Udgivet 14/01/2022

Fordele og ulemper ved hobbyvirksomhed

En hobbyvirksomhed er for dig, som ønsker at lave en mindre virksomhed ud af din personlige hobby, men uden at det er med et erhvervsmæssigt fokus. Det er altså ikke med en hobbyvirksomhed, at du får en bankkonto som Elon Musk.

Clara Andreasen
Skrevet af Clara Andreasen
Læsetid: 4 min.
Hobbyvirksomhed med strikning

Indlægget er en del af vores ny virksomhed-univers

Hvad er en hobbyvirksomhed egentlig?

En hobbyvirksomhed er en virksomhed, som ikke har et erhvervsmæssigt hovedfokus, men i stedet har fokus på din personlige hobby. Det vil sige, at du med en hobbyvirksomhed har mulighed for at sælge ud af de produkter, som du brænder for at bruge din fritid på.

Det kan fx være:

 • Uddannelses- og boligformål
 • Sportsinteresser såsom ridning, hestevæddeløb, sejlads, mv.
 • Dyrehold som ponyer, hunde, kaniner, høns og lign. 

Det kan også være, du er en haj til at strikke sweatre, eller du måske er den nye Vincent van Gogh og maler de flotteste malerier hjemme i garagen. Med en hobbyvirksomhed har du altså mulighed for at sælge ud af dine produkter.

Krav til en hobbyvirksomhed

Det eneste krav, der er til en hobbyvirksomhed, er, at det er din hobby og dermed ikke en indtægtskilde, som du er afhængig af. Det betyder dog ikke, at der er et loft for omsætningen i din hobbyvirksomhed. Der er nemlig ingen krav om, hvor stor en omsætning du må have. 

Du skal blot være opmærksom på at med en hobbyvirksomhed, må du kun trække omkostninger fra, som har direkte indflydelse på din hobbyvirksomhed. Det betyder, at garn og strikkepinde kan trækkes fra. 

Du kan også trække maling og lærred fra, men du kan eksempelvis ikke få lov til at trække dit arbejdstøj fra.

En anden ting du bør være opmærksom på, er, at du ikke kan få et personligt skattefradrag, hvis du har underskud i virksomheden. Det skyldes, at en hobbyvirksomhed ikke er en erhvervsmæssigt virksomhed.

Fordele ved en hobbyvirksomhed

Der er en lang række fordele ved at have en hobbyvirksomhed:

 • Du slipper for at oprette et CVR-nummer
 • Du kan trække de udgifter fra, som har at gøre med driften i din hobbyvirksomhed
 • Hvis du har underskud, skal du ikke indberette noget til Skattestyrelsen
 • Med en hobbyvirksomhed slipper du typisk for at bekymre dig om moms. Også selvom du kommer over den normale grænse på 50.000 kr.
 • Du betaler ikke AM-bidrag af indtægten, som ellers er normalt for lønmodtagere

Skatteregnskabet for en hobbyvirksomhed er dejlig nemt. Du skal blot trække udgifter fra indtægter for at få overskuddet. Dit overskud skal så indberettes i din selvangivelse

Du skal dog i visse tilfælde være opmærksom på, at selvom din virksomhed skattemæssigt anses som en hobbyvirksomhed, så er der enkelte tilfælde, hvor omstændighederne gør, at din hobbyvirksomhed anses som en økonomisk virksomhed i momslovens forstand.

Ulemper ved en hobbyvirksomhed

Der er ikke særlig mange ulemper ved en hobbyvirksomhed, hvis dit formål selvfølgelig bare er at fokusere på din hobby og ikke at tjene penge. Med en hobbyvirksomhed er der blot nogle få ting, du lige skal være opmærksom på:

 • Du kan ikke få et personligt skattefradrag, hvis du har underskud i din hobbyvirksomhed
 • Du kan kun trække omkostninger fra, som har direkte indflydelse på din hobbyvirksomhed

Det kan altså både være en fordel og ulempe for dig, at du kun kan trække omkostninger fra, som har en direkte forbindelse til det, du sælger – alt efter hvordan du vælger, at se på det.

Hvem beslutter, om din virksomhed er en hobbyvirksomhed?

Er du i tvivl om en hobbyvirksomhed, er det rigtige for dig? Så skal du bare vide, at det er Skattestyrelsen, der tager den endelig beslutning om, din virksomhed er en hobbyvirksomhed eller en erhvervsvirksomhed. Denne beslutning tager Skattestyrelsen på baggrund af: 

 • Hvad formålet er med din virksomhed. Altså om du gør det for at skabe økonomisk gevinst eller bare for din egen interesses skyld. 
 • Hvor stor din virksomhed er. Du må fx ikke arbejde fuldtid i din hobbyvirksomhed, eller have lønnede ansatte.
 • Hvordan økonomien er i din virksomhed. Skattestyrelsen kigger på om, du har underskud eller overskud.

Sådan kommer du i gang

Det er helt simpelt at gøre din hobby til en virksomhed og dermed starte en hobbyvirksomhed. Du skal blot gemme dine kvitteringer, når du køber og sælger noget i virksomheden, så du kan beregne overskud og derefter betale skat af det.

Hvis du bruger Dinero i din hobbyvirksomhed, har du altid styr på indtægter og udgifter, ligesom du også nemt kan holde styr på kvitteringer og andre bilag

Så det er bare at komme i gang og lade andre få glæde af din hobby. 

Oftest stillede spørgsmål

En hobbyvirksomhed er kendetegnet ved, at virksomheden har fokus på din personlige hobby og ikke har et erhvervsmæssigt fokus.

Der er ikke noget loft for, hvor meget du må omsætte for i en hobbyvirksomhed. Virksomheden skal bare være drevet på baggrund af din hobby og ikke være en indtægtskilde, du er afhængig af. 

Det er Skattestyrelsen, som bestemmer, om din virksomhed er en hobbyvirksomhed eller erhvervsvirksomhed.

Hvis du har overskud i din hobbyvirksomhed, skal du blot indberette det i selvangivelsen. Med en hobbyvirksomhed slipper du for at betale AM-bidrag.

Clara Andreasen
Clara Andreasen
Clara Andreasen er marketing assistant hos Dinero. Hun hjælper med at tage de tunge og svære regnskabsbegreber og -regler ned på et niveau, hvor alle iværksættere kan forstå det - så du kan slippe for at gennemsøge nettet for at finde en tekst, som er forståelig uden en økonomisk baggrund.

Skriv en kommentar

59 kommentarer

 1. Hej spørgsmål til panelet Jeg købte for år tilbage en popcornsmaskine og en candyfloss maskine

  Jeg gå med idén om at tage med ud til hundeudstillinger 5 til 10 gange over sommeren og glæde børn og barnlige sjæle med at stå og lave lidt candyfloss og popcorn. Mit ønske er at det kun skal bære økonomisk forbruget og evt til Leje af stadepladsen/stan Er det en hobbyvirksomhed eller en virksomhed med økonomiskprofit forøjemed Så hvad skal jeg registreret som her og på virk og hvad det nu ellers hedder.

  1. Hej Nicolaj

   Skattestyrelsen kigger på flere ting, når de vurderer, om din virksomhed er en erhvervsmæssig virksomhed eller en ikke-erhvervsmæssig virksomhed. Du kan læse mere på skat.dk (hvor der også er en guide/test): https://skat.dk/erhverv/egen-virksomhed/afklar-virksomhedens-skatteforhold

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 2. Jeg har et alm fuldtidslønmodtager job, men kunne tænke at tage nogle kurser med kraniosakralterapi. Ikke for økonomiens skyld for af personlig interesse. Må jeg lave en hobbyvirksom ved siden af mit faste job, hvor jeg tilbyder behandlinger? Jeg har ikke planer om at forlade mit almindelige job.

  1. Hej Stine

   Det tyder på, at du godt kan starte en hobbyvirksomhed. Det er dog også vigtigt at sige, at Skattestyrelsen i nogle tilfælde kan vurdere, at det er en “rigtig” virksomhed, du driver – ikke en hobbyvirksomhed. Det afhænger af flere ting, mens hvis det er få behandlinger, burde du godt kunne gøre det. Det er dog med ovenstående forbehold in mente. Kontakt eventuelt Skattestyrelsen, hvis du er i tvivl.

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 3. Når det er en hobbyvirksomhed som er non-profit, så er det voldsomt dyrt at oprette en erhvervskonto. Hvad kan I anbefale man gør her?

  1. Hej Gry

   Ja erhvervskonto til hobby virksomhed, kan være en dyr fornøjelse. Det eneste alternativ er at bruge sin private konto hvis du har meget lidt indtægter og banken tillader det.

   Rigtig dejlig dag ☀️

 4. Hej. Hvis man har en flok ponyer som man bruger til rideundervisning/guidede ture (mod betaling) i sommerhalvåret (1 dag i ugen) og man har andre til at komme og undervise eller tage med på ture (som de får penge for fra gang til gang) er det så hobbyvirksomhed? Eller noget andet?

  1. Hej Heidi

   Vi kan desværre ikke vejlede inden for hvorvidt din virksomhed hører under en hobbyvirksomhed 🙏 Jeg vil derfor anbefale du kontakter SKAT og rådfører dig hos ift. denne konkrete sag. Du kan alternativt også læse mere om hobbyvirksomheder i guiden her: https://dinero.dk/ordbog/hobbyvirksomhed/

   Du må have en rigtig dejlig dag!

   De bedste hilsner, Theresa – Dinero support

  2. Hej Heidi

   Det kunne godt lyde som om det går ind under hobby. Kommer helt an på hvor meget du tjener på det, da du som udgangspunkt ikke må have en forretningkørende som hobby virksomhed.

   Ellers er vi ude i en PMW

   Rigtig dejlig dag

 5. Skal man betale skat af den først tjente krone i en hobbyvirksomhed eller er de første fx 50.000 fritaget for beskatning?

  1. Hej Trine

   Du bliver beskattet af dit overskud uanset om det så kun er på 500 kr. eller 10.000 kr. og det gælder fra første krone.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 6. Hej Mustafa

  Som en hobbyvirksomhed, hvor formålet primært er selvudvikling og ikke at drive en erhvervsmæssig virksomhed, behøver du normalt ikke at registrere virksomheden hos Erhvervsstyrelsen eller få et CVR-nummer.

  Hvis du ønsker at føre regnskab over din hobbyvirksomhed, kan du gøre det for at få et overblik over indtægter og udgifter. Du kan indberette eventuelt overskud eller underskud fra din hobbyvirksomhed i din personlige selvangivelse.

  Når det kommer til udgifter, herunder teknisk udstyr, som du har købt i Tyrkiet til brug i din hobbyvirksomhed, må du kun trække omkostninger fra, som har direkte indflydelse på din hobbyvirksomhed.

  Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal indberette det, vil jeg anbefale, at du skriver til vores chat-support, som sidder klar hver dag i tidsrummet 08-23, eller kontakter SKAT.

 7. Kære Dinero Mange tak for den informative artikel. Jeg har et par spørgsmål: Jeg har en hobby for elektronik, rettere sagt smartphone reparation. Det er udelukkende med det formål at jeg gerne vil udvikle mig inden for området så vi taler om langt under de 50.000kr. Jeg tænker heller ikke jeg skal have et CVR nr. da jeg som sagt kun vil bruge det som selvudvikling. – Behøver jeg registrere min hobbyvirksomhed? Kan jeg i princippet lave regnskab over min overskud og underskud og indberette i selvangivelsen? – Jeg har købt nogle teknik udstyr (loddetin, tinsugetråd, handsker, lodde- og aflodningsmaskine, lim m.m.) fra Tyrkiet. Kan jeg trække udgifter fra som er købt i Tyrkiet i skat? Hvis, ja hvilken rubrik skal jeg bruge?

 8. Hej. Hvordan skal en hobbyvirksomhed registreres i Dinero. Personligt ejet, anden virksomhed eller noget helt andet?

  1. Hej Claus

   Jeg ville oprette det som “Anden virksomhedstype” og ville så sige nej til spørgsmålet om, at din virksomhed er momsregistreret. Så får du den helt rigtig kontoplan 🙂

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 9. Hej, jeg vil gerne begynde at sælge hæklede dyr. Jeg har allerede masser af garn hjemme, noget har jeg købt, andet har jeg fået i gave. Er det så muligt at trække prisen af materialet fra, når jeg ikke har en kvittering?

  1. Hej Nina

   Nej, du kan ikke fratrække sådan udgifter i et regnskab, når du ikke har et bilag for det, desværre.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 10. Tusinde tak for en meget informativ side. Jeg er så småt startet op med at tage billeder til bryllupper, konfirmationer, og andre familieevents…det første år var for familie og venner og ganske gratis, og jeg elsker det…men bruger jo lidt tid på det, så nu er jeg begyndt at tage en symbolsk betaling…jeg er sådan i tvivl om jeg skal se det som en hobbyvirksomhed eller om jeg skal oprette en EMV og få et CVR. Der begynder nemlig at komme flere “kunder” til, som jeg ikke har nogen relationer til. Hvis man fortsætter som hobby – må jeg så reklamere på fx Facebook – og kan jeg trække fx fotokurser, internet og kørsel fra

  1. Hej Marlene

   Definitionen på hobbyvirksomhed er lang og omfattende; og det er SKATs vurdering, hvorvidt om dit foretagende kan defineres som en hobbyvirksomhed. Advodan har en rigtig fin definition på, hvorvidt om ens aktivitet kan opfattes som en hobbyvirksomhed: https://www.advodan.dk/da/erhverv/viden-til-dig/hobbyvirksomhed-fa-svar-pa-de-6-hyppigste-sporgsmal/

   Alternativt kan man også kontakte SKAT for at høre deres syn på det.

   Der er som sådan ikke krav som freelancer, om at skulle oprette et CVR-nummer. Derfor kan du sagtens udføre disse opgaver uden et CVR-nummer eller uden at definere det som en hobbyvirksomhed. I sådan et tilfælde vil du skulle registrere det som B-indkomst på din årsopgørelse.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

  1. Hej G. Holm

   Ja det kan du godt. En ting du bør være opmærksom på, er, at du ikke kan få et personligt skattefradrag, hvis du har underskud i virksomheden, og du skal huske at en hobbyvirksomhed ikke har et erhvervsmæssigt hovedfokus, men i stedet har fokus på din personlige hobby.

   Håber det giver mening!

   De bedste hilsner Endrit – Dinero Support

 11. Hej. Kan man have en helt gratis Dinero konto til regnskab for hobbysalg, eller er det kun gratis i en periode ? her er der tale om salg af malerier og håndarbejder. vh Anne Lise

  1. Hej Anne Lise

   Ja, Dinero Starter er helt gratis 🙂

   Når du opretter dig, får du 30 dages gratis Dinero Pro, så du får mulighed for at teste de mange Pro-funktioner af. Når de 30 dage er gået, skal du ikke gøre noget, hvis du vil fortsætte med Starter.

   De bedste hilsner

   Lasse fra Dinero

 12. Hvad med forsikring, skal man have en erhvervsforsikring når man har en hobby virksomhed?

  1. Hej Josefine

   Det er svært at svare på uden mere information 🙂

   Jeg kan anbefale dig at læse mere her: https://dinero.dk/tips/sammenlign-erhvervsforsikringer/

   De bedste hilsner

   Lasse

 13. Hypotetisk: Jeg har en hobbyvirksomhed. Jeg sælger en taske via min hjemmeside (mobilepay). Pris på tasken er 500kr, udgifterne til den er 100. Hvor meget jeg tage fra af tilbageværende 400 til skat?

  1. Hej Pernille

   Hvis der er tale om en hobbyvirksomhed og du har et overskud på 400 kr. på salget af en taske, så vil du blive beskattet af overskuddet som B-indkomst.

   Det vil være med din personlige skatteprocent og den ligger typisk omkring 38%, men kan være et sted i mellem 38% til 53%, alt afhængig af om du betaler topskat eller ej.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 14. Hej! Jeg maler, ikke som Van Gogh – men næsten:-) Kan jeg trække rejseudgifter fra såsom inspirationsrejser til Lousiana i Nordsjælland eller til Italien, fx Firenze? Hvad med kursusudgifter til malekurser? mvh Karin

  1. Hej Karin

   Det er helt generelt svært, at trække sådan udgifter fra i dit regnskab, hvor du ser det som inspiration, så ser SKAT ofte denne type udgifter for at være private. Hvis du kan dokumentere at der er tale om noget der klart og udelukkende er arbejdrelateret, kan det trækkes fra, men ellers ville jeg generelt være meget påpasseligt med det.

   Hvis du i forvejen maler og dermed udvider din viden/evner herom, så vil du kunne trække udgifterne fra til sådan et kursus 🙂

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 15. Hej Dinero, Jeg ser ud til at kunne lave noget småt arbejde i form af hjælpe-ydelser til andres hjemmesider. Noget som er en hobby grundet min nuværende uddannelse og ikke en erhervsindtægtskilde som jeg allerede har gennem mit studiejob. Hvad er reglerne hvis betalingen i hobby virksomheden er i form af f.eks. en telefon i stedet for kontanter?

  1. Hej Vilhelm

   Som udgangspunkt er gaver også skattepligtige på samme måde som kontanter, når man ikke er fuldtidsansat i en virksomhed, Så du vil formentlig skulle se det som en almindelig indtægt du skal have ind på din personlige selvangivelse.

   rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen, Dinero Support

 16. Jeg er under uddannelse som. Kropsterapeut. Jeg skal i løbet af min uddannelse give behandlinger. Jeg påtænker at tage en lille betaling for det. Det vil være omkring 10 behandlinger på en måned. Altså slet ikke nær fuld tid og en ret lille indkomst. Kan jeg gøre det som hoobyvirksomhed? Det primær formål er at øve mig og opfylde kravene på min uddannelse.

  1. Hej Maiken

   Der vil nok være tale om en konkret vurdering der skal foretages i dit tilfælde her.

   Jeg kan godt se hvorfor du tænker at det måske kan gå under en hobbyvirksomhed i dit tilfælde her. Dog kan jeg også se argumenter for, hvorfor der måske er tale en erhvervsmæssig virksomhed. Her tænker jeg specifikt på, om de kunder du behandler under din uddannelse faktisk er en start på at skaffe et mindre kundegrundlag til en evt. selvstændig virksomhed efter endt uddannelse.

   Jeg vil derfor anbefale du lige tager fat i SKAT eller en revisor, som kan svare dig mere konkret på om du kan gå under kategorien “Hobbyvirksomhed”

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 17. Som i ovenstående besked, så tør vi desværre ikke lige svare på det, da vi ikke kender reglerne inden for området nu når din virksomhed allerede er blevet lukket.

  Mit umiddelbare gæt vil være Nej til at du kan begge ting, hvis jeg kender skattestyrelsen godt nok :o)

  Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen – Dinero Support

 18. Og PS. Hvis det ikke er muligt, kan jeg så omsætte for op til 50.000 kroner, uden at SKAT kan komme efter mig, da jeg så ikke behøver et CVR-nummer? Jeg er nemlig lidt forvirret omkring, hvor grænsen går på, hvornår det betragtes som om, man tjener penge (for det gør alle vel, selvom det er en hobby) og hvornår det ikke længere er en hobby. Jeg har talt med SKAT, men deres svar er meget vage. Måske I kan hjælpe mig mere på vej. Tak.

  1. Som i ovenstående besked, så tør vi desværre ikke lige svare på det, da vi ikke kender reglerne inden for området nu når din virksomhed allerede er blevet lukket.

   Mit umiddelbare gæt vil være Nej til at du kan begge ting, hvis jeg kender skattestyrelsen godt nok :o)

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen – Dinero Support

 19. Hejsa. Tak for en god artikel. SKAT har afmeldt mit CVR-nummer midlertidigt, fordi jeg fik en stor uventet regning på grund af en revisorfejl. Jeg har derfor fået et lønmodtagerjob som min primære indtægtskilde, så jeg kan spare op og betale regningen og få genaktiveret mit CVR-nummer. Må/kan jeg indtil da drive hobbyvirksomhed, hvis min hobbyvirksomhed slet ikke er associeret med min gamle business eller kan den endda være associeret? Tak.

  1. Hej Karina

   Tak for din mail. Det tør vi dog desværre ikke svare på. Du bliver nød til at forhøre dig hos skattestyrelsen omkring det, det er ikke regler som vi desværre er inde i her inde.

 20. Hej Hvis jeg opretter en hobbyvirksomhed (Marsvinehotel 😅 og opdræt af race marsvin) vil det så få nogen indflydelse på min førtidspension? Jeg er på den nye ordning. Jeg er bekendt med, at jeg kan trække udgifter til foder osv fra. Det gælder formentlig også dyrlæge besøg. Men hvad med det værelse jeg bruger til det? Kan jeg sætte en rimelig leje og trække den fra også? På forhånd tak 😊 // Pia

  1. Hej Pia

   Det er desværre ikke noget vi kan vejlede dig i. Jeg vil opfordre dig til at kontakte SKAT, og ellers en revisor, for at få vejledning til dette.

   Du må have en rigtig god dag 😊

   De bedste hilsner Sana – Dinero Support.

 21. Jeg synes godt nok det er svært at vurdere om vores landbrug er hobby eller ej. Vi arbejder begge to fuldtid ved siden af. Vi har lidt heste som vi forventer at tjene penge på ved salg, nogle hektar marker som vi laver wrap på og sælger og udlejning af hestetransporter. Vi har haft det i halvandet år og har igen i 2022 underskud med udgifter for 180T og indtægter på 50T. Vi har planer om at lave overskud på sigt, på salg af heste, energipil, plukselv jordbær og fortsat udleje af transporter, men det er en lidt lang etableringsfase fordi der er mange udgifter forbundet med etablering. Hvordan ved jeg om vi er hobby? Vi er momsregistreret. Kan vi sikre os mod at få en skatteregning efterfølgende hvis SKAT vurderer os som hobby, hvis vi bare lade vær med at indberette underskud? Eller risikerer vi også at det moms vi har fået skal betales tilbage? Vi har haft skrevet til SKAT som vurderer at det er økonomisk virksomhed, men det er jo ikke et bindende svar og de kan vel ændre mening.

  1. Hej KM

   Tak for dit spørgsmål.

   Det er helt klart tal om en konkret vurdering, af den enkelte sag og det er derfor ikke bare lige at give dig et svar, vil dog forsøge mit bedste herunder med forbehold for at det ikke er 100% korrekt.

   Det lyder for mig klart som en erhvervsmæssig virksomhed, da i har forretning for øje på sigt. I har planer om at lave overskud på sigt og så ville jeg altid antage der er tale om en erhvervsmæssige virksomhed og ikke en hobbyvirksomhed.

   I vil klart kunne ende med at få en efterregning fra SKAT, hvis det ikke er 100% klart om der her er tale om en hobbyvirksomhed, hvilket jeg ikke vil antage.

   Blot fordi etableringsfase kan være lang, så vil jeg ikke mene det kan danne grundlag for at der er tale om en hobbyvirksomhed.

   Hvis du fortsat vil forsøge at drive det som en hobbyvirksomhed, så vil jeg klart anbefale at du betaler SKAT for at få et bindende svar fra dem eller du evt. taler med en revisor, som netop er ekspert i hobbyvirksomheder.

   Håber om ikke andet at du fået lidt afklaring på, hvor du kan finde et konkret svar henne.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 22. jeg har en meget stor modeltogssamling (ca. 500.000 kr.) som jeg er ved at sælge ud af pga alder. alligevel ser jeg en gang i mellem ting, som jeg køber pga interesse, men sælger det igen på et senere tidspunkt. modeltog har været min hobby i 50 år. jeg sælger for ca. 150.000 kr. om året. går ud fra, jeg høre under gruppen hobby. vh.

  1. Hej Ole

   Det lyder til, at du har en hobbyvirksomhed, hvis du er i tvivl om, at du kan gå under kravene for en hobbyvirksomhed, så ville jeg anbefale at tage kontakt til SKAT og høre dem ad.

   De bedste hilsner, Elia – Dinero Support

 23. Hej god artikel! Jeg spiller Pokemon og magic the gathering og har en omfattende samling. Jeg køber og sælger en del kort, og efterhånden er de dels blevet dyrere og dels er min indtjening også vokset. Jeg tror snildt jeg omsætter for 500.000 om året her seneste år. Jeg er lidt forvirret over hvad jeg skal gøre her? Jeg arbejder osv.. og har anden primær indtægt. Men er omsætningen så høj at det overstiger det tilladelige? Og hvad gør jeg når jeg sælger ud af de dyreste kort (eller køber nogen) hvor værdien er op imod 30.000 stk.? Må man handle med så dyre ting?? Ville det være en fordel at være cvr. Registret i dette tilfælde, vil det være lovpligtigt, vil det være ufordelagtigt? Tak.

  1. Hej og tak for dit spørgsmål.

   Først og fremmest så lyder det til at du har fundet drømmen, vi er hvert fald meget misundelige her inde på at kunne lave noget så fedt! 🙂

   I forhold til spørgsmålet om du må handle med så dyre ting, så ja, det må du gerne men hvis vi taler om hobby regi, så må du ikke anvende det som en forretning. Det vil sige tjener du penge på det her er det ikke en hobby virksomhed men en almindelig virksomhed og du SKAL have oprettet dig et CVR nummer hvor du beskattes af dit overskud. Så det handler i tilfældet her ikke nødvendigvis kun om hvor meget du omsætter for men hvor meget du faktisk tjener på det.

   De bedste hilsner Frederik Nielsen, Dinero Support

 24. Hej Tusind tak for en god artikel. Jeg laver keramik som hobby og har solgt lidt. Men jeg kan læse mig til, at jeg kan trække ler og værktøjet fra, men kan jeg også trække lejen fra det værksted jeg lejer mig ind i fra indtægten? Vh Michael

  1. Hej Michael

   Ja du vil godt kunne trække udgiften til leje af værksted fra, når det vedrører din hobbyvirksomhed og du ikke vil kunne lave din keramik et andet sted. Husk at et eventuel underskud i din hobby virksomhed vil du ikke kunne trække fra i din personlige indkomst.

   De bedste hilsner Rasmus – Dinero Support

 25. Hej Jeg er på dagpenge – og har en hobby… og nu har 3 butikker via SoMe vist i interesse for mine sager. De vil gerne købe – men hvad gør jeg mht. faktura – jeg har jo intet CVR nummer og har heller ikke lyst til bare at plastre mit CPR nummer ud til højre og venstre. Og meget vigtigt – hvad gør jeg i forhold til mine dagpenge – må jeg overhovedet sælge af de ting jeg laver i min fritid mens jeg modtager dem? Hvad gør man? Mange tak på forhånd.

  1. Hej Le

   Jeg er desværre ikke bekendt med de specifikke regler, når man er på dagpenge og vil derfor anbefale du forhøre dig hos din A-kasse og SKAT så du får et samlet konkret svar.

   Der er næsten med sikkerhed nogle særlige regler, som jeg vil anbefale du lige undersøger.

   De bedste hilsner, Lasse – Dinero Support

 26. Hejsa, kan jeg ha’ en hobby virksomhed hvis jeg ingen anden indtægt har? Lige nu er jeg under uddannelse (som ikke er su-berettiget) og skal gi mange behandlinger før eksamen, som jeg nu vil tage lidt penge for. Dvs jeg har ikke et arbejde som jeg får løn for, men lever udelukkende af opsparing.

 27. brugbar information – tak Kan en hobby virksomhed være tilbud af undervisning indenfor det område som man interesserer sig for eller skal det være fysiske ting man sælger ?

  1. Hej Gitte

   Det kan det sagtens være, men det kommer helt an på, hvilken form for undervisning det er. Det er et krav, at du som ejer, ofte selv deltager i undervisningen. Jeg vil dog anbefale at du kontakter Skattestyrelsen, da det er dem, der afgør, om din virksomhed kan betegnes som en hobbyvirksomhed eller ej.

   De bedste hilsner Simone – Dinero Support

 28. Har er par spørgsmål. 1. Skal man bruge sin egen bankkonto, altså almindelige løn konto? 2. skal man registrere det nogen steder, så skat ved hvad det handler om, ligesom med cvr? så man får et nummer? 3. hvor præcist skal man betale skat, og hvordan ved man hvor meget?

  1. Hej Kalle

   1. Din bank kan kræve at du får oprettet dig en særskilt erhvervskonto. Det kommer dog an på fra bank til bank hvor grænsen går og noget du skal forhøre dem om. Der er dog ingen krav i loven til dig.

   2. Du skal ikke registrere din hobby virksomhed hverken på erhvervsstyrelsen eller andre steder. Så nej du får intet på det, det eneste du skal gøre er at indtaste det på din selvangivelse i forhold til indtjening.

   3. Din skat bliver beregnet på baggrund af ekstremt mange faktorer. Det er ikke nemt at sige og finde ud af præcist på hvor meget. Men det bliver automatisk udregnet på baggrund af det du indtaster på din selvangivelse. Hvis du allerede i starten af året indtaster hvad du forventer i omsætning på din forskudsopgørelse bliver skatten automatisk indregnet i dit personlige fradrag eller igennem din almindelige lønindkomst.

   Rigtig god dag De bedste hilsner Frederik Nielsen, Dinero Support

 29. Hej Cecilie

  Du kan godt få et CVR-nr., men så bliver det oprettet som en PMV (Personligejet mindre virksomhed) hos Erhvervsstyrelsen. Reklameomkostninger må gerne trækkes fra, men igen ender det med et underskud i din hobbyvirksomhed, kan du ikke få fradrag for dette.

  De bedste hilsner – Lasse, Dinero Support

 30. Super fin artikel👍 Kan godt læse jeg ikke behøver et cvr nr , men må jeg godt få et? Samt må jeg gerne lave reklame for min hobby virksomhed på feks Instagram ?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram