Hvad koster det at starte et firma?

Prisen for at stifte et firma afhænger af, hvilken type du ønsker at starte. I denne artikel kan du læse om de mest populære virksomhedstyper, og hvor meget de hver især koster at stifte.


Hvad koster de mest populære virksomhedstyper?

Der er mange forskellige firmatyper, men de mest populære er enkeltmandsvirksomheder, personligt ejet mindre virksomhed (PMV) og anpartsselskaber (ApS). 

Tag vores test, og find ud af, hvilken type af firma, der er den rette for dig. 

Enkeltmandsvirksomhed

En enkeltmandsvirksomhed er en virksomhed, hvor én person hæfter for hele virksomheden. Det betyder, at du er alene om ansvaret for dit firma og hæfter personligt. Her er der intet krav til startkapital

Du kan oprette en enkeltmandsvirksomhed helt gratis, men det er dog ofte besværligt og tidskrævende. Derfor tilbyder vi at oprette din virksomhed for dig, hvor vi klarer hele processen, så alt bliver gjort korrekt. 

Personligt ejet mindre virksomhed (PMV)

En personligt ejet mindre virksomhed er den mindste virksomhedstype i Danmark. Den minder meget om en enkeltmandsvirksomhed, dog med få forskelle. Ligesom enkeltmandsvirksomheder er der intet krav til startkapital, når du stifter firmaet. 

Med en personligt ejet mindre virksomhed må du dog, modsat enkeltmandsvirksomheder, ikke have ansatte eller omsætte for mere end 50.000 årligt. 

Det er gratis at stifte en PMV, men vi tilbyder at gøre det hele for dig, så du kan undgå den usikre og besværlige proces. 

Anpartsselskab (ApS)

Et anpartsselskab kan have én eller flere ejere, og disse kan både være personer eller andre selskaber. Der er en lang række krav, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at stifte et anpartsselskab. Det er fx et lovkrav at have en startkapital på 40.000 kroner, hvis du vil stifte et anpartsselskab. 

Skal vi starte dit ApS for dig? Vi tager os af det hele i samarbejde med Legal Desk, så du starter iværksættereventyret på den helt rigtige måde.

Startbudget

Et startbudget kaldes typisk også for et etableringsbudget. Det viser, hvor meget kapital du skal bruge for at starte en virksomhed. Startbudgettet skal først og fremmest indeholde kapital nok til den startkapital, den valgte virksomhedstype kræver – medmindre det ikke koster noget at starte virksomheden. 

Dit behov for mængde af kapital til at stifte virksomhed afhænger også af, hvor mange og hvor store poster i regnskabet du har. Nedenfor kan du se eksempler på poster, som kan være relevante at inkludere i startbudgettet. 

  • Lokaler (depositum, husleje, nøglepenge etc.)
  • Butiksinventar (kasseapparat, montre, disk, etc.)
  • Kontorudstyr (møbler, IT-udstyr, website, software etc.)
  • Vareindkøb (kontorartikler, etablering af varelager etc.)
  • Rådgivere (revisor, bogholder, advokat etc.)
  • Markedsføring (skilte, annoncer, visitkort, online markedsføring etc.)

Skabelon til startbudget for din virksomhed

Vi har lavet en gratis skabelon til dit startbudget, som du nemt kan downloade. Med denne skabelon er du helt klar til at lægge dit startbudget for din nyoprettede virksomhed. 

Hvis du bruger startbudget-skabelonen, er du sikker på at få de vigtigste faktorer med, når du skal sammensætte dit budget.

Oftest stillede spørgsmål

  1. Prisen på at starte et firma afhænger af, hvilken virksomhedstype du ønsker at starte. Det er gratis at stifte en personlige ejet virksomhed, men kræver 40.000 i startkapital at stifte et anpartsselskab.

  2. Startbudgettet for din nyoprettede virksomhed, skal først og fremmest tage højde for, hvor meget startkapital virksomhedstypen kræver. Budgettet skal også indeholde kapital til poster, såsom fx lokaler, kontorudstyr, markedsføring og rådgivere.

Julie Elmelund
Julie Elmelund Dinero
Julie er content assistant hos Visma Dinero. Hun skaber let forståeligt indhold om regnskabsregler og -begreber til dig, som er iværksætter eller bare ønsker at blive klogere på regnskab.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram