannelse.

      De bedste hilsner – Lasse, Dinero Support

  6. Hej Peter

    Der er 3 måder, hvorpå du kan bekræfte din kapital: 1. Du får en erklæring fra en advokat, hvor de bekræfter, at pengene er sat ind på deres bankkonto og de så er tilhørende dit stiftende selskab.

    2. Ovenstående erklæring kan du også få hos en godkendt revisor. Her indsætter du også kapitalen på en klientkonto hos dem, hvor kapitalen så kan bekræftes.

    3. Banken kan bekræfte kapitalen er indsat på en bankkonto, som er oprettet til det nye selskab, men det er nok ikke alle banker der vil det før selskabet er oprettet, men det er en mulighed hos nogle banker.

    Håber ovenstående kan hjælpe dig lidt videre.

    Lasse – Dinero Support

  7. Hej Nicklas Jeg syntes du kommer meget hurtigt over kapitalkravet? Hvordan dokumenterer jeg det? Hos virk.dk siger de, at man skal vedlægge en kontoudskrift fra firmaets bank-konto; men banken siger, at jeg ikke kan få en konto, før jeg har fået et CVR nummer. Det bliver lidt cirkulært. Hvordan bryder jeg cirklen? Har jeg overset noget helt elementært?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram