Opret ApS uden kapital – Oprettelse af ApS med apportindskud

Når du vil oprette et anpartsselskab, kræver det, at du kan lægge 40.000 kr. i startkapital. Hvis du ikke har mulighed for at skaffe kapitalindskuddet i kontanter, kan du oprette selskabet ved at indskyde aktiver i stedet. Du kan i dette blogindlæg læse mere om, hvordan du opretter et ApS uden kapital.


Opret ApS uden kapital – Sådan gør du 

Når du skal stifte et anpartsselskab, skal du registrere din virksomhed, så du kan få et CVR-nummer

Det er nemt at oprette et anpartsselskab, og det hele foregår digitalt på Virk.dk. Når du opretter et ApS, skal du tage stilling til, om du vil lægge startkapitalen på 40.000 kr. i kontanter eller ved hjælp af et apportindskud, som du kan læse mere om i de følgende afsnit.

Du kan i denne guide læse, hvordan du stifter et ApS trin for trin. 

Hvad er et apportindskud?

Et apportindskud er et indskud af aktiver, som skal have en økonomisk værdi, og som ikke er kontanter. Et apportindskud anvendes til at opfylde kravet om startkapital i forbindelse med oprettelse af et selskab

Der er bl.a. et kapitalkrav på 40.000 kr., når du starter et anpartsselskab. Hvis du ikke har mulighed for at lægge 40.000 kr. i kontanter, kan du gøre brug af et apportindskud, og dermed oprette et ApS uden kapital.

Hvad kan et apportindskud være?

Du kan anvende aktiver, der har økonomisk værdi, som apportindskud, hvis du gerne vil oprette dit ApS uden kapital.

Det kan fx være:

 • Kontormøbler
 • Udstyr
 • Maskiner
 • Biler
 • Værktøj. 

Du kan ikke anvende tjenesteydelser som apportindskud. 

Hvordan opretter jeg et ApS med apportindskud?

Før du kan stifte et anpartsselskab med apportindskud, skal du have en godkendt revisor til at vurdere, hvor meget dine aktiver er værd. Det gør revisoren ved at udarbejde en vurderingsberetning.

Hvad er en vurderingsberetning?

En vurderingsberetning er en vurdering, der bruges i forbindelse med oprettelse af ApS uden kapital men med et apportindskud. Vurderingsberetningen beskriver, hvad dine aktiver er værd. 

Hvis du opretter et ApS med kontanter, er der som udgangspunkt ikke krav om, at du skal lave en vurderingsberetning.

Vurderingsberetningen skal foretages af en godkendt revisor og vedhæftes selskabets  stiftelsesdokumentet. Formålet med vurderingsberetningen er at beskrive aktiverne og dokumentere samt gøre opmærksom på, at aktiverne er vurderet.

Har du brug for en revisor til at hjælpe dig med vurderingsberetningen i forbindelse med oprettelse af ApS uden kapital? Så har vi gjort det nemt for dig at finde en revisor nær dig

Oftest stillede spørgsmål

Et apportindskud er aktiver af økonomisk værdi, der ikke er kontanter. Apportindskud anvendes, hvis du ikke har mulighed for at lægge 40.000 kr. i kontanter i startkapital, når du opretter et anpartsselskab.

Det er nemt og hurtigt at oprette dit selskab på Virk.dk. Når du opretter et ApS uden kapital og med et apportindskud, skal du have en vurderingsberetning af en godkendt revisor. En vurderingsberetning er en vurdering af, hvor meget dine aktiver er værd.

Portræt af Laura Vestmark
Laura Juul Vestmark
Laura er vores Marketing Assistant. Hun hjælper bl.a. med at producere indhold om regnskabsrelaterede begreber og regler til dig, som ønsker at blive klogere på regnskab på en let forståelig måde.

Skriv en kommentar

6 kommentarer

 1. Hej. Kan i anbefale en revisor til, at oprette et Aps uden de 40000kr. alternativ har jeg 40000 kr at gøre godt med, men hvor hurtigt kan jeg trække de 40000 kr ud igen? og kan jeg bruge min privatkonto til dette? eller skal det være erhvervskonto?

  1. Hej Jonas

   Det er et lovpligtigt krav at man skal have 40.000 kr i startkapital. Det er ikke revisoreren der tager det men din virksomhed som du opretter. du kan derfor ikke undgå de 40.000 kr

   Du kan heller ikke bare hive dem ud igen, det er en del af det at starte virksomheden op. Hiver du dem ud igen så skal du lave en lønseddel til dig selv på pengene også skal du altså betale skat af de 40.000 kr.

   Så spørgsmålet er måske om du ikke bare skal oprette dig en Enkeltmandsvirksomhed i stedet for hvis du ikke har pengene alligevel til at oprette et ApS der kan være dyrt i drift?

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen, Dinero Support

  1. Hej Tanja

   Det er en revisor som skal vurdere om hvad du kan indskyde som apportindskud. Du skal derfor have fat i en revisor, som kan hjælpe dig med dette spørgsmål.

   Du ønskes en rigtig god dag! 😊

   De bedste hilsner Sana – Dinero Support.

  1. Hej Michael

   Varelager er et super eksempel på et apportindskud. Ja, det kan du, du skal bare have en vurderingsberetning fra en godkendt revisor 🙂

   De bedste hilsner Jonathan S. Dinero Support

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram