Opret holdingselskab i virk – Sådan stifter du et holding

Der findes ikke en virksomhedstype, der hedder holdingselskab. I stedet oprettes som regel et anparts- eller aktieselskab til formålet, som så bruges som holdingselskab. Opret et holdingselskab i virk nemt og hurtigt med vores simple guide.


Oprettelse af et holdingselskab er en lidt speciel størrelse. Der findes nemlig ikke en selskabsform, der hedder holding. I stedet bruges som regel et aktieselskab eller et anpartsselskab til at eje anparter eller aktier i andre selskaber. Med et godt regnskabsprogram til dit holdingselskab har du altid overblik over økonomien.

På den måde er et ApS eller et A/S både den respektive selskabsform samt et holdingselskab. I denne guide vil vi vise dig, hvordan du opretter et holdingselskab som et ApS.

Med et holdingselskab minimerer du risikoen for tab og kan sikre skattemæssige fordele. Som regel oprettes et holdingselskab som moderselskab i en holdingstruktur, hvor selskabet typisk også er en pengetank.

Find dit NemID frem til oprettelsen af dit holdingselskab

Du skal bruge dit NemID (eller NemID medarbejdersignatur), når du vil oprette en virksomhed på virk.dk. Opret dit holdingselskab ved at trykke på “Start virksomhed” på forsiden.

Opret holdingselskab - Start virksomhed

Herfra skal du registrere dit holdingselskab ved at trykke på “Start selvbetjening”. Du skal have dit NemID klar til at logge ind, når du har trykket. Så hvis du ikke har det ved hånden, bør du finde det frem, inden du trykker.

Opret holdingselskab - Start selvbetjening

Log ind med dit eget private NemID eller medarbejdersignatur.

Opret holdingselskab - Log ind med NemID

Du skal acceptere betingelserne for brug, inden du kan oprette dit holdingselskab. Det er et krav for at oprette et holdingselskab (og en hvilken som helst anden virksomhed).

Opret holdingselskab - Virksomhedsregistrering

Opret holdingselskab ved at vælge ApS, A/S, P/S og SE-selskab.

Opret holdingselskab - Vælg ApS, A/S, P/S og SE-selskab

Herefter kan du nemlig trykke “Vælg” under Anpartsselskab (ApS), som vi opretter vores holdingselskab som.

Opret holdingselskab - Vælg anpartsselskab (ApS)

Det er nu, du skal i gang med den faktiske stiftelse af holdingselskabet. Du skal angive en række obligatoriske oplysninger, før selskabet kan blive oprettet. Husk, at du også skal have styr på kapitalkravet.

Ude i venstre side kan du se, hvilke oplysninger du skal udfylde i forbindelse med stiftelsen af virksomheden. Du skal fx igennem stamdata, branche, kapital og ejerforhold.

Du skal bare trykke på “Næste” for at komme videre i processen. Så bliver du automatisk ført videre og kan udfylde de oplysninger, der er krav om.

Opret holdingselskab - Udfyld stamdata

Tillykke, du har nu oprettet et holdingselskab. Når du har udfyldt alle ovenstående oplysninger, har du nemlig gjort det, du skal gøre for officielt at stifte dit holdingselskab og få et CVR-nummer.

Der kan gå noget tid, inden registreringen går igennem. Du modtager en mail i din indbakke, når holdingselskabet er oprettet. Når det er det, kan du blandt andet bestille firma-NemID, angive NemKonto og oprette en digital postkasse til holdingselskabet.

Opret holdingselskab som anden virksomhedsform

Som vi skrev tidligere, er et holdingselskab i bund og grund en hvilken som helst virksomhed, der ejer anparter eller aktier i andre virksomheder. Det behøver ikke være et ApS. Opret A/S som holdingselskab via linket, hvis du hellere vil have et aktieselskab som dit holdingselskab.

Hvis du klikker på linket, kommer du til en lige så nem og grundig guide. Guiden er lavet til oprettelse af aktieselskaber specifikt og tager dig gennem hele processen. Husk dog, at kapitalkravet for aktieselskaber er højere end anpartsselskaber.

Jeg vil gerne have hjælp til at oprette mit holdingselskab

Er du ikke helt tryg ved selv at skulle oprette et holdingselskab med vores trin for trin-guide? Så er der også hjælp at hente. Legal Desk har stor erfaring med at oprette holdingselskaber, hvor der er styr på alle regler og detaljer. Det gør det nemt og hurtigt at komme i gang med virksomheden.

Billigselskab.dk kan også hjælpe dig med at oprette et holdingselskab. De tager sig blandt andet af bekræftelsen af selskabskapitalen og alle juridiske dokumenter, og holdingselskabet er oprettet inden for 24 timer. Hvis du vil have oprettet et ApS og holdingselskab på samme tid, kan de også hjælpe med det til en billig pris.

Oftest stillede spørgsmål

  1. Du opretter et holdingselskab på virk.dk. Typisk er et holdingselskab et ApS eller et A/S. Tryk på “Start virksomhed” på forsiden, så tages du gennem hele processen.

    Hvis du er i tvivl om, hvordan du opretter et holdingselskab, kan du bruge vores trin for trin-guide, der tager dig gennem det hele.

  2. Det koster 670 kroner at stifte et holdingselskab i virk. Det er nemlig størrelsen på gebyret til Erhvervsstyrelsen ved oprettelse af et ApS.

    Derudover kommer selvfølgelig kapitalkravet på 40.000 kroner, du også skal indskyde i selskabet, når du opretter dit holdingselskab.

  3. Med et holdingselskab minimerer du fx risikoen for tab, hvis din virksomhed kommer i økonomisk uføre.

  4. En enkeltmandsvirksomhed er en personlig ejet virksomhed. Ejeren af en enkeltmandsvirksomhed og selve virksomheden betragtes som én og samme juridiske enhed. Derfor kan et holdingselskab ikke eje en enkeltmandsvirksomhed – eller en hvilken som helst anden personlig ejet virksomhed.

  5. Et holdingselskab ejer aktier eller anparter i andre selskaber. Holdingselskaber er ikke momsregistrerede, da de ikke har nogen selvstændig produktion af nogen art.

  6. Et moderselskab er fx et holdingselskab, som ejer en bestemmende indflydelse i et andet selskab (som kaldes for datterselskab). Mange opretter et holdingselskab, samtidig med at de opretter et andet selskab.

Lasse Baagøe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content specialist hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram