Oprettelse af webshop

Driver du en handels- eller servicevirksomhed – og sælger du til forbrugere? Så er det svært at smyge sig uden om en webshop nu til dags. Men: Det kan være svært at komme i gang med oprettelse af webshop, fordi der findes mange meninger og muligheder. I indlægget her forsøger vi at give dig det forkromede overblik over de faktorer, du skal være opmærksom på, når du starter en webshop. Vi guider dig og kommer blandt andet ind på, hvordan du skal overveje dine krav til webshop, priser og sværhedsgrad.


Start af webshop – sådan kommer du i gang

Når det kommer til din oprettelse af webshop, skal du først finde ud af, om du vil lave en webshop selv, eller om du vil have hjælp til det. 

Måske har du selv kompetencerne til at starte webshop fra bunden – eller lysten til at lære det. Måske ved du allerede, at du skal bruge professionel hjælp til at komme i gang med opstarten af din webshop? Uanset hvad er der råd for det!

Der findes nemlig rigtig mange muligheder for hjælp i forskelligt omfang alt efter det behov, du sidder med. 

Skal du bare hurtigt i gang, og har du et nogenlunde kendskab til driften, kan du få nærmest færdige “skabeloner” til din kommende webshop. Det betyder altså, at manglende kompetencer til at starte en webshop ikke er til hinder for at komme i gang – og det kan vi jo godt li’! 

Nogle af de webshops, du kan vælge, kan designes efter eget ønske og sættes op, så det passer til netop din virksomhed. Det gælder både i forhold til udseende, indhold mv.


På listen her kan du se nogle af de mest kendte og brugte webshop-udbydere:

Som du ser på listen, er der rigtig mange muligheder for at få en webshop op at køre og komme i gang med at sælge dine produkter og ydelser online.

Guide til oprettelse af webshop

De fleste udbydere af webshops stiller guides til rådighed, så du relativt let kan få hjælp til oprettelsen. Det varierer selvfølgelig fra udbyder til udbyder.

Men inden, du går i gang, er det en god idé at have styr på de grundlæggende byggesten bag en god forretning – nemlig en forretningsplan, et godt navn, et par overvejelser om, hvordan du vil markedsføre din virksomhed, hvordan du vil håndtere kundehenvendelser – og så de mere regnskabstekniske detaljer som fx momsregistrering m.v.

Vi siger det ikke for at afskrække dig, men mere som en reminder her på din rejse mod nye forretningsmuligheder. Godt begyndt er som bekendt halvt fuldendt 🙂

Pris ved oprettelse af webshop

Vil du vide, hvad det koster at starte en webshop, er den eneste udvej at søge på udbydernes pris. Prisen kommer nemlig an på dit behov og på de enkelte udbyderes produkter, pakker, til- og fravalg. Det er altså muligt at finde en webshop-platform, hvor det er gratis ved oprettelse af webshop og du “blot” skal betale en månedlig ydelse eller lignende. Det kan også være at du skal betale for x antal transaktioner på din webshop, og du skal derfor overveje, hvilke betalingsmetoder der passer dig bedst. 

Og hvad skal du så vælge, tænker du måske. Det lader vi være helt op til dig – for det afhænger nemlig fuldstændigt af dit behov, hvor meget du vil betale, hvor meget hjælp du har brug for til oprettelse af din webshop, om du har brug for løbende support undervejs – og af hvilke betalingsmuligheder du ønsker at give dine kunder.
Det er blot nogle af de spørgsmål, vi anbefaler, at du stiller dig selv, når du afsøger markedet for webshop-løsninger. 

Endelig kan vi selvfølgelig anbefale dig at lytte til andres anbefalinger og erfaringer med enkelte udbydere – men sørg for at have dine egne behov og ambitioner in mente.

Du kan tjekke, hvilke webshops du kan integrere til Dineros regnskabsprogam, lige her.

Portræt af Nicklas Aabech
Nicklas Aabech Dinero
Nicklas er Digital Marketing Manager hos Dinero. Han sørger for, at vores løsninger og relevante tilbud når ud til såvel nuværende som potentielle Dinero-brugere, og hjælper i ny og næ til med at producere brugbart indhold til såvel Dinero-brugere og andre, der sidder med gode spørgsmål derude.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram