MobilePay til erhverv – beløbsgrænser og priser

Vil du gerne kunne tilbyde dine kunder at betale med MobilePay? Så læs med her, hvor vi giver dig et overblik over, hvilke løsninger MobilePay har til erhvervsdrivende. Du får derudover et overblik over beløbsgrænser og priser, så du kan finde frem til den rigtige løsning.


Siden er ved at blive opdateret

MobilePay er i øjeblikket i gang med at restrukturere deres priser og offerings. Derfor kan du komme ud for, at nogle tjenester og priser på denne side ikke stemmer overens med indholdet hos MobilePay. Vi er i gang med at opdatere siden.

Hvad er MobilePay til erhverv?

MobilePay til erhverv er en række forskellige løsninger, Mobilepay tilbyder til erhvervsdrivende for at gøre det nemt for virksomheders kunder at betale. MobilePay til erhverv er i mange tilfælde også med til at øge konverteringerne, da betalinger kan gennemføres nemmere og langt hurtigere. 

Uanset hvor vi befinder os, har de fleste af os mobilen indenfor rækkevidde. Hvis du sidder på en webshop eller i en app og skal til at foretage et køb, er det derfor langt nemmere for dig at tage mobilen frem og betale frem for at rejse dig og finde din pung med betalingskort frem. 

For at gøre betaling nemmere og lettere tilgængelig, er der derfor mange virksomheder, der bruger MobilePay til erhverv. 

Du kan læse mere om, hvilke forskellige løsninger MobilePay har til erhvervsdrivende i følgende afsnit.

Hvilke løsninger har MobilePay til erhverv?

MobilePay har flere løsninger, der er tilpasset forskellige behov og erhverv. 

Hvis du fx har en fysisk butik, har du i langt højere grad behov for, at løsningen kan integreres med dit kassesystem, end hvis du har en app. 

Hvis du har en webshop eller app, har MobilePay en anden løsning, som gør det nemt for dine kunder at betale i din webshop eller app.  

MobilePay har følgende løsninger til erhverv:

 • MobilePay MyShop
 • MobilePay Point of Sale
 • MobilePay Online
 • MobilePay til app-betalinger
 • MobilePay Subscriptions
 • MobilePay Invoice

Du kan læse meget mere om de forskellige løsninger, som MobilePay tilbyder til erhverv. 

MobilePay til fysiske erhverv

Hvis du har en fysisk butik, tilbyder MobilePay følgende løsninger til erhvervsdrivende, hvor dine kunder nemt og hurtigt kan betale.

Med denne løsning til dit erhverv får du et nummer, der kaldes et MyShop-nummer. Med MyShop giver du dine kunder gode muligheder for at betale nemt i din fysiske butik ved blot at indtaste nummeret eller scanne en QR-kode.

Fordele ved MyShop til erhverv:

 • Du slipper for ekstraudstyr til betaling
 • Dine kunder kan hurtigt og nemt betale
 • Kunden modtager kvitteringen for købet direkte i deres MobilePay-app
 • Du kan oprette alle de MyShop-numre, du har brug for, hvis du har flere butikker.

For at komme i gang med MyShop til din fysiske butik, skal du i forvejen være oprettet som kunde hos MobilePay.

MobilePay Point of Sale (POS) er en løsning til fysiske butikker, hvor du kan integrere MobilePay til dit kassesystem. Med denne løsning til dit erhverv kan dine kunder betale, uden at de skal taste noget beløb eller skrive et nummer.

MobilePay POS fungerer ved, at kunden aktiverer Bluetooth og holder sin mobil tæt på betalingsterminalen eller scanner en QR-kode, hvorefter de modtager en betalingsanmodning med beløbet. Herefter skal kunden bare godkende og swipe for at betale.

Fordele ved Point of Sale til erhverv:

 • En hurtig betalingsløsning, hvor du kan undgå trængsel ved kassen
 • Du kan hurtigt se alle dine betalinger med MobilePay direkte i dit betalingssystem
 • Du kan oprette flere QR-koder, hvis du har flere butikker

Bemærk, at MobilePay ændrer denne løsning i 2024. Du kan læse mere om, hvilke ændringer der er på vej på MobilePays hjemmeside.

MobilePay til webshops og apps 

Hvis du har en webshop eller en app, tilbyder MobilePay løsninger til dit erhverv, der gør det nemmere for dine kunder at shoppe i din webshop eller betale i din app. 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan modtage betaling i din webshop, kan du læse mere om dette i vores blogindlæg om betalingsløsninger til webshops.

Med MobilePay Online kan dine kunder betale med deres mobil i din webshop. Kunden vælger, at de gerne vil betale med MobilePay. Herefter indtaster kunden sit telefonnummer, hvorefter de modtager en betalingsanmodning med beløbet. Kunden skal derefter swipe for at betale.

Fordele ved MobilePay Online til erhverv:

 • Nem og hurtig betaling
 • Der er ingen beløbsgrænse for kunden
 • Kunden har sine kortoplysninger i MobilePay, og de behøver derfor ikke opgive kortoplysninger til flere forskellige webshops

Hvis du skal i gang med MobilePay Online, skal du kontakte dine betalingsleverandører (Payment Service Providers) og lave en aftale med en af dem. Det kræver dog, at det er en af de Payment Service Providers, MobilePay samarbejder med.

Hvis du i dit erhverv har en app, er MobilePay til app-betalinger en løsning for dig. Løsningen gør det muligt for dine kunder at betale med MobilePay i din app. Det er nemt for dine kunder, hvis de alligevel bruger deres mobil til at bruge appen.

Kunden skal vælge MobilePay som betalingsløsning inde i din app, og så vil den automatisk skifte til MobilePay, hvor kunden skal swipe for at gennemføre betalingen. Herefter skifter MobilePay tilbage til din app, så du fx kan vise en kvitterings- eller bekræftelsesside.

Fordele ved MobilePay til app-betalinger:

 • Gør det nemt for dine kunder at betale inde i din app
 • Kunden skal kun bruge sin mobil gennem hele processen

Du skal være opmærksom på, at det er et krav, at det, du sælger i din app, skal være services eller produkter, der anvendes uden for din app. Det kan fx være billetter eller fysiske varer.

Du kan altså ikke bruge MobilePay til app-betalinger, hvis du sælger digitale produkter, som kunden bruger i din app.

Er du bekendt med kommisionsraten?
Hvis dine kunder kan foretage køb i din app, skal du i øvrigt være opmærksom på, at der opkræves en kommissionsrate.

Det betyder, at udbydere som Apple og Google opkræver en andel af det beløb, du får for det, du sælger i din app, hvis det er solgt gennem Apple App Store eller Google Play Store. Kommisionsraten er på op til 30%.

MobilePay til fakturering og faste betalinger

Hvis din virksomhed tilbyder abonnementer eller produkter, hvor der er faste betalinger, har MobilePay en løsning til dig. Derudover kan du med MobilePay til erhverv nemt sende fakturaer afsted til kunden, så de nemt kan betale ved at swipe. 

Læs mere om MobilePay Subscriptions og MobilePay Invoice i de følgende afsnit.

MobilePay Subscriptions er en løsning, der er beregnet til virksomheder, der sælger abonnementer. Det er en løsning, der gør det muligt at lave betalingsaftaler, så betalingen sker automatisk via MobilePay.

Når kunden først har valgt MobilePay, godkender kunden den faste betaling ved at swipe og derefter kører aftalen.

Fordele ved MobilePay Subscriptions til erhverv:

 • Der er mindre administration, da det hele kører automatisk
 • Du kan følge kundernes betalinger, så du kan se, hvis en betaling afvises
 • Kunden kan også skabe et overblik over betalinger i MobilePay-appen

For at komme i gang skal du være kunde hos MobilePay.

Med denne løsning kan du i dit erhverv sende en faktura afsted til en kunde via MobilePay, så kunden kan betale regningen ved at swipe.

Løsningen fungerer ved, at den erhvervsdrivende opretter en faktura og sender den afsted til en kunde, hvis kunden har oplyst sit telefonnummer.

Kunden får en notifikation, når regningen ligger klar, og herefter godkender kunden regningen ved at swipe i MobilePay-appen.

Fordele ved MobilePay Invoice til erhverv:

 • Du kan følge kundens betalinger, samt om en betaling afvises
 • Forbedring af likviditet, da kunden nemt kan betale med et swipe
 • Kunden slipper for manuel indtastning
 • Du slipper for administrativt arbejde

Bemærk, at MobilePay Invoice bliver ændret i 2024. Du kan læse mere om ændringen af MobilePay Invoice på MobilePays hjemmeside.

Slip for manuelt arbejde med integrationen til Dinero

Med MobilePay Invoice-integrationen til Dinero kan du modtage betalinger fra dine kunder, som blot betaler ved at swipe, samtidig med at betalingen bliver bogført i Dinero. Læs mere om integrationen.

Er der en beløbsgrænse for MobilePay til erhverv?

Ved MobilePay til erhverv er der ingen beløbsgrænser. Du skal altså ikke være nervøs for, at du pludselig ikke kan modtage betalinger, fordi du har overskredet en grænse.

Hvis du er erhvervsdrivende og gerne vil tilbyde dine kunder at kunne betale med MobilePay, skal du have en af MobilePays løsninger til erhverv. 

Hvad koster MobilePay til erhverv?

Prisen på MobilePay til erhverv afhænger af, hvilken løsning du har brug for. Vi har lavet en oversigt til dig, hvor du kan se priserne på de forskellige løsninger, MobilePay tilbyder til erhvervsdrivende.

Ved MyShop-løsningen tager MobilePay en pris pr. transaktion, og jo flere transaktioner du har, jo lavere bliver prisen. 

Hvis din virksomhed ikke allerede anvender MobilePay til erhverv, er der et oprettelsesgebyr på 999 kr. 

Derudover kan løsningen også købes på abonnement, hvor prisen er 49 kr. pr. måned. 

Antal transaktioner Pris pr. transaktion
1-1.999 0,75 kr.
2.000-9.999 0,60 kr. 
10.000 – 24.999 0,45 kr. 
25.000 – 99.999 0,35 kr.
+ 100.000 0,30 kr.

Med MobilePay Point of Sale betaler du en pris pr. transaktion. Jo flere transaktioner du har, jo lavere bliver prisen. 

Du skal derudover betale et oprettelsesgebyr på 999 kr., hvis du ikke allerede anvender MobilePay til erhverv i din virksomhed 

Du kan også købe løsningen på abonnement, hvor prisen er 49 kr. pr. måned. 

Antal transaktioner Pris pr. transaktion
1-1.999 0,75 kr. 
2.000-9.999 0,60 kr. 
10.000 – 24.999 0,45 kr.
25.000 – 99.999 0,35 kr.
+ 100.000 0,30 kr.

Når du anvender MobilePay Online i din webshop, skal du indgå en aftale med din betalingsleverandør.

Det er din betalingsleverandør, der kan fortælle dig, hvilken pris de udbyder MobilePay Online til.

Ved MobilePay til app-betalinger tages der en pris pr. transaktion. Du betaler 1% af transaktionsbeløbet, men det skal dog være min. 1,00 kr.

Hvis din virksomhed ikke allerede anvender MobilePay til erhverv, er der et oprettelsesgebyr på 999 kr.

Når du anvender MobilePay Subscriptions betaler du en pris pr. transaktion.

1 til 600 transaktioner pr. måned – her betaler du 1,20% af det opkrævede beløb
Over 600 transaktioner pr. måned – her betaler du 1,00% af det opkrævede beløb

Hvis din virksomhed ikke allerede anvender MobilePay til erhverv, er der et oprettelsesgebyr på 999 kr.

Derudover kan løsningen også købes på abonnement, hvor prisen er 49 kr. pr. måned.

Med denne løsning betaler du en pris ud fra antallet af transaktioner, du har haft de sidste 12 måneder. Jo flere transaktioner, jo lavere vil prisen pr. transaktion blive.

Hvis din virksomhed ikke allerede anvender MobilePay til erhverv, er der et oprettelsesgebyr på 999 kr. 

Transaktioner de sidste 12 måneder Pris pr. transaktion
1 – 499 2,75 kr.
500 – 999 2,40 kr. 
1.000 – 1.999 2,20 kr.
2.000 – 4.999 2,00 kr.
+5.000 1,75 kr. 

OBS!
Fra og med 12. marts ændrer MobilePay prisen til 1,49% + 1 krone per betaling. I samme omgang bortfalder det månedlige faktureringsgebyr, hvorfor du kun betaler for de betalinger, du modtager.

Oftest stillede spørgsmål

Prisen på MobilePay til erhverv afhænger af, hvilken løsning du anvender. Du kan fx få nogle af løsningerne på abonnement, hvor du betaler 49 kr. om måneden.

Ved flere af de løsninger, MobilePay tilbyder til erhverv, betaler du en pris pr. transaktion. Jo flere transaktioner du har, jo lavere vil prisen være.

Hvis du ønsker MobilePay til din virksomhed, og ikke har brugt nogle af de andre løsninger til erhvervsdrivende, skal du betale et oprettelsesgebyr på 999 kr.

MobilePay tilbyder mange forskellige løsninger til erhverv, som passer til de behov, en virksomhed har. Hvis du fx har en fysisk butik, tilbyder MobilePay bl.a. løsninger, hvor du kan integrere løsningen med dit kassesystem.

Har du en app, har MobilePay lavet en løsning, hvor dine kunder kan betale med et swipe og ikke behøver andet end deres mobil.

De tilbyder også løsninger, hvor du kan sende regninger til dine kunder, som de kan betale med et swipe. Derudover kan du med MobilePay til erhverv også lave betalingsaftaler, hvis du har en virksomhed, der sælger abonnementsløsninger.

Portræt af Laura Vestmark
Laura Juul Vestmark
Laura er vores Marketing Assistant. Hun hjælper bl.a. med at producere indhold om regnskabsrelaterede begreber og regler til dig, som ønsker at blive klogere på regnskab på en let forståelig måde.

Skriv en kommentar

2 kommentarer

 1. hej. Jeg har en fysisk butik med bl.a. børnetøj, Overvejer at holde noget lagersalg, men har elektronisk lagersystem med integreret kasse, og denne kan jeg ikke tage med til evt lagersalg. Så hvordan kan jeg modtage mobilpay nemmest og billigst, hvis det drejer sig om 2 gange årligt at jeg laver noget lagersalg? Har forsøgt at læse, men lidt giver op, da der står så mange forskellige løsninger. Håber lidt du kan vejlede mig, og fortælle hvad du vil anbefale i denne situation. pengene skal gerne gå direkte ind på min forretningskonto, og hvis det samtidig kunne være en kvittering, så jeg ikke skal stå og skrive i hånden, ville det være fantastisk!

  1. Hej Christina

   Så skal du bruge MobilePay Myshop, men det er udelukkende til betaling, du skal stadig brug et kasseaparat til at lave dine salgsbilag. Der er blevet krav om, at det er elektronisk fra d. 01/01-2024 for en del brancher og det bliver det nok for alle på sigt, så jeg vil derfor anbefale dig at finde en løsning hertil.

   Alternativt vil jeg anbefale dig at se på Zettle, da det er elektronisk kassesystem og nemt at komme igang med uden de helt store omkostninger, når du nu kun skal bruge det et par gange om året.

   De bedste hilsner Lasse – Dinero Support

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram