Spring til indholdet

Opret forening

Få hjælp til at oprette en ny forening – hurtigt og billigt.

Opret forening

med Legal Desk

  • Nemt og hurtigt
  • Særpris med Dinero
  • Ingen ekstra omkostninger
  • Trygt og sikkert

Nem og billig oprettelse

Trustpilot
Opret virksomhed med hjælp fra eksperter

Brug eksperterne fordi…

Styr på både regler og krav
At oprette en forening er en proces, som kræver, at man har et forudgående kendskab til blandt andet vedtægter, generalforsamlingsreferater m.m. Der skal først og fremmest laves vedtægter til foreningen for at den kan blive til virkelighed – og det kan føles lettere uoverskueligt at skulle i krig med.

Slip for at lave vedtægter
Netop derfor skal du lade Legal Desk oprette din forening. Så svarer du bare på en række spørgsmål – og ud fra dine svar udarbejder de både vedtægter og generelforsamlingsreferat.

Mand bruger Dinero til at oprette forening

Hvorfor skyde genvej med Dinero?

Simpel proces – og rabat
Fordi vi i samarbejde med Legal Desk har gjort det hamrende nemt for dig at oprette en forening – og fordi vi tilbyder dig hele 20% besparelse på dit køb af oprettelse.

Når du har stiftet din forening med Dinero og Legal Desk, er du klar til at komme i gang med dit egentlige foreningsarbejde.

Regnskabsprogram til foreninger
For at komme bedst muligt fra start med din nye forening anbefaler vi at finde et regnskabsprogram, som kan bruges af foreninger. Det kan Dinero – se hvordan her.

Hvad er forskellen på frivillige og almindelige foreninger?

De mest almindelige foreninger i Danmark er såkaldt frivillige og almindelige foreninger:

En frivillig forening kan have mange formål. Det kan fx være idrætsforeninger og kulturforeninger, og her bestemmer medlemmer/bestyrelse selv, om den skal registreres hos Erhvervsstyrelsen og have et CVR-nummer. Skal der søges økonomiske tilskud, er CVR-nummer et krav.

En almindelig forening er kendetegnet ved at være en “ikke-erhvervsdrivende forening”. Det betyder, at foreningens formål ikke må være at fremme medlemmers økonomiske interesse.

Hvis en forenings omsætning er over 50.000 kroner eller skatte- eller afgiftsmæssige pligter, kan den ikke længere betegnes som en frivillig forening.

Frivillig forening vs. Almindelig forening

Opret forening

Frivillig forening
Almindelig forening
Formål
Kan være mange forskellige
Må ikke være at fremme medlemmers økonomiske interesser
Omsætningsgrænse
50.000 kr.
Ingen
Krav om CVR-nummer?
Nej
Ja
Afgifts- eller oplysningspligt
Ikke som udgangspunkt.
Ja
Oprettelse med ganske få klik

Tag en beslutning allerede i dag og få din forening oprettet én gang for alle
– og for én samlet pris på kun 1.600,- ekskl. moms.

FAQ – oprettelse af forening

Du kan oprette din forening gennem Erhvervsstyrelsen. Alternativt kan du betale dig fra det og få det hele klaret for dig – fx ved at bruge Legal Desks løsning til oprettelse af ApS.

Det koster dig 1.600 kroner, fordi du får 20% rabat gennem Dinero.

Når du stifter forening gennem Legal Desk udfylder du blot deres formular, betaler og så modtager du straks herefter dine dokumenter, klar til underskrift med NemID.

Du underskriver med NemID, når du har udfyldt Legal Desks formular, betalt og modtaget dokumenterne, der skal underskrives.

For dig bør det reelt set kun tage 15 minutter at udfylde formularen, betale og underskrive dokumenterne. Legal Desk tager sig efterfølgende af registreringen og giver dig besked så snart foreningen er stiftet.