Regnskabsklasse C

Regnskabsklasse C er en af de fire regnskabsklasser, som danske virksomheder bliver delt ind i. Det er blandt andet virksomhedens størrelse, der afgør, hvorvidt en virksomhed hører til regnskabsklasse A, B, C eller D. Hver regnskabsklasse kører med forskellige regler, som den enkelte virksomhed skal følge.

  • Læsetid: 3 min.

  • Sidst opdateret 09/12/2022

Dinero Regnskabsprogram kan styre din virksomheds regnskab, uanset om du befinder dig i regnskabsklasse A, B, C eller D. Vi passer dog bedst til kategorierne A, B og C.

Hvad er regnskabsklasse C?

Alle danske virksomheder hører til en af de fire regnskabsklasser; A, B, C og D. 

Driver du en mindre og personligt ejet virksomhed, hører din virksomhed højst sandsynligt til i A-klassen, og driver du et større firma med flere ansatte, hører du med stor sandsynlighed til i klasse B eller C.

Hver regnskabsklasse har sine egne individuelle regler for aflæggelse af regnskab, og hører du eksempelvis til i regnskabsklasse C, skal du aflægge årsregnskab efter de regler, som der er i klasse C.

Det er primært størrelsen på din virksomhed, der afgør, hvorvidt du hører hjemme i regnskabsklasse A, B, C eller D.

Forstå de gældende regler for regnskabsklasse C

Hvor ligger grænsen for, hvornår du hører til enten den ene eller den anden regnskabsklasse? Og hvordan ved du, hvilken klasse din virksomhed hører til?

Som udgangspunkt kan du gå ud fra, at samtlige virksomheder, der ikke går ind under klasse A eller B, og som heller ikke er et børsnoteret eller statsejet aktieselskab, er en del af C-klassen.

C-klassen er delt ind i to grupper: Mellemstore og store virksomheder.

Der er opstillet nogle klart definerede grænser for, hvor grænsen går for regnskabsklasse C. Dem vil vi nu tage et kig på.

Overblik over regnskabsklasse C – grænser og tal

Klasse C består af to grupper: Mellemstore virksomheder og store virksomheder.

Her kan du danne dig et overblik over, hvor grænserne går mellem de to kategorier.

Mellemstore virksomheder i gruppe CStore virksomheder i gruppe C
OmsætningMellem 89 og 313 mio. kr.Mere end 313 mio. kr.
BalancesumMellem 44 og 156 mio. kr.Mere end 156 mio. kr.
Antal medarbejdereMellem 50 og 250 ansatteMere end 250 ansatte

Årsrapport i regnskabsklasse C – hvad skal den indeholde?

Hører din virksomhed under regnskabsklasse C, skal du følge den klasses regler, når du skal udarbejde dit årsregnskab. Det gælder uanset, om du går som mellemstor eller stor virksomhed.

I klasse C skal din årsrapport som minimum indeholde følgende elementer:

Med Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er der kommet flere krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering.

Regnskabsklasse A, B, C og D – de vigtigste forskelle

Når du skal skelne mellem de fire regnskabsklasser, er der en række tommelfingerregler, du kan gå ud fra:

  • Regnskabsklasse A er for de personligt ejede og mindre virksomheder som eksempelvis enkeltmandsvirksomheder og interessentskaber. Det er frivilligt, om du vil udarbejde en årsrapport, når din virksomhed hører til klasse A
  • Regnskabsklasse B er for de lidt større virksomheder, der har en begrænset hæftelse. Det er typisk virksomheder som anpartsselskaber, aktieselskaber og erhvervsdrivende fonde. Du skal i de fleste tilfælde udarbejde og indberette en årsrapport i klasse B
  • Regnskabsklasse C er for mellemstore eller store virksomheder, der ikke hører ind under de andre kategorier. Du skal udarbejde en årsrapport i klasse C, og du har revisionspligt

Regnskabsklasse D er her, hvor alle børsnoterede eller statsligt ejede aktieselskaber hører til – uanset størrelse. Der er krav om årsrapport såvel som revision, og det er den regnskabsklasse med de mest strikse krav.

Oftest stillede spørgsmål

Det er en ud af fire regnskabsklasser. De fleste mellemstore og store virksomheder hører hjemme i kategori C, hvor der er krav om udarbejdelse af årsrapport og revision.

Det gør de virksomheder, der ikke passer ind i regnskabsklasse A, B eller D. Der er tale om mellemstore og store virksomheder med en betydelig omsætning.

Der er højere krav til regnskabsføring i klasse C end i klasse B. Klasse C er for virksomheder med en omsætning på over 89 mio. kr. og med mere end 50 ansatte. Klasse B ligger under de krav.

Var denne artikel nyttig?

Relaterede ord

Herunder finder du relaterede ord fra vores regnskabsordbog der relaterer sig til Regnskabsklasse C

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram