Udgivet 14/06/2021

Enkeltmandsvirksomhed årsregnskab – Krav, frist & skabelon

I indlægget her kan du læse om fristerne og kravene til årsregnskab for din enkeltmandsvirksomhed, ligesom du kan downloade et eksempel på årsregnskab for enkeltmandsvirksomhed.

Portræt af Nicklas Aabech
Skrevet af Nicklas Aabech
Læsetid: under 2 min.
Enkeltmandsvirksomhed årsregnskab – Krav, frist & skabelon

Som enkeltmandsvirksomhed har du ikke nogen pligt til at udarbejde et årsregnskab, men vælger du alligevel frivilligt at kaste dig over det, skal du huske kravene for personligt ejede virksomheder i regnskabsklasse A.

I det følgende kan du læse om krav til årsregnskabet for en enkeltmandsvirksomhed, dykke ned i, hvilke frister du skal være opmærksom på – og hente din skabelon til årsregnskabet.

Krav til årsregnskab for enkeltmandsvirksomheder

Da enkeltmandsvirksomheder, som nævnt, hører under regnskabsklasse A, er det altså kravene hertil, du skal kigge efter i sømmene. Hvis du vælger at udarbejde årsregnskabet, skal du derfor overholde kravene herunder:

Hvis en godkendt revisor har underskrevet en revisorpåtegning- eller erklæring til dit årsregnskab, så skal den indgå i årsrapporten.

Skabelon til årsregnskab for enkeltmandsvirksomhed

For at hjælpe dig på vej, har vi lavet en skabelon for årsregnskab til dig, som har en enkeltmandsvirksomhed. Skabelonen kan du bruge som eksempel på et årsregnskab – men vær opmærksom på, at skabelonen alene er vejledende og ikke skal ses som et juridisk dokument eller bindende rådgivning. 

Skabelonen til årsregnskab er lavet i Excel og indeholder en resultatopgørelse samt en balance, fordi de to elementer som sagt skal indgå i årsregnskabet for enkeltmandsvirksomheder. 

Download skabelon

Skabelon til årsregnskab: Få en gratis skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Indberetning og frist

Andre regnskabsklasser skal indberette årsregnskabet til Erhvervsstyrelsen, men ikke dig, der har en enkeltmandsvirksomhed. Årsagen er, at der slet ikke er krav til overhovedet at udarbejde det. Det betyder også, at du slipper for at overholde nogen frister til årsregnskabet.

Hvis du henter vores digitale regnskabskalender, kan du se alle vigtige frister for din enkeltmandsvirksomhed direkte i din egen kalender.

Hvorfor overhovedet lave et årsregnskab som enkeltmandsvirksomhed?

Efter at have læst ovenstående undrer du dig måske over, hvorfor du så overhovedet skal udarbejde et årsregnskab.

Et argument kan være, at interessenter, som eksempelvis banken eller investorer, har bedt om at se din enkeltmandsvirksomheds årsregnskab for at få et indblik i din virksomheds økonomi. 

Hvis det er tilfældet, skal du altså udarbejde resultatopgørelse og balance for din enkeltmandsvirksomhed – og så kan du med fordel bruge vores skabeloner til selv samme.

Oftest stillede spørgsmål

For at lave et årsregnskab for en enkeltmandsvirksomhed skal du først og fremmest udarbejde en resultatopgørelse og balance.
Se i indlægget her, hvordan du ellers laver et årsregnskab som enkeltmandsvirksomhed, og brug vores skabeloner til at komme godt i gang.

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram