Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

EAN-faktura (E-faktura)

Med Dinero er det faktisk ganske simpelt at sende EAN-fakturaer. Du opretter bare en helt almindelig faktura, og når du har udfyldt alle oplysningerne og er klar til at sende din faktura, vælger du ”Send som…”, og så vælger du ”E-faktura (EAN)”. Så skal du indtaste din kundes EAN-nummer, og så kan du sende din faktura afsted.

Dinero understøtter alle EAN-numre, som er registreret i Nemhandelsregisteret. Nemhandelsregisteret er det største danske register for elektronisk fakturering, hvor alle offentlige institutioner er tilmeldt.

Bemærk – Med Dinero Pro kan du sende alle de EAN-fakturaer, du vil. Gratis-brugere kan sende 5 gratis EAN-fakturaer.

Det mener Mikkel om EAN-faktura og Dinero

Se her nemt det er at lave en faktura i Dinero


Hvad er en EAN-faktura (E-faktura)?

EAN-faktura er navnet på den faktura, du sender, når du handler med offentlige institutioner. I nogle tilfælde kræver private virksomheder også, at du sender en EAN-faktura.

Nogen kalder det også en e-faktura. Det er det samme som en EAN-faktura.

Hvad er et EAN-nummer?

Et EAN-nummer – eller EAN-lokationsnummer, som egentlig er det korrekte navn – er et nummer, som entydigt identificerer indehaveren af nummeret. Det er altså en slags elektronisk adresse, som bruges til elektronisk fakturering.

Et EAN-nummer består af 13 sammenhængende cifre, altså uden punktum, bindestreg eller andre tegn eller bogstaver.

Bonusinfo – EAN står for European Article Numbering. Spændende, ikk’ sandt 🙂

Hvordan får jeg et EAN-nummer?

Hvis du endnu ikke har fået et EAN-nummer og har brug for det, skal du kontakte den overordnede myndighed (departement, region eller kommune), som din institution hører under.

Hvis du har en privat virksomhed, som ønsker et EAN-nummer, skal du kontakt GS1 Danmark. Det er med alt sandsynlighed tilfældet, hvis du er Dinero-bruger.

Kan Dinero håndtere EAN-fakturaer?

Yes. Selvfølgelig kan du lave din EAN-faktura i Dinero.

OIOUBL…

Vi var ikke fulde, da vi skrev den overskrift – selvom det nok bare ligner seks bogstaver, der er sat tilfældigt sammen 🙂

OIOUBL er derimod det format, som Dineros EAN-fakturaer sendes i. Det står for Offentlig Information Online Universal Business Language. Nogle af vores brugere er meget interesseret i denne information; andre er helt ligeglade 🙂

Er du nysgerrig, kan du læse mere på dette link.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret 12/09/2019

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?